Reklama

Reklama

Arthur Bishop pracuje jako zabiják pro tajnou vládní organizaci. Je disciplinovaný a ve svém životě má vše srovnané. Jednoho dne dostane nový úkol, který mu je víc než proti srsti. Má zabít jednoho ze svých šéfů, starého přítele McKenna. Domluví si tedy schůzku s druhým šéfem, Finchem. Ten mu ukáže důkazy o tom, že McKenn je zradil. Bishop v domnění, že jedná v zájmu dobra, svého kámoše skutečně odstraní. Brzy ale zjistí, že vše bylo přece jen trochu jinak. Setkává se i s McKennovým synem Stevem. Ten nemá pořádnou práci a neví, co bude po smrti otce dělat. Zabiják si ho tedy vezme pod ochranná křídla a snaží se ho naučit vše, co umí. Mladík je učenlivý, a tak brzy splní svůj první úkol v roli nájemného zabijáka, i když akce neproběhne přesně podle plánu. Bishopovi se ozve Finch, kterému se vůbec nelíbí, že ho zaučuje. Zabiják při dalším úkolu potkává na letišti muže, který měl být zabit kvůli údajné McKennově zradě. Z toho pochopí, že byl šéfem podveden. Finchova člověka na letišti zabije a rozhodne se zlikvidovat i jeho. On už však posílá skupinu zabijáků, aby oba, Bishopa i Stevea, odstranili. Steveovi dochází, že vrahem jeho otce je právě Bishop. Nenapadne ho, dokud nezabijí Finche. Po jeho smrti začíná boj mezi mistrem a jeho učněm. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (636)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jasonův akční standart, ve kterém se furt kope a střílí a Jason vrhá naštvaný pohledy. A i když jsme ho v podobné póze a filmech viděli už milionkrát, tak se to stále neomrzí. Zde mu navíc zdatně sekunduje charismatický Ben Forster a za kamerou stojí celkem sebejistý Simon West, který se konečně probudil ze své režijní apatie. Rychle to uteče a akce je fajn, i když místy je kvůli zběsilýmu střihu trochu nepřehledná. Jenom škoda, že charismatická dvojka nedostala proti sobě odpovídajícího záporáka a je tady jen nesympatickej kravaťák. I tak ale solidní akční nadprůměr, který se v dnešní době musí ocenit. 70% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nedomrlé. Originál nijak nezbožňuju, ale čekal jsem lepší upgrade. West evidentně už nikdy nepřekročí stín své vlastní prvotiny, i když tomu v určitých momentech nechybí švih i dostatek krve (byť je namístě otázka, zda-li je její digitální podoba definitivním standardem současného filmu). Největší problém vidím ponejvíce v motivaci hlavních postav, která mi přijde, ať se to dívám z jakékoliv kategorického pohledu, neskutečně dementní. Od toho odvíjející se nevěrohodnost nezachrání ani tradičně dobrý ‚stone-face‘ Statham i naspídovaný hejsek Foster. 2 a ½. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller, který mě nějak nechal chladným. "Mechanik" je ve filmu výrazem pro nájemného vraha. A Jason Statham jedním takovým "mechanikem" je. Po poslední zakázce od svého nepříliš důvěryhodného klienta zapráskl muže, se kterým ho pojilo trochu víc, ale nedá se říct, že by ho za zabití vozíčkáře tížily nějaké zvláštní výčitky svědomí. To, že vycvičil jeho pozůstalého syna na vraha (skoro) profesionální úrovně, se dá nazvat restem, který za svou kariéru už nebude muset více absolvovat. Rovnou přiznávám, že film by se bez Stathama klidně obešel, protože už jsem unavený jeho koženým ksichtem, který vláčí film od filmu. Obrovitým tahounem se podle mých očekávání stal naprosto vynikající Ben Foster, který je stokrát lepší herec. Pravda scéna, kdy jdou společně do akce splnit další zakázku (bohužel do společné akce jdou spolu jen jednou) byla dynamická, ale Foster se neztratil ani ve svých solo scénách a zkrátka byl ve všem lepší. S akcí se film nijak nepřetrhl, a když přišla na řadu, byla solidně dynamická, působivá, ale nenapínavá, protože už bylo předem jasné, jak dopadne. Napětí se dostavilo až v samotném závěru, kdy Foster zjistí, kdo mu odpravil fotříka a myslel jsem, že dojde na nějaký zběsilý závěrečný souboj Statham vs Foster, kdy si ti dva pekelně rozmlátí fasády. No nestalo se, film se tomuto střetu vyhnul, a závěrečné zúčtování bylo převážně o tom, kdy jeden toho druhého víc přechytračí. Filmu se nedaří přijít s něčím, co by ho dělalo zajímavým. Záporák Tonyho Goldwyna je slizký, jak je jeho dobrým zvykem, Foster je neuvěřitelně dobrý a Statham nijak nevybočil ze svého běžného standardu. Film na jedno podívání s několika neotřelými scénami v příjemné stopáži. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Akce to je dobrá, Jason Statham tu tradičně rube téměř každýho, kdo se mu připlete do cesty a když mu dostatečně nařeže, tak ho ještě rozstřílí, což je rozhodně fajn a docela slušně mu tu sekunduje i Ben Foster. Akorát chyba je v tom, že to až na pár výjimek nedokáže strhnout, takže jsem čuměl na docela slušný kvantum akce, ale zážitek to byl takovej průměrnej. 3,5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM.....“/// Je nejlepší a dává věci do pořádku. Statham hraje ještě většího drsňáka než obvykle a musím se přesvědčovat, že to je to, co vlastně chci (od něho, od rejži, od filmu). Maká na zakázkách (jako každej opravář) a na své si přijdou milovníci různých fintiček. To nej (zákonitě) PŘICHÁZÍ, až když poruší ,,profesní etiku“. To se teprve začne střílet, běhat a všude hořet – prostě BÉČKO. Prostě STATHAM. Bez něj by to bylo za 2*! Jedině on totiž dostává zakázky, který by se mohli zvrtnout…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci rozluštit hádanku: ,,Chová se jako Kurýr a není to kurýr“. 2.) Hledám mechanika. 3.) Zjistím, jestli jsem typ chlápka, od kterýho by chtěla holka nařezat (na holou). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (109)

Zajímavosti (21)

  • Po snímke Lúpež po taliansky (2003) ide už o druhý film, kde sa stretli Jason Statham a Donald Sutherland. (ČSFD)
  • Televizní spoty na propagaci snímku byly z důvodu zobrazovaného násilí pro některé diváky nepřijatelné. Na trailer, vysílaný v průběhu reklamního bloku v seriálu Glee (od r. 2009), přišlo celkem třináct stížností. Anglická BBC poté trailer rovnou zakázala. (Terva)

Související novinky

Statham předává kurýrskou štafetu

Statham předává kurýrskou štafetu

11.02.2014

Kurýr dodnes patří mezi nejznámější filmy Jasona Stathama. Neohrožený řidič Frank Martin to dotáhl na tři celovečeráky, předloni se pak přesunul i na malou obrazovku, kde si ho zahrál Chris Vance.… (více)

Denzel si naverboval režiséra Drive

Denzel si naverboval režiséra Drive

12.12.2012

The Equalizer je seriál z osmdesátých let, který vydržel na obrazovkách čtyři sezóny. Jeho hrdinou byl bývalý tajný agent Robert McCall (Edward Woodward), jenž jako pokání za svou minulost zvolil… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Reklama

Reklama