Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (526)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tak si přiznej, z tebe nikdy nic velkého nebude..........Gullivere.......... Gumová kachnička v bedně poslední záchrany mě rozesmála. Potápěči mají nádherně zdobené vodní přilby. U scény, kdy Gulliver hasí požár paláce, jsem řval smíchy. CITÁT - Chtěla jsem jen náramek, ne velkou chlupatou obludu.......... Pidi KIss se songem Rock and Roll all night http://www.youtube.com/watch?v=Env5iMrBjws jsou naprosto úžasný. CITÁT - Tohle byl dobrý nářez........... Jack Black si tu hraje jako malé dítě. Zato muzikálový dodatek z protestním válečným songem, se mi nelíbil a ani se tam moc nehodil. Úvodní i finální titulky jsou povedené. Film je remakem, já je moc nemusím, ale díky Jackovi Blackovi se tento remake vcelku povedl. Bonus na dvd je plný další srandy, tak si ho nenechte ujít. Hudbu k filmu měl na starosti Henry Jackman. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

No, na Gullivera som sa moc netešil a nemal som to v pláne ani pozerať, ale ľúbil sa mi ten plagát a hlavný herec, ktorý dokáže niekedy poriadne potiahnuť film.No v tomto prípade to moc ani neplatí.Jack Black je v podstate typicky dobrý, ale ten scenár a celý ten film je vlastne na mňa až moc detský.Kuká sa na to pekne ako sa nám Jack Black prechádza po meste, ale pre mňa je to strašná nuda.Pokiaľ sa vám páči aj slabšie filmy komédie, tak si to kľudne pozrite na mňa to ako som už spomenul pôsobilo až príliš detsky.Nečakal som od toho žiadny zázrak, ale ani takú kravinu.V žánri je síce napísané, že je to komédia, ale ja som sa na tých trápnych vtipoch ani raz nezasmial. 25% - 1* ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, tenhle film je přímo prošpikován scénami, které byly přizpůsobeny spíše dětskému publiku. Věřím, že ti nejmenší se u tohohle filmu budou přímo královsky bavit… no a ostatní (např. já) se pobaví jak kdy. Některé scény jsou fajn (parodie různých filmů), některé jsou těžce mimo (začátek byl nudný). Hodně dlouho po skončení jsem přemýšlel o hodnocení mezi dvěma a třemi hvězdami. A nakonec dávám tu lepší možnost, hlavně kvůli (vcelku roztomile) přehrávajícím hercům. Vemte si takovou Emily Blunt. Myslím, že teď lituje, že kvůli tomuhle snímku odmítla roli v Iron Manovi 2, ale do tohohle filmu mi perfektně seděla a svou roli krásně přehrávala. Stejně jako padouch Chris O'Dowd a Amanda Peet. Jason Segel byl v pohodě, stejně jako Jack Black, na kterém to vše stojí a padá. Suma sumárum - pokud chcete vidět opravdu bláznivou verzi Gulliverových cest, tak po tomhle sáhněte všemi deseti prsty. Jinak se tomuto vyhněte opravdu velkým obloukem. 50 %. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Můžete se o Blackovi myslet cokoliv, rozhodně nevypadá jako Errol Flynn, není to taky žádný další Pacino nebo DeNiro, některá jeho gesta jsou přehnaná a zvukové projevy (obzvláště ještě nadabované) hodně trapné, ale jinak ho mám rád, především díky všem těm jeho rock'n'rollovým a filmovým vskuvkám, kterým se nevyhneme snad v žádném jeho filmu. Tady to jsou Kissáci, Guns'n'Roses nebo Star Wars. No a jako příjemná oddechovka, u které se dá vypnout, je tenhle film naprosto v pohodě. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak to je fakt ptákovina :D.. asi jsem přehlédla to označení "rodinný" film, protože to tak fakt je. Je tam láska pro maminky, roboti pro akční synátory, princezny pro holčičky a životem zničení a neambiciózní chlapíci (jako nic pro vám pánové) pro tatínky. Já jsem byla úplně mimo jakoukoliv skupinu, takže mě to moc nebavilo.. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Film ještě před celosvětovou premiérou mohli zhlédnout soutěžící Survivoru v Nicaragui, jakožto jednu z cen při jedné ze soutěží. (krusty7)
  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Oxfordshire, Buckinghamshire a Hertfordshire). (Varan)

Reklama

Reklama