Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně podařený návrat. Podobně jako v prvním filmu se ovšem zdá, že tvůrci místy vlastně tak úplně nevěděli, jestli točí bláznivou komedii nebo thriller. Scéna uloupení diamantu je rozhodně báječná a například útěk z Lugaše taky není vůbec špatný, problém je, že diváci čekají spíše eskapády geniálního nešiky, takže ty jinak napínavé scény mohou poněkud zdržovat a překážet... 75% Zajímavé komentáře: Matty ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je mi milejší chytrý film o blbovi, než když se blb snaží udělat chytrý film. Všichni víme, jaký je dneska trend, takže je fajn si v telce občas pustit něco jako Pantera. Akorát teda pár lidí tady u nás by mělo přestat inspektora Clouseau věrně napodobovat, ono i ve filmu je to s tím humorem kolikrát na hraně. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Elegance předchozího A Shot in the Dark byla spíš podle mého gusta, tady už se tlačí na pilu fyzického až brutálního humoru trochu víc, než je mi milé (třeba takové opakované lámání prstů nebohého lokálního podvodníčka nebo vysavač přisátý k prsu korpulentní švýcarské uklízečky jsou za hranicí toho, čemu se dokážu upřímně smát). Ale zas je tu poprvé naplno rozehraný Sellersův francouzský akcent – absurdní, ale přitom pořád jaksi autentický; něco, čemu se dabing těžko může přiblížit. Dohromady jsme zpět na silnějších ***. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Cítím se trochu rozpačitě, za celou dobu jsem se zasmála dvakrát, takže je nad slunce jasné, že cílovka nejsem, pravděpodobně mi chybí nějaké buňky či synaptické spojení, fakt nevím.. Ukradený diamant mi byl jaksi ukradený a Peter Sellers byl pro mě jediným důvodem k dokoukání.. Hodnotím za tři, vracet se nebudu.. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po Mr. Beanovi mi už panterovská séria pripadá predčasne zostarnutá a časť humorných situácií vo mne vzbudzuje namiesto hlasného uvoľneného smiechu iba úsmev spojený s obavou, aby to neskĺzlo do trápnosti. Je zaujímavé, že zo všetkých žánrov zostarli okrem sci-fi a romantických filmov najviac komédie. A pri sledovaní filmov s Funesom, Richardom, Bourvillom, Fernandelom a ďalšími sa utešujem aspoň tým, že ma pobavili pred mnohými rokmi. Je to lepšie, ako mnohé súčasné komédie, ktoré nepobavia ani pri premiére. Peter Sellers je jediným dôvodom, ktorý bráni, aby moje hodnotenie skĺzlo pod tri hviezdičky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Jakmile Jacques Clouseau (Peter Sellers) při bitce s Katem (Burt Kwouk) vyskočí a spadne do kuchyně, je vidět, že ho zastupuje kaskadér. (OJan)
  • Film sa natáčal vo Švajčiarsku v meste Saanen. (dyfur)

Reklama

Reklama