Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Lugaši je opět ukraden legendární diamant, Růžový panter. Místní vláda znovu povolává na pomoc muže, který je jediný schopný klenot najít - komisaře Clouseaua. Clouseau má však podezření, že za krádeží je Charles Litton, se kterým se už několikrát ohledně krádeže tohoto klenotu setkal, a tak se vydává do Londýna. Brzy však pochopí, že cestě do zkorumpovaného státu se nevyhne, a tak nasedne do letadla, které se však ztratí kdesi nad mořem. Zdá se, k velké radosti komisaře Dreyfuse, že tentokrát je s legendárním komisařem Clouseauem konec. Zvědavá reportérka Jouvetová se však s jeho zmizením nehodlá smířit a snaží se odhalit, co se s potrhlým komisařem skutečně stalo. Při svém pátrání však naráží na neochotu o události mluvit. Nikdo, včetně bossů mafie, jí není ochoten nic říci. A tak nezbývá věřit, že Clouseau nezemřel, ale že opět vyčkává, aby se v pravý čas mohl kdesi, k hrůze komisaře Dreyfuse, objevit. (TV Prima)

(více)

Recenze (119)

Han22 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers byl v roce 1982 mrtvý a tvůrci chtěli dál rejžovat... a vznikla tahle kravina. V první půlce se opět řeší ukradený diamant a je tu bez větší návaznosti použito několik vystřižených scének, které jsou občas i vtipné (výtah, telefon v hotelu :D). Druhá půlka je ale pekelná - na diamant se zapomene, přijde absolutně nezajímavá novinářka, který obchází postavy z minulých dílů, vyptává se na Clouseaua a sledujeme flashbacky... což je trik na úrovni "clip show" ze seriálů. Niven tu má štěk, Lomův Dreyfus je tu zbytečný a některé scény jsou trapné až to bolí (otec a slepá služka). Nakonec to ani nijak neskončí... 2* jen za těch pár scének z první půlky. ()

Ozzy2

všechny recenze uživatele

Milí trapáci,filmaři jistě tenhle film nenatočili, aby na něm zbohatli.Napadlo vás někdy, že obyčejný filmař má svou práci jako koníčka a jde mu především o to vytvořit něco, co zaujme většinu lidí a udělá jim tím radost? Vy idiotský čecháčci vidíte ve všem jen sprostej kalkul, podraz, korupci a špínu. Vůbec vám v těch vašich vylízaných, závistivých palicích nedocvakne, že ti lidé, co na Panteří sérii dělali měli k sobě vřelý vztah, od řidiče, přes garderóbu až po Petera Sellerse a tenhle film natočili jako poctu zesnulému příteli, i kdyby to byl propadák a museli náklady zatáhnout ze svého? Češi...no jo..... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,056,073Tržby Celosvetovo $9,160,000║ Bezvýznamný dojazd série, kde sa prevažne jedná len o rekapituláciu zaujímavých scén z predchádzajúcich panterovských filmov, snaha o príbehovú stavbu s nepoužitými zábermi zo Sellersom smerujú len k dejovej nesúrodosti a nefungujú ako celok, aspoň že občas niečím pobavia, keď už nič iné. /40%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Někdo tomu říká pocta, hold, sbohem Peteru Sellersovi, někdo jednoduše sprosté rýžování. Já patřím k těm druhým, kteří by se bez Edwardsova tanečku na Sellersově čerstvém hrobu obešli. Nepopírám, že rád vidím Clouseauovy nepoužité či prodloužené scény z předchozích dílů a že mě pobaví (rozdělávání požáru - vlastně požárů - v kanceláři, vystupování z výtahu, věčné bránění se něčemu karate úderem), ale čím méně jich postupem času je, tím hůře se je daří alespoň trochu smysluplně propojovat. Když zhruba v půli filmu tyto scény dojdou, letadlo s Clouseauem "zmizí" a začne hotová tragédie plná vzpomínajících postav a opakovaných, známých scén. Všechno je to děsivě slátané a co na tom, že se objeví staré známé tváře - na mě to celé působí morbidně a hulvátsky. Pocta Sellersově nejslavnější postavě mohla klidně vypadat jen jako ta střihová sekvence u závěrečných titulků, nebylo zapotřebí takového patvaru začínajícího hloupým věnováním "Peterovi, jedinému a jedinečnému Clouseaovi" a končícího avízem na Kletbu Růžového pantera (kterou snad ani raději nechci vidět).___P.S. Dokonce i ty úvodní titulky tentokrát dělali jiní lidé a je to na nich bohužel znát. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok zlomený na dve polovice. V tej prvej sa dočkáme nepoužitého materiálu z minulých dielov, ktoré sú veľmi zábavné, ale pridaný novo natočený materiál okolo nich pôsobí nútene a väčšinou aj zbytočne. Potom príde flashbacková, spomienková polovica, ktorá môže unavovať tým, že tie a tie zábery už boli videné a ich popis bývalými postavami s predošlých častí vyznieva nasilu. Takže čakať zázrak sa ani nedalo, z čoho vyplýva, že sklamanie by malo byť v rámci. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Jediný díl, ve kterém můžeme spatřit manžellku inspektora Charlese Dreyfuse (Herbert Lom). Paní Dreyfusová (Madlena Nedeva) je zmíněna již v prvním Růžovém panterovi (1963), kdy jí odmítne manžel přijmout na telefonu. (doktofaust)
  • Víceméně celou třetinu filmu tvoří nepovedené a do té doby nepoužité záběry, vzniklé při natáčení filmu Růžový panter znovu zasahuje (1976). Všechny další důležité sekvence nového filmu tvoří flashbacky do minulosti, které byly samozřejmě převzaty z původních úspěšných filmů. [Zdroj: Zdeněk Bauer – kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)

Reklama

Reklama