Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nečekaně vážný Liman a překvapivě i hodně dobrý Liman, který se vzdálil od svých akčních jednohubek a natočil výborné politické drama. Tempo je sice trochu pomalejší a začátek je trochu slabší, ale jakmile se rozdají karty, tak se film solidně rozjede. Pomáhají tomu i výborní herci. Zvláště Sean Penn mě potěšil, protože nehraje svojí přehrávající taktikou "jdu si pro Oscara" ale předvádí výborný soustředěný výkon. Jenom škoda, že k závěru už tomu dojde dech a nemá nás vlastně čím překvapit. I tak jde o jeden s Limanových nejlepších filmů.70% ()

numi 

všechny recenze uživatele

To neustálé pobíhání od dynamického thrilleru k línému rodinnému dramatu může někomu vadit, ale zase na druhou stranu přesně odráží rozdílnost života obou hlavních postav. A snad i proto, že se mi ta druhá, dramatičtější část filmu líbila více než první, thrillerovější. A hlavně: uchvátil mě (opět) Sean Penn. Zastínit Naomi Watts, pokud má na plátně více minut, je kousek husarský. Obecně ale jde o lehce nadprůměrnou filipiku proti vládním a vojenským zájmům v Iráku. Taková dospělejší Zelená zóna. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zelená zóna byrokracie. Po skokanské tragédii se Liman vrátil k efektivní režii, která plně slouží příběhu, přičemž tenhle boduje hlavně v momentech, kdy jsou oba manželé vystaveni maximálnímu tlaku odevšad. Skvělá Watts, výborný Penn. Takhle chytré, nedávná politická rozhodnutí rezolutně komentující filmy se dneska moc netočí. Palec nahoru. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jez Butterworth, John Butterworth | Hudba: John Powell | Produkcia: Jez Butterworth, Akiva Goldsman, Doug Liman, Bill Pohlad, Jerry Zucker, Janet Zucker | Distribúcia: Summit Entertainment (USA), E1 Entertainment (UK), SND (France) | Štúdio: River Road Entertainment, Participant Media, Imgenation Abu Dhabi, Hypnotic, Weed Road, Zucker Pictures | Rozpočet: 22 miliónov $ | Tržby: 24,188,922 $ || ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Při sledování si nešlo nevzpomenout na výtečné Nothing But the Truth, avšak díky času, který byl ve férové hře věnován událostem předcházejícím stěžejnímu incidentu filmu, by byla (alespoň pro mě) potřeba delší stopáž. Nu což... Tento druh námětu mám rád a dvojici Penn & Watts jakbysmet - 70%. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Doug Liman mal počas natáčania v Jordánsku veľkú podporu tamojšej armády. Scéna preletu vojenskej helikoptéry Black Hawk veľmi nízko popod hlavnú ulicu jordánskej metropoly Ammán bola skutočná a ako režisér uviedol, len vďaka tomu sa podarilo ju natočiť. (Real Tom Hardy)
  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Valerie Plame, která své zážitky líčí i ve stejnojmenné knize z roku 2007. (Coldrex)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama