Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

choze 

všechny recenze uživatele

"TLAČÍ NA TEBE, DOKUD SE NEZLOMÍŠ. ALE MĚ NEZLOMÍ. NEMÁM BOD ZLOMU." Je zajímavé, že poté, co skončili s Bournem, se oba jeho režiséři rozhodli odhalit, jak to tedy bylo s těmi zbraněmi hromadného ničení v Iráku. Greengrassova akční ZELENÁ ZÓNA i Limanova konverzační FAIR GAME jsou kvalitní politické thrillery, které mi přišly nečekaně k duhu. U FAIR GAME musím speciálně vypíchnout výkon Seana Penna, ze kterého intenzivně sálá charizma a herecká bravura. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Už třetí setkání Naomi Watts a Seana Penna nedopadlo dvakrát nejlíp. Myšlenky, které film nabízí, se u mě míjely účinkem. Popisuje totiž kontroverzní manipulace po kritickém útoku z 11. září a vkládá do příběhu vysoce postavený manželský pár, který musí čelit nepříjemné odvetě ze strany zlých hlavounů Bílého domu. Zajímavější se jeví druhá polovina snímku, která se už soustředí na dopady předešlého dění, kdy dvojice zachraňuje rozpadající se manželství. Jenže to už je tu riziko, zda chce ještě divák dál naslouchat. Ani ústřední duo zdaleka nejede na plný plyn, divák si přeje nějakou chladnokrevnou akční scénu (ta ale nepřichází), namísto toho se utápí v konverzačních scénách a přeje si, aby Doug Liman natočil zase nějakou svižnější (nerozuměj odbytého Jumpera) látku. I náročnější ale jakž takž utáhnul, utahal ostatně i mě – místy nechtěně, ke spánku!! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak znám Seana Penna, tak tohle by zahrál i bez nároku na honorář. Jasná obžaloba nejfatálnější lži ve 21. století, která měla za následek oboustraně zákeřně vedenou válku bez kapky úcty k životům obyčejných lidí. Ještě horší než tenhle hnus je fakt, že má víra v demokracii a mezinárodní právo dostalo přes držku, je to přesně tak, stačí si vybrat tu správnou stranu a pak smíš kulometem určovat právo. Přesně po tomhle jde Fair game a dělá to moc dobře. Jeho síla není v nějak dynamickém ději nebo snad akčních scénách vůbec ne, jeho síla je v dialozích a v myšlenkách ("a když na tebe budu křičet, hodně křičet, když tě překřečím, tak to znamená že mám pravdu?"). Právě tahle složka filmu zvedá emocím závoru, kterou pomáhá zvedat naprosto dokonalej výkona Seana Penna. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

To co filmu nejvic skodi je zanrova nevyvazenost. Doug Liman do posledni chvile nevi zda se ubirat tou thrillerovou cestickou a nebo tou zivotopisne dokumentarni. Bohuzel obe skloubit neumi a tak je z toho nemastna a neslana zalezitost, ktera ma rozhodne navic nez jen postavat pred dverma do kina a pitome se usmivat. Doug ma jen velkou kliku ze vsechno zachranuji Sean a Naomi. . . ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Jedná se o nadprůměrný politický thriller odkrývající pozadí machinací nejvýše postavených činovníků bílého domu v souvislosti s přípravou na invazi americké armády do Iráku a to vše očima tajné agentky CIA a jejího manžela. Snímek je názornou ukázkou nerovného boje jednotlivce proti systému a vyšším zájmům tehdejších politických špiček USA , které stály za přípravou celé okupace. Tradičně výborný herecký výkon , který předvádějí obě herecká esa , jak nestárnoucí Sean Penn , tak i stále šarmantní Naomi Watts jsou jednoznačně přidanou hodnotou celého snímku , který z režisérské stoličky velmi dobře ukočíroval Doug Liman. Film: 78% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Valerie Plame, která své zážitky líčí i ve stejnojmenné knize z roku 2007. (Coldrex)
  • Natáčanie prebiehalo predovšetkým v jordánskej metropole Ammán, na americkej pôde v mestách Washington D.C. a New York City. Filmári tiež pracovali v Káhire. (Real Tom Hardy)
  • Výraz „fair game“ má v angličtině význam „snadná oběť“, nebo „osoba, která je předmětem kritiky“. Jindy se tato fráze používá ve smyslu „není to nic překvapivého a dalo se to čekat“. (POMO)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama