Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ten film je těžký paradox... Na jedné straně stojí neuvěřitelně a úmorně utahaný děj, navzdory neustále se pohybující kameře naprosto absentující jakékoliv tempo a film při papírově střídmé stopáži 104 minut působí jako dvou a půl hodinovka. Na druhé straně je tu pak ale špičková režie, zajímavé téma, které mě stále znovu a znovu nakopávalo k tomu, aby se soustředil a neusnul a v neposlední řadě také špičkové herecké výkony. Je to paradoxně asi nejnudnější film, který jsem od Limana viděl, ale zároveň jeho nejzajímavější a filmařsky pravděpodobně vůbec nejvyzrálejší... A já nevím, co s ním... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Opravdu fér hra. Doug Liman a jeho důraz na dynamický střih, změnu lokací doprovázenou nezvyklými pohledy kamery, dobré tempo a výborné herce z velké části vynahrazuje naprostou nepřítomnost akce. Nejdříve mě to mrzelo, protože CIA, Blízký východ a hledání pravdy v prolhaném systému si zaslouží aspoň jednu přestřelku, ale nevadí. Film využívá místo střelby a soubojů boje slovy a činy. Hlavně dvojice manželů vytváří atraktivní pohled na soudobý život v utajení. Manžel jako "hledač pravdy" a jeho manželka jako členka Ústřední zpravodajské služby, která celý život musela mlčet o své přísně tajné práci. Jejich vzájemná interakce, především po odhalení manželky, působí díky herectví Seana Penna i Naomi Watts opravdu skvěle a věrohodně. Krom toho obličej Seana Penna mi občas připomíná obličej antické sochy:). Škoda je, že půlka filmu vytváří povědomí o pozadí a teprve v druhé se začne opravdu něco dít s tím, že závěr je poměrně jasný předem. Proto pokud ale chcete zajímavější (ne)vládní konspirace s trochou akce, radši bych volil International nebo (tématicky a chronologicky navazující) Green Zone. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Tajná agentka CIA plná ideálov, zanietenia, morálky, presvedčenia a samozrejme nesmie chýbať obrovská dávka nacionalizmu a myšlienky "pomáhať a chrániť vo svetovom merítku" (zanedlho tu bude vesmírna CIA) dostane od vlastnej krajiny, ktorú doposiaľ vervou chránila cez hubu a to hneď poriadnu sadu. Stáva sa z nej štvaná zver, ale ona nie, veď bola na výcvikovom tábore a nik ju tam nezlomil, takže slečna je nebezpečná, naivná... (všetko vo vyššom záujme). Tak, zhrniem tajná agentka, čo ani za boha nepovie ako sa volá aaa jej otrávny manžel, ktorý by povedal aj číslo topánok deti. Oko diváka odhalí konšpiračnú teóriu blízkeho východu (aj tak to každý už dávno vedel, avšak chápem, že US. oči to potrebujú dostať na tanier a jebnuť pod nos, vládne Obama, takže no problem) no a následne sleduje 104 min. domáceho psychického násilia zo strany Naomi, ktorá sa teda nakoniec rozhodne už v záujme rodiny, že teda niečo povie... opäť však prezradí hovno a tým to končí. No proste úžasneé 4/10 ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Bush junior chtěl vlítnout na Sadáma a mazaně to zdůvodnil, že je Sadám hrozbou vesmíru, protože si podomácku tajně kutí biologické a nukleární zbraně a materiál na to vyhandloval od Afričanů. Jenže Sadám jako na potvoru byl mimořádně v tomhle nevinně a navíc se profláklo, že o tom vrchnost věděla dopředu. Jeden bývalý velvyslanec se pak odvážil vyslovit tuto skutečnost nahlas. A takový zrádcovský akce Bílý dům netoleruje, proto v zájmu lidstva válcuje podle libosti koho si zamane. Hlavně ty, kteří se postaví tomu rozjetému buldozeru do cesty. Sean Penn tradičně exceloval, Naomi Watts taky velmi přesvědčila a jejich vzájemná chemie na plátně od dob 21 Grams ještě vyzrála. Fair Game je další zdařilé politické drama, které v samotném jádru odhaluje, jaký je politika nehumánní humus. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak se Američané s Brity snažili najít alespoň jednu malilinkou bombičku, ale kde nic, tu nic. Válka nakonec stejně byla, protože ty trubky, co se z nich měly postavit ty dětské prolézačky na předměstí Bagdádu, se mohly klidně použít v jaderném programu. A že to je blbost, to se říkat prostě nesmělo. Ono je to téma strašně zajímavé, ale i když se v Limanově režii pořád něco děje a člověk musí udržovat pozornost, aby se v tom neztratil, tak se to strašně táhne. O to je to úmornější. Kdyby to bylo proloženo alespoň jednou střílečkou, nebo nějakou scénou třeba ze zajetí, která by zatahala za nervy. Ale bohužel. Plusem je obsazení ať už se jedná o Naomi Watts nebo Seana Penna, ale od člověka, který natočil prvního Bournea, jsem čekal mnohem víc. 60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Výraz „fair game“ má v angličtině význam „snadná oběť“, nebo „osoba, která je předmětem kritiky“. Jindy se tato fráze používá ve smyslu „není to nic překvapivého a dalo se to čekat“. (POMO)
  • Natáčanie prebiehalo predovšetkým v jordánskej metropole Ammán, na americkej pôde v mestách Washington D.C. a New York City. Filmári tiež pracovali v Káhire. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama