Reklama

Reklama

Romantická komedie vypráví příběh zajímavého mladého muže, který vždy žil tak trochu schován ve své vlastní ulitě. Jednoho dne se setká s krásnou kosmopolitní mladou ženou, která mu ukáže okolní svět v těch nejkrásnějších barvách... Láska může být riskantní, matoucí a plná nedorozumění, tedy pokud nejste Adam (Hugh Dancy), který žije jaksi skrytý před nástrahami okolního světa. Jenže potom potká svou novou sousedku Beth (Rose Byrneová), která ho vytáhne z bezpečí jeho ulity. Každá akce má však nějaké následky, v tomto případě velmi neočekávané, dojemné a veselé. Jejich neuvěřitelný vztah ukazuje, že i lidé ze dvou naprosto odlišných světů mohou být spojeni mimořádným poutem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Celkom pravdivo napísala komentár Evulienka3 ja sa priznám, čakal som malinko viacej, ale za peknú pesničku s nostalgickým klavírom pridávam jeden bod. A na záver malá poznámka. Filmy o autistoch o postihnutí Aspergerovým syndromom, neoznačujem ako "komédia" . Nám obyčajným ľuďom sa ich počin často zdá ako úsmevný či komický, ale je to práve tým, že ich nepozáme necítime s nimi. A možno práve my sa im zdám byť divní.. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tento film mě dostal. Dávám mu něco mezi 4 a 5 *. Pro mě to byl příval emocí a zároveň námětů na zamyšlení. Herci byli skvělí a především se mi líbil netypický konec, za to velké plus, že film nespadl do filmů s nálepkou happy ending. I když v jistém slova smyslu měl film šťastný konec, ale ne takový, jaký by se běžně čekal. Těším se, až se na film zase někdy v budoucnu podívám. Jo a Hugh Dancy zahrál člověka s Aspergerovým syndomem vážně velmi dobře. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Wau. Zaujalo mě to hned od první minuty. Hodně zajímavý příběh jednoho introverta, který je tak trochu uzavřený do sebe. Herecké výkony byly fakt skvělý. A navíc miluju klavírní hudbu ve filmu. Takže pokaždý, když zazněla, šel z toho vážně mráz pozádech. Malinko jsem čekala jiný konec. Skutečný konec mě trochu překvapil, ale asi to měla tak dopadnout. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Že trpí Aspergerovým syndromem jakýsi Adam, no prosím. Ale proč, proboha, jeho Aspergerovým syndromem musí trpět i stejnojmenný film, mi již jasné není. Skutečnost, že jeho Aspergerovým syndromem musí trpět Subjektiv, je skutečně k uzoufání. Už bez syndromu je Adam přeslazená kýčovitá vyprávěnka, která si však byla tak moc vědoma své nicotnosti, že se rozhodla: "A já budu něčím zvláštní." Zkoumajíc wikipedii zklamaně prohlásila: "Aj, aj, autismus už je pasé - Rain Man, Malaton..." Ale vyprávěnka to nevzdala a proklikala všechny odkazy od autismu směřující, Aspergera nevyjímaje. Spolykala to, natrávila a na diváka vyvrhla, ve vysvětlovacích chvílích i s encyklopedickou dikcí (žel informační hodnota trochu degradovala). A tak teď i Subjektiv ví, že musí být tolerantní, až se zamiluje do dívenky, která tuhle nemoc má, protože je to moc, moc citlivá bytůstka - miluje třebas hvězdičky, mývaly a mě. Jenom neví, jestli jsou citliví lidé hollywoodští filmaři. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytecna romanticka tuctovka, kterou tvurci v zoufale snaze o vyjimecnost okorenili tim, ze hlavni hrdina ma Aspergeruv syndrom. Problem je, ze se to Aspergerem zabyva udesne povrchne a az prilis okate vykalkulovane, navic je cely syndrom naprosto spatne zobrazen a hlavni hrdina to vubec nedava. Hugh Dancy se v udajnych Asperger amocich zmuze maximalne na parodovani Rain Mana. Tesil jsem se, protoze me zajimalo Asperger tema, ale Adam byla hodne nepovedena volba. 3/10 ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama