Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Gagů je  tu na rozdávání. Souznění dvou malých zlodějíčků, hvězdy světového zločinu i přízemního sicilského mafiána bojujícího se svou neumořitelnou sestrou opravdu stojí za to. Jean Paul ve své špičkové formě až překvapivě dobře souzní s Bourvilem a NATO tu prokazuje příkladnou vstřícnost, protože v tomto vodopádu ztřeštěností nevyznívá ani zdaleka nejlíp. Přitroublá francouzská policie není v tomto humorném zlehčování ani zdaleka na posledním místě stejně jako tehdejší - již končící italský kult tzv. čistoty. Scénář zejména ke konci filmu počet gagů stupňuje až neúnosně, ale všechno přebíjí suverénní kamera a jistá režie. I po takřka šedesáti letech je stále se na co dívat. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Gerárd Oury dělal francouzskému komediálnímu žánru přestiž.. Natáčel chytré veselohry, které se navíc mohly pyšnit poměrně vysokými rozpočty a bylo to na nich vidět. To se týká i Velkého šéfa, kde si v první půli dokonce hezky prohlédneme Paříž. K tomu se vlastně jedná o takové spojení Francie, Ameriky a Anglie. V popředí máme čtyři herce, přičemž dva z nich pochází ze země galského kohouta, třetí z Britského králoství a čtvrtý ze spojených států Amerických. I celý film vlastně působí jako kombinace typické francouzské komedie a nějaké britsko/americké crazy podívané a la Růžový panter. A mě to takhle dost bavilo. Dobrý pestrý mix, u kterého ta bláznivost byla dost chytlavá. U scének typu domlouvání loupeže v bazénku v nafukovacích plavidlech jsem se prostě dostal do správné nálady. A když Velký šéf Niven promítl svým kumpánům animované instruktážní video k loupěži, začal jsem doslova slintat a po celý zbytek filmu to nepřestalo. Niven jakožto Velký šéf si to po celou dobu ve VELKÉM dává a své dva silné francouzské spoluhráče i překonává. Je to jízda. I díky němu ale i závanu končících šedesátek, skvělé titulní písničce a filmovému uvolnění jsem se nakonec rozhodl až pro plnou palbu hvězd. JAK UVIDÍTE, JE TU OPRAVDU VELKÝ ŠÉF. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si z dětství pamatoval jako záležitost s celkem napínavým dějem a skvělými fóry. Po novém shlédnutí ale musím žel říci, že to není ani příliš napínavé ani příliš vtipné. Přestože se občas objeví i slušný vtip, jde vcelku o poměrně primitivní a předvídatelnou komiku. Belmondo rozhodně natočil i podstatně zajímavější kousky... Celkový dojem: 60% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Úvodní píseň se jmenuje The Brain (Bof Le Cerveau) od americké kapely American Breed, vystupující v letech 1962–1970. Další píseň která ve filmu zazní se jmenuje  Cento giorni a zpívá ji Caterina Caselli.***************** Ještě jednou a lépe :-) Polyesterová replika Sochy Svobody, více než 13 metrů vysoká a více než tři tuny vážící , měla být po natáčení zničena. Zachránil ji otec hlavního aktéra, sochař Paul Belmondo. V té době kontaktoval svého přítele André Marie, starostu Barentinu severně od Rouenu. André Marie udělal ze svého města skanzen. Po městě je rozeseto mnoho soch.  Společnost Gaumont International souhlasí s darováním sochy městu Barentin. Sochu přijali  21. srpna 1969, ale své konečné místo našla až v roce 1990, uprostřed kruhového objezdu obchodního centra Mesnil-Roux. Od té doby prošla řadou restaurátorských a konsolidačních prací.  V 80. letech učinili dělníci zodpovědní za konsolidaci základny "staré dámy" podivný objev: v podstavci sochy zůstaly uvízlé stovky padělaných bankovek, pozůstatky natáčení slavné scény v přístavu Le Havre. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Belmondo snáď ani nevie zahrať zle a tu utiahol aj trochu prehnane absurdné situácie. Hlavne na začiatku, neskôr, keď sa to už rozbehlo s vlakovou naháňačkou, tak to išlo samo. Za bazénovú zmyselnú scénu s lanom prižmúrim oko aj nad hneď nasledujúcou trapošinou s nafukovacími kreslami. Režisér akoby chvíľami nemal oponenta, ktorý by mu povedal, že to je už príliš a patrilo by to skôr do kresleného filmu so zvieratkami. Kreslená je aj časť tohto filmu a tá je výborná. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo francúzskom hlavnom meste Paríž a v anglickom Londýne. (dyfur)
  • Film měl premiéru 7. března 1969. S 5 539 933 diváky v kinech se jedná o nejúspěšnější film celé Belmondovy kariéry. (vangobseck)
  • Jeden ze čtyř policistů ve vagónu s penězi čte knihu „Tintinova dobrodružství: Případ Hluchavka“. (mar48)

Reklama

Reklama