Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 1

Recenze (140)

Jason.Cruger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápem.. Ľudia si sťažovali urýchlenému priebehu predošlej série, tak sa štáb poučil a naservíroval nám všetky stretnutia, rozhovory, nedoriešené veci priamo - bez ktorých by sme (podľa mňa) len ťažko došli ďalej a ľudia si sťažujú na "kecacie epizódy". Netreba však zabúdať na Dynamiku deja a keď v prvom diely sme mali veľku dialogovú časť ktorá sa musela vystriedať vizuálom a k a Let na drakoch a príchod do kráľovstva, tak v tomto diely vidíme len tu dialogovú časť čo automaticky nám hovorí že v ďalšom diely nič také nebude a budeme sa "len" pozerať na sled udalostí. Každopádne pekný diel, vyeskalovaný do detailov, troška ma mrzí odbitie Deny a Jona ktorí si majú povedať toho viac ako sme doteraz videli, dobrá práca s Aryou a ukázanie ľuďom že niektoré postavy už dospeli a rovnako aj záverečná scéna pri krbe. Snáď nikomu neušlo že tento diel je len rozlúčka s postavami o ktoré v nasledujúcom deji prídeme, rovnako bolo dosť zretelné aj zrejme o ktoré postavy konkrétne. PS: Troška som sklamaný že nám dej neustále ukazuje ako je moc "bezpečno" v kryptách a opakuje to čo nám automaticky predpovedá že tam príde zvrat a bezpečno rozhodne nebude. (Žeby nemrtví Stárkovci vyliezli?) Uvidíme každopádne budúca epizóda je rozhodne posledná kde vieme ešte že sa udeje nejaký boj, čo príde po ňom netuší nik. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda sa opäť nesie v rovnako uťahanom tempe, aké nastolila úvodná časť. Budem sa opakovať, ale bez knižnej predlohy sú dialógy postáv neuveriteľné utrpenie a fiasko. Na konfrontáciu Jaimeho s Branom a ostatnými postavami som sa vskutku tešil, no nakoniec to bola len ďalšia z radu nevýrazných scén bez akéhokoľvek napätia či emócie. To akože vážne nemá za potrebu Daenerys povedať na svoju obranu pravdu o tom, prečo naozaj zabil jej otca v situáci, keď mu ide o život (napriek tomu, že sme asi všetci tušili, že ho nepopraví)? Naozaj sme 8 rokov seriál sledovali preto, aby sme 4 epizódy pred koncom museli trpieť pri tom, ako sa všetky dobré postavy utápajú v nemohúcnosti scenára a dej sa už 2 hodiny nevedel poriadne posunúť z miesta? Tretia hviezdička ide len a len za záverečnú scénu Jona s Daenerys v krypte, inak by to znova bol ďalší podpriemer... 5/10 ()

Reklama

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Konečně se z postav dere opatrně ven ta potlačovaná lidskost. Konečně se všichni ocitli v kruhu lidí, kde si mohou relativně věřit a otevřít se. Krásná pocta "outsiderovi", jedné z morálně nejčistších postav. Taky skvěle cítit pocit osudovosti a nejistoty. A v takovéhle atmosféře mi i to první milování přišlo jako něco krásného - zažít ještě něco, o čem všichni neustále mluví, když se možná blíží konec. Tolik odlišné od běžného kontextu GoT bordelů. Odkryly se nějaké další záhady ohledně Brana a Night Kinga a opět skvělé sledovat reakce Jona a Dany na informace, které úplně obrací jejich svět a identitu vzhůru nohama. Dost možná pro mě emociálně nejsilnější epizoda, protože vidět všechny ty postavy pohromadě, jak spolu interagují a zároveň, spojeni hrozbou přesahující všechny rodové šarvátky, jak jsou schopni spolu v této epizodě tak lidsky vycházet i přes všechny ty komplikované vztahy. Tento rozměr mi v GoT v porovnání třeba s Pánem prstenů nebo Harry Potterem chyběl, ale vypadá to, že jsem se dočkal, a ve výsledku to možná bude právě pro tu komplikovanost vztahů o to dojemnější a realističtější. Protože kdo má i se svými nejbližšími naprosto idylické vztahy? Jsem zvědavý hlavně na Dany, která se z mé nejoblíbenější postavy v posledních sériích propadla na žebříčku sympatií poměrně hluboko. Jak se postaví k oné novině bude podle mě finální test jejího charakteru. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně stejně prázdné jako předchozí vyčpělý díl. Loučit se měli herci na place a ne 2 hodiny na obrazovce. Jak píše darkrobyk, přátelé i nepřátelé u jednoho stolu a to je podle mě dost hloupé. Všichni se najednou bratříčkují jako by neexistovala žádná minulost. Vždyť Jamie je pořád bratr Cercei a spolu vybili půku rodiny Starků. Nebyly by děti Starků alespoň trochu naštvaní? Hounda a Aryu jsme sledovali hromadu dílů než se jejich vztah posunul do další roviny. Arya ho nenáviděla za jeho minulost. Teď se řeknou dvě, tři věty a všechno je ok. A ten vztah Hounda s Aryou taky stagnuje. Zase hromada nadávek a to je vše. Seriál má takovejch děr a scénaristy nenapadne udělat nic jiného než přemítat o minulosti. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle klidně mohl být první díl závěrečné série, kdyby těch mizerných čtyři a půl minuty veledůležitých plků z debilního předchozího dílu nacpali sem. A ono by se to s klidným svědomím dalo, když rozhovory jsou divně navazovány, skáče se od ničeho k ničemu. Já se začal bavit, když na scénu nastoupil Tormund Obrozhouba a cosi jako hrdost jsem pocítil, když ser Jamie pasoval Bryene. Ale pak to stejně zmizelo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno