Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (358)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak rozporuplná epizoda!!! Drtivá většina výhrad ohledně nelogičnosti dění, je naprosto na místě. Obrovská přesila mrtvoňů v úvodu, kdy dostávají nemrtvoni ukrutně na frak, silně kontrastuje s následným vývojem a především pak s až nadlidskými výkony všech postav, které přežily. A že je jich požehnaně. Čekal bych podstatně větší ztráty. Rozuzlení celé bitvy mě nijak neirituje, někdo to ukončit musel...i když bych nečekal, že to bude tak snadné. I přes tyto nijak malé výhrady ale musím uznat, že na mě měla minimálně poslední třetina silný emocionální vliv. Ať už bylo mnoho věcí skryto ve tmě, nebo ne, tak sledujete velmi dramatické okamžiky, podtržené skvěle zvolenou hudbou a pokud nejste zaujatí, vnímáte jak tu beznaděj, tak to napětí, kdy už to všechno skončí... . Prostě je to jako s mnoha podobnými filmy. Pokud nebudete mít přehnaná očekávání a budete se chtít naladit...neměly by vám ty nedokonalosti nijak zvlášť vadit. Samozřejmě je škoda, že se nejede podle Martina, protože si stojím za tím, že současní tvůrci nemají bez pomoci originálu dostatek invence na to, aby si Hry udržely vysoký standard až do konce. A bohužel si myslím, že se o tom ještě přesvědčíme v nadcházejících epizodách. Za "Martinových časů" by to bylo teprve napětí...nikdo nevěděl, která postava to odskáče. V jeho podání si umím představit mnohem větší čistku. Hodnocení odráží můj stav na konci epizody...nikoliv průběžné rozčilování nad scénáristickými lapsy. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno co jsi udělal, tě zavedlo až sem. Hmm, takže se postupně maže všechno špatný každý postavy, protože na konci si vybrala správnou stranu. Tu, která možná prohraje, ale je ta správná. Krásně natočeny díl, kterému dá korunu nádherný začátek průletu všech stanic bitvy. Stejně jako emotivní konec a nádherně použité slow motion, kde mě mrazilo. Ať už na zemi nebo ve vzduchu, nádhera. Četla jsem nějaké kraviny o tmě v dílu. Hele, když jsi stáhnete 500 mb, tak tam h@%$o uvidíte, i kdyby se to odehrávalo přes den. Bylo to jako bejt tam a cejtila jsem se skvěle! A shit, na konci nezůstane voko suchý. Jenom škoda, že na konci nebylo dalších pět vteřin. Vy víte na koho. Jak se jenom škodibě ušklíbne a je připravená. Potom se sice půjde vybrečet do rohu, ale v záběru kameru "vždy ready". ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1 hvězda za úsilí všech zúčastněných, herců, komparsu, ale i mnohých těch, kteří v epizodě nebyli vidět. Natočit něco tak obrovského vyžadovalo opravdu hodně práce a za to tvůrcům palec nahoru. A to je prakticky vše, co mohu na této epizodě pochválit. Kdybych úplně vypnul mozek a se slinou tekoucí z úst celou dobu při každé prvoplánově efektně natočené scéně opakoval "COOL", asi bych si to dokázal užít. Ale u Hry o trůny tohle nedokážu. Ty některé nadšené výkřiky v komentářích jsou k smíchu nebo možná k pláči. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je přesně ta epizoda o které se budou dva tábory hádat zda se povedla nebo ne. Hned z kraje mohu říct, že patřím mezi tu šťastnější polovičku. Co se týká emocí z boje, tak bitva bastardů je pro mě strop. V ostatních aspektech u mě ale převládá velká spokojenost. Vyzdvihnu herce, kterým věřím, že nevěří, že jejich postavy přežijí. Z očí jim tryská strach, zoufalství a bezmoc. Scéna s Dothraky je parádní a v tu chvíli si stejně jako postavy uvědomíte, že je zle. Ten pocit mi zůstal celou epizodu. Jistě tak nějak člověk ví, že se něco musí stát, ale jak se kupí jeden neúspěch za druhým už i já přestával věřit. A přesně za tenhle pocit, který na mě tvůrci přenesli dávám plný počet. 90 procent. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvotřídní záležitost. Fňukaly hořekující nad tmou nelze brát vážně. Buď se spokojí s cheap-shit telkou, potažmo tabletem při jízdě vlakem, kde to kupodivu není uplně ono, nebo nechápou zásadní koncept totohle dílu. Tma je to hlavní oč tu běží. Jako vyobrazení Nočního Krále - ultimátního zla, si snad těžko někdo dokáže představit, že si přicupitá po planině uprostřed oběda ? Tedy zkráceně řečeno. Můžeme tady rozjímat nad některými prapodivými vojenskými přešlapy, nelogickými, či snad úplně dementně rozmyšlenými momentkamii, ale pořád platí to, že to má ukrutné koule, drží to pohromadě jako málo co a těch over-the-top momentů je tam tolik, že tady v podstatě není co řešit. A obzvlášťe za předpokladu, že fanouškovi seriálu jde o konkrétní figury, protože v těch temných jatkách nemá jasné nikdo nic a tvůrci vlastně do poslední chvíle nechávají chytře oteřvené všechny možnosti. Ano, battle of bastards byla přehlednější, vycizelovanější a plynulejší, ale tady je přece nepřítel úplně jiná liga. Jsou tu věci které by se daly udělat lépe, ale takovýhle 80 vysokooktanových minut se točí párkrát za dekádu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)
  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Jedná se o nejdelší epizodu ze série Hry o trůny.
    (asdfasdf)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama