Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady se zkratkovitost posledních sérii posunula úplně na jiný level. Samotná epizoda má materiálu, který by se v klidu mohl použít na 3-4 díly. Zde ale bohužel zafunguje střih mohutným způsobem a ke všem důležitým událostem, které se tu stanou, chybí jakýkoliv build-up a jakmile se tedy stanou, tak se stanou víceméně mimochodem. Je sice milé, že to tvůrci chtěli ukončit, ale pokud je toto oběť, tak si tu další sérii mohli úplně v klidu dovolit a já bych byl i radši. Každopádně konec mi dal alespoň malé naděje na to, že to nakonec neskončí tak retardovaně, ale nevěřím tomu. 60% ()

PanZahadnyCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Jednotlivé epizody jakéhokoli seriálu téměř nehodnotím, natož abych je komentoval. Ale tahle epizoda je výsměch. Připomíná mi to situaci, kdy máte na nějaký deadline odevzdat seminární práci, ale necháte ji na poslední chvíli a děláte to den před odevzdáním. Je mnoho GoT epizod, možná většina, kde se vlastně nic moc neděje a předem jasné konflikty se jen oddalují a neustále diskutují, což není nutně špatně, pro GoT je to naopak specifické, o to více pak vyzní daná bitva nebo jiná diskutovaná událost. A pak přijde tento díl, který se vše snaží smrsknout a urychlit do, sice lehce prodloužené stopáže, ale i tak náhle vyřeší všechno to, co by v předchozích sériích řešil v minimálně pěti epizodách. Působí to jako pěst na oko vytváří to dojem traileru a ne napínavé akce. Herecky je to sice pořád na skvělé úrovni, ale dramaturgie, a zdá se mi, že i výprava, jde do prdele. Velký rozpočet této sérii velmi škodí a dovoluje tvůrcům, aby byli líní, používali spoustu zkratek a vše zobecňovali. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr dílu letmo připomněl staré "dobré" časy minulých sérií a v naději, že v tomto duchu bude finální season pokračovat dám plný počet. Jinak nevím, zda si Danny zaslouží rozbít hubu a nebo jo. V Západozemí jsou jen 2 praví hráči hry o trůny.. Cersei a Sansa. Jinak co víc říct... Battle of Winterfell nakonec nebyly takový jatka (jak?), sex scény už nejsou tak IN a díl je plný spousty smutných očí... První polovina na úrovni 1. dílu série, zhruba od poloviny to chytne druhý dech a lepší atmosféru. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Furt to neni v takovych srackach jak Dexter, to ze sou scenaristi kok.ti vystihuje, proc se rozhodli z Arye udelat to, co udelali. Prej proto, ze to bylo necekane a ne ze nejaky lore ci zadostiucineni. Na druhou stranu se jim nelze divit, chtej se srovnavat s Martinem, ale bohuzel u toho moc nepremysli. Me se tento dil docela libil, to ze si tam uz kazda postava dela co chce a teleport upgradovali na rychlejsi verzi uz neresim. At to dopadne jakkoli, z tohodle uz ale nejlepsi rada nebude. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxně dějové díly zaměřující se více na příběh, postavy a se závěrečnou nervy drásající scénou jsou daleko údernější a divácky přijatelnější než díly, kde se 2 hodiny řežou armády na bitevním poli. Povedený díl, který opět po dlouhé době dokazuje, že GoTko může být (zase) na koni, jenom jestli na to už ve 4. ze 6ti dílů není pozdě?? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama