Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

BlackHood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedává mi to smysl... Ta ship war, to se jako neměli jak bránit??? A proč tam pak jenom jeli, jako nějaká výletní plavba? A to jsem měl pocit, že Daenerys ví o harpunách... A druhá věc, vždyť Cersei ovládá jen Kings Landing, ne?? Tím pádem už to má prohrané, vzhledem k tomu, že Daenerys se Starky má zbytek všeho... ()

Trilobitter odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvouleté čekání na ztrátu jednoho panenství se vyplatilo. O oddalovaném vyvrcholení zbytku dějových linek se to samé bohužel říci nedá. Tradičně drsné GoTové BDSM se totiž v 8. sérii změnilo jen v unylý petting. Chvíli to baví, nicméně pokud předehra trvá už několik hodin, vzrušení se mění v rozpaky a nakonec zklamání. Za tohle jsem teda HBO svoji kreditku nedával. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí epizodě, která byla pro mě velkým zklamáním, přichází za mě zatím nejlepší díl závěrečné série. Díl funguje opravdu na jedničku. Scénář není nějak debilní, nelogický, ne, je to skvělé. Tyrion tady dostal po delší době větší prostor, a bylo vidět jak je tahle postava skvělá, kdysi moje nejoblíbenější postava :) . Jsou tu skvělé momenty, které vás budou během sledování bavit. Ať už je to oslava po výhře nad mrtvými, tak budete mít úsměv na tváři. Po bitvě přichází pochopitelně odpočinkový díl. Co se týče závěrečné 15 minutovce, ukázaly nám jak nejspíš by mohla vypadat bitva proti Cersei. Prosím ať Sapochnik tu bitvu natočí výborně! Celkem nechápu tohle menší hodnocení. Zaslouží si to vyšší. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má smysl pozastavovat se nad tím, proč Daenerys nenařídila spálit Greyjoyovy lodě, když byla s Drogonem pár desítek metrů nad nimi? Má ještě vůbec smysl pozastavovat se nad tím, proč se jeden z nejlepších a nejchytřejších seriálů, co byly kdy natočeny, měnil od začátku páté série kousek po kousku ve stupidní limonádu pro teenagery, kde v závěrečné sezóně postavy nejvíc zajímá, kdo s kým chodí a kdo s kým spí? Má ještě vůbec smysl vyjmenovávat všechny chyby, kterých se tvůrci zase dopustili? Nemá. Všichni už na to kašlou. Od scénáristů, přes režiséry, herce, až po kostyméry a rekvizitáře. Sansa má prvních dvacet minut nakřivo paruku a ve scéně s hostinou na Zimohradu je v jednom momentě před Daenerys postaven hrnek ze Starbucks. Kdyby to alespoň střihač pořádně viděl, možná se dal ten hrnek třeba odmazat, když si toho všimli fanoušci po celém světě. Ale, co na tom vlastně sejde? Bez kvalitního scénáře nikdy nenatočíte nic kvalitního a to ani s daleko lepšími režiséry a daleko lepšími herci, než těmi, kteří v GoT zbyli. Pětihvězdičkáři, kteří, zjevně podle jejich hodnocení, viděli jen a pouze tento seriál a nikdy nic jiného, se budou radovat do konce a my ostatní se na to dodíváme ze setrvačnosti. Jsem ráda, že víc sérií nebude. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že tu jen někteří zbytečně masturbují. Pro první dva díly jsem neměl velké pochopení, ale bitva s NK nebyla vůbec špatná a hlavně se dnes po skončení první půl hodiny Hra o trůny zase vrátila. Většina charakterů se ve čtvrté epizodě zachovala tak, jak je G.R.R.Martin napsal... Kritizoval jsem jejich úpadek v sedmé sérii a na začátku té osmé, ale jsou zpět nebo alespoň dnes byly. V podstatě každý hate, který je uveden lze poměrně snadno vyvrátit, protože tito jedinci zuřivě sledující každou epizodu, aby pak mohli udělit odpad, zapomínají na věc nahlížet nejméně ze dvou stran. Spoiler: Nejdříve jim nejde na rozum, jak několik lidí ubrání celý Winterfell před nejméně sto tisícovou armádou mrtvých, aby se dnes podivovali nad tím, že polovina armády přežila. Stejně tak o balistovi, již bylo v předchozích sériích pohovořeno, takže opravdu není překvapení, že od doby, kdy přilétl Aegon Targaryen, pár let uběhlo a došlo k určitému vývoji, zatímco draci byli považováni za vyhynulé či zcela neškodné a především náležící vládnoucímu rodu... A tak již drak není tak nezranitelný, jako v minulosti a byly proti nim vyvinuty dokonce zbraně - bingo. No a v neposlední řadě je nutné doplnit, že konec seriálu bude odpovídat i plánovanému konci knih. Jestli tedy někdo žehrá nad tím, co to tam ony postavy dnes začaly vyvádět, měl by si uvědomit, že to dělají proto, aby naplnily plánovaný konec G.R.R.Martina... Překvapení což, hošci. Hodnotil bych dnes za 80% kvůli úvodu, ale z dobrého rozmaru udělím 5*. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno