Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Nejdříve se nás snažili dojmout rekapitulací toho, kdo vlastně zařval v předchozím díle, pak to snažili odlehčit pijatikou s rozdáváním prebend (v seriále, který je známý svým přístupem k chlastu to bylo dost slabý). Pak stejně jako u nás, jsme zjistili, že se všechno rozkecá. Následně přišlo překvapení technického pokroku, někdo vynalezl balistu. Což je na draky jak puška na koroptve a jak torpéda na parníky. To nikdo nemohl čekat. Nicméně jsem zjistil, že v Kings Landing mají podobné problémy jako ve Winterfelu. Hradby a věže solidní, ale absence příkopu a instalace pouhých jednoduchých vrat tuto koncepci dost pochovávají. Aspoň že ty věže, oproti Winterfellu obsadili těžkou technikou. Kdyby to rozdělili do dvou dílů a trochu na tom zapracovali tak to nemuselo být tak hrozný. Jeden díl se mohl věnovat aftermathu předchozí bitvy a další mohl být cesta a příchod ke Kings Landing. Takhle to všechno působilo uspěchaně a odfláknutě. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

V dnešním díle Game of Růžová zahrada 90210 uvidíte: chlapec se vyspí s dívkou, bude to její poprvé, chlapec si ráno uvědomí, že ho tento nezávazný sex nenaplňuje a vrací se k manželce, dívka je zlomená, pláče, chlapec jí už nikdy nezavolá - přitom toho, kdo ji opravdu miluje, měla celou dobu před očima; starší bráška říká svým sestrám tajemství, obě musí přísahat na smrt mamky i taťky, že ho nikdy nevyzradí, zanedlouho však už tajemství ví celá třída a šuškají si o něm i naproti v obchodě; stáří známí hrají oblíbenou chlastací pártyhru, u které se dozvíme spoustu peprných pikantností; mezi holkama to začíná vřít, nevěří si, žárlí na sebe, závidí si oblečení i šminky; synovec odmítne spát se svojí tetou, která je zároveň jeho nadřízenou, její přátelé z práce přestanou věřit v její úsudek a navíc se musí vyrovnat se ztrátou domácího mazlíčka, teta je zralá na lexaurin; zlá šílená macecha trpí přehnanou obsesí ke svému nábytku, na konci epizody se zabarikáduje doma a nepustí dovnitř ani návštěvu, ani svého malého bratra, tvrdohlavě si bude stát za tím, že na její křeslo si nikdo sedat nebude.. Radosti i strasti našich hrdinů gradují do velkého finále! Získá doktor Mázl srdce své obryně? Ubrání paní Nyklová svůj otoman? Zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí? Sledujte každé pondělí na HBO. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavním tématem této epizody jsou pochyby o tom, jestli je Daenerys opravdu tím pravým nástupcem trůnu, což krásně vzešlo ve dva skvěle rozhovory Tyriona a Varyse, který je opět ve hře. Události a zvraty byly poměrně pěkné, ale zase s pár nelogickými kiksy. Na druhou stranu je pěkně vidět ta pomalá eskalace šílenství, které se u Daenerys začíná probouzet více a více a ony zmíněné události na tom mají také svůj podíl. Přesto mi stále nejde do hlavy, jak to chtějí tvůrci za ty pouhé dvě epizody vkusně uzavřít. 7,5/10 ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí epizodě, která byla pro mě velkým zklamáním, přichází za mě zatím nejlepší díl závěrečné série. Díl funguje opravdu na jedničku. Scénář není nějak debilní, nelogický, ne, je to skvělé. Tyrion tady dostal po delší době větší prostor, a bylo vidět jak je tahle postava skvělá, kdysi moje nejoblíbenější postava :) . Jsou tu skvělé momenty, které vás budou během sledování bavit. Ať už je to oslava po výhře nad mrtvými, tak budete mít úsměv na tváři. Po bitvě přichází pochopitelně odpočinkový díl. Co se týče závěrečné 15 minutovce, ukázaly nám jak nejspíš by mohla vypadat bitva proti Cersei. Prosím ať Sapochnik tu bitvu natočí výborně! Celkem nechápu tohle menší hodnocení. Zaslouží si to vyšší. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Draci sa míňaju,dračia kralovná prichádza o rozum a asi z nej bude ďaľší šialený Targaryen.Zimohrad škrípe zubami a kto má rozum beží na sever.Cersei je po botoxe nakoľko je nefunguje ani jeden mimický sval a takto si tu žijeme.Ešte tu máme jednu nezáväznú zasúvačku a toby bolo asi tak všetko.Ešte dva diely a bude klid. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama