Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (196)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Death Note je dobrá klipařina ... po produkční stránce se tomu moc vytknout nedá, je to svižné, brutální a 100 minut uteče jako kdyby to byla hodinka. Co je ovšem totálně v prdeli je scénář ... postavy se tu chovají jako totální idioti, L je až neuvěřitelně geniální (přichází na zásadní věci doslova "jen tak z prdele", ani se neobtěžuje vysvětlit jak ke svým skvělým objevům došel). Lidi, co viděli geniální předlohu budou jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak si s ní tým scénáristů vytřel prdel. Škoda ... ("prdel" count: 3) ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Takto. Death Note anime je najlepšia anime aká bola kedy natočená o mange to platí dvakrát tak veľmi. Aj napriek tomu som sa ale snažil vnímať to ako relatívne samostatný film, ktorý si berie oproti mange len nejaký ten základ no....nie diky, Ktokoľvek písal scénar určite mangu nečítal a ani anime nevidel a ak hej tak je to netalentovaný čurák. Chápem, že vziať predlohu z ktorej vznikla anime dlhá prbližne 30 hodín a spraviť z toho dvojhodinový film je ťažké, ale zredukovať to najlepšie čo robí death note takým skvelým príbehom vrátane postáv a zredukovať to na úpné minumum plného toľkého klišé, že človek by až zaplakal to chce niekoho na úrovni Tommyho Wiseaua... Keby aspoň tá zjednodušená klišé verzia a zjednodušené postavy bez akejkoľvek hĺbky boli dobre spracované, ale ani to nie. Je to jeden veľký nelogický bordel, ktorý nepôsobí kvalitne ani ako adaptácia ani ako samostatný film. Medzi 1 a 2 hviezdami, prikloním sa však ku 2 pretože death note je stále srdcovka a dať čomukoľvek čo s tým súvisí menej ako dve hviezdy by mi zlomilo srdce Mrzí ma to o to viac, že Wingardov Host a You're next som si dosť užíval. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Wingard si po prokaučovaném Blair Witch napravuje reputaci. První půlka je zkondenzované anime, ale rychlost nemusí nutně znamenat uspěchanost. V druhé půli přichází americký Death Note s vlastními nápady, a rozhodně ne špatnými (různé podrazy, co vše se dá dělat s deníkem, směřování postavy L), nicméně závratné tempo zůstává a Wingardovým invencím je oproti převzatým motivům spíše na škodu. Hlavně zamrzí, když určité postavy přestanou používat mozek, a vy jim to tak úplně nemůžete věřit. Herci velmi dobří, zvláštní zmínku si zaslouží Dafoe (i když na menším prostoru) a Stanfield jako L. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Rule 28: Each death must be physically possible. So no shark attacks while someone's on the toilet, as much as I love that idea." Tady půjdu šeredně proti davu. Skoro až by se dalo říct - nepěkně. Mě tohle zpracování mangy/anime fakt sedlo. U Death Note miluju jeho premisu a tu snad každý známe. Nechci samozřejmě žádnému zarytému fanouškovi anime křivdit, ale tohle americké zpracování od Netflixu mělo všechno, co jsem od filmu chtěl. Outsider Light (Nat Wolff), který záhadným způsobem obdrží onen Zápisník, bláznivou holku (Margaret Qualley), která se do outsidera zamiluje a samozřejmě Ryuka (Willem Dafoe), který děsí každým coulem. A zatímco Nat je naprosto fantastický teenager s minulostí, tak Margaret je úžasně nevyrovnaná pretty buchta. A Ryuk s hlasem Willema nemůže zklamat. Konec jsem čekal ještě černější než byl, ale i takhle jsem vlastně moc spokojený. Protože zvrat a logika mi imponovala. Finále je tak pro mě plné emocí, které jsem vůbec nečekal, že bych tady našel. Skvělý výběr soundtracku to už jen celé podtrhuje. Takže ať se na  mě nikdy nezlobí, ale Death Note 2017 je moje guilty pleasure. A zcela upřímně si myslím, že svoje kvality má. Za mě je to totiž jeden z nejlepších filmů, co jsem letos viděl. A to jako fakt! PS: Chtěl bych napsat něco jako - Chci víc hraných anime. Ale to by mě už fanoušci fakt ukamenovali. (89 %) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Je nutno podotknout, že jsem jako debil (protože mě primárně zajímal tento remake, který všichni nenávidí, ale lidi, co je mám v oblíbených chválí) viděl nejdřív všech asi 37 dílů anime, abych zde nevypadal a nebyl jako totální pozér. No a potom všem jsem zde. Naplněný touhou vidět jak to Amerika zase posrala. Je nutno také říci, že nestojím ani na jedné straně. Anime bylo pro mě obohacující zážitek, který se mi však více než deseti díly prvotními do paměti zřejmě nezapíše. A film si nyní můžeme zhodnotit. Prvně je nutno říct, že to na mě klasicky opět působilo jako komedie. V moment kdy začal Nat Wolff volat o pomoc když viděl boha smrti ve mně vyvolalo záchvat smíchu jako dlouho ne. A nebylo to, to jediné. Hned první sekvence, nebo scéna dejme tomu byla humorná sama o sobě. To jak si předávali postavy mezi sebou peníze bylo asi stejně přirozené jako srát při pohřbu na rakev. To že poté se to točí kolem toho, že hlavní postava prcá, zabíjí, pak zabíjí a zase prcá a pak prcá i když zabíjí je debilní kapitola sama o sobě. Je taky hold těžké vecpat třicet sedm dílů anime do jednoho filmu. Zvlášť s tím, když hlavní ženská hrdinka je stejně otravná jako v anime a navíc tam má mnohem více prostoru než je zdrávo. To, že Light není úplně takový sobecký zmrd vítám, ale zase je pro změnu naivní ťulpas. Ryuk hlavně nepůsobí jako Lightův rádce a něco jako pomocník, ale spíše někdo kdo mu naopak chce zmařit plány. Všechno je naservírováno všem na podnose a vše se řeší samo. Zde moc nechápu prostě jak někdo toto může hodnotit pozitivně. Kamera je v celku dobrá, stejně tak efekty a střih. O to není pochyb. Ale stále to nic nemění na tom, že příběh je naprostá slátanina, která anime tvrdě znásilňuje do análu. A i kdyby ne, tak znásilňuje lepší jiné filmy tím, že jim lehce kazí pověst. Krom toho, já vím a mám i někdy rád otevřené konce. Ale tohle není otevřený konec. Tohle bylo spíš jako kdyby si někdo uvědomil, že jim došli prachy na dotočení posledních asi patnácti minut a tak se na to prostě vysrali. Nicméně bylo hustý vidět v titulcích jak se to vlastně lehce natáčelo. To je nevídané, originální, lehce ještě zbytečně nadčasové, ale dobré. V každém případě, anime jede a tenhle film válcuje. A to ne protože to je anime, ale protože anime od filmu alespoň dává trochu smysl a stupidní. Těch padesát procent je asi nejlépe vystihující číslo, co jsem kdy takto viděl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • V úvodní sekvenci je mezi roztleskávačkami vidět také jedna s blonďatými vlasy a dvěma copy po stranách. Jedná se o odkaz na vzhled hlavní dívčí postavy v originální manze, kterou je „Misa Amane“. (NiWi)
  • Ačkoliv je L (Lakeith Stanfield) europoidní či mongoloidní rasy, tak ve filmu je postava vykreslena jako Afroameričan. (Athree)

Reklama

Reklama