Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

870. hodnocený film: Ať už se díváte na první či druhý díl, musíte být nadšeni z toho, co se před vámi odehrává. Dokonalá zápletka, skvělá kombinace animovaných postav a živých herů. Vynikající hra s divákem a slovíčkaření o smrti. Tohle je jeden z nejlepších filmů, který jsem kdy viděl. Sice nesahá animovanému seriálu ani po kotníky, ale přesto musím ocenit nápad s převedením Death note do filmové verze. Možná bych sice uvítal raději jeden díl a nebo dva díly, které by obsáhly více celý seriál, ale i tak jsem byl spokojen. 5* a spíše bych doporučil ostatním zájemcům shlédnout nejprve animovaný seriál a pak až oba filmové díly. Abyste pak nebyli na rozpacích. 5* ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Anime jsem ještě neměla šanci vidět, takže s tím to srovnat nemůžu. Četla jsem však mangu a té se to opravdu nevyrovná. Ve filmu byla vypušťěna spousta věcí, dokonce několik hlavních postav, zato přidána jedna, která se v manze nevyskytuje. To vše ale jenom proto, aby se příběh vlezl do dvou filmů, což by jinak nebylo možné, takže tohle filmu nijak nezazlívám. Celkově si myslím, že se film docela povedl, dokonce i výběr postav nebyl vzhledově tak špatný (především L, Watari...), i když Tatsuya Fujiwara mě v roli Lighta nejdřív trochu šokoval. Po shlédnutí jsem ale přecejen měla pocit, že zfilmování mé oblíbené mangy nedopadlo špatně, právě naopak. ~(4,4)~ ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Nápad, byť jednoduchý, je na jedničku, komplexně vzato jde vlastně i o velice dobrý příběh. Problémy nastávají v určitých bodech jeho prezentace. Nevkusné zobrazení anděla je spíše povrchní detail, daleko větším problémem jsou charaktery postav. Tvůrci patrně očekávali, že všichni už předem viděli anime seriál, a že tento film je jen jakési zhmotnění nejzajímavější momentů ze seriálu. Možná je tomu tak v Japonsku, já například ale seriál neviděl vůbec. Ani náznak. Ve výsledku působí tedy postavy velmi ploše, trochu i jednotvárně, kde vlastně jedinou světlou vyjímku tvoří L. Nemůžete si k nim vybudovat žádný vztah, neboť okamžitě začnou konat a jakákoliv expozice je tedy smrštěna na absolutní minimum. Někomu to samozřejmě může vyhovovat, já jsem ovšem názoru, že nevědet do poloviny film, komu vlastně fandit, a i potom si nebýt až tak zcela jist, není zrovna to nejlepší. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film je celkem dobře stylizovaný, ale jinak se na něm ukazuje akorát to, jak je manga "Zápisník smrti" dobře napsaná. V podstatě přesně to, co je v manze, se přeneslo na filmové plátno. Přidaná hodnota je tak především v tom, že tu jsou skuteční herci. Naprosto geniální je Rjúk, který v téhle podobě vypadá úchvatně. Ale to už v manze. Opravdu skvělá postava, která by si zasloužila i jinou, než komediální polohu. Jeho nástup je úchvatný. Hraná manga, to je pojem, který tuhle adaptaci vystihuje nejlépe. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Opět můžu děkovat osudu, že jsem měla možnost vidět film Death note dříve než seriál. Protože jak bývá zvykem, má seriál větší prostor nejen pro vykreslení hlavních postav. Proto jsem opět neměla možnost srovnání a kupodivu mi film zase nekazí požitek ze seriálu, i když vím, co mě čeká. Ale hlavní důvod mého oddaného sledování je má obrovská láska k Ryukovi :o) Mít tu možnost, aby mi každý den dělal společnost, zabiji pro něj každého! :o) No posuďte sami, že je to kus: http://pictureup.cz/picture/verejny/45584558250px-ryuk2.jpg Každopádně příběh, který rozehrává Light alias Kiro vs. L., je za poslední dobu nejlepší krimi podívaná, co jsem viděla. A znovu mě nutí k otázce: „Co byste udělali Vy, mít Zápisník smrti??“ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (4)

  • Mezi filmovým zpracováním a původním anime seriálem lze najít několik rozdílů. V seriálu se například Light (Tatsuya Fujiwara) zbaví Naomi Misory (Asaka Seto) tím, že z ní vyláká řidičský průkaz, a to ve chvíli, kdy jí řekne, že je z vyšetřovacího týmu zabývající se Kirovým případem a že by s ním rád spolupracoval, ale že potřebuje průkaz totožnosti. Ve filmu se dále agent, který pronásleduje Lighta (Tatsuya Fujiwara), jmenuje Raye Iwamatsu, ale v anime je o Raye Penber. Ryuk současně v seriálu nezapíral, co se stane s člověkem, který zápisník využil. (Shley)
  • Jak je uvedeno v seriálu, pravý důvod, proč se chtěl Ryuk dostat do lidského světa, je ten, že se chtěl pobavit. (Shley)
  • Zápisník smrti byl prvním filmem v japonské filmové historii, ve kterém bylo k natočení scény použito metro. (Shley)

Reklama

Reklama