Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (198)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ještě před 2 hodinami jsem neměl ani tušení, že existuje tenhle film. A vlastně už ani nevím, jak jsem se k němu tady dostal a tohle přesně mám tak rád, když změním svoje filmové plány z minuty na minutu a pustím si úplně něco jiného, co ani nevím co je (a nakonec je z toho film večera/týdne). Je ale pravda, že mě hodně zaujal obsah, kdy se mi dost líbila ta myšlenka. Začalo to jako nějaká Fantasy pohádka, jenže po tom, co dojde k první smrti alias Nezvratný osud, jsem hodně rychle zaplul do křesla, ze kterého se ještě teď pokouším dostat. Nemám páru o předloze, co jsem zahlídl, tak se jedná o hentai, teda o anime nebo co, o které se vůbec nezajímám a mám na to svůj názor, ale chápu, že pro tyhle jedince, co znají původní předlohu, pošlou tohle s vážným brekem do hajzlu. Pro mě jako nezaujatého diváka, byla tohle fakt lahůdka, jak po stránce herecké, tak co se týče Gore, které je zde opravdu vydařené, až trochu znepokojivé (a to já rád). Atmosféra a napětí v druhé polovině perfektní a musím pochválit i hudbu, protože tu jsem si opravdu užíval. Potěší i krásná Margaret Qualley, která dodávala filmu po celou dobu, tu správnou šťávu. Když anime kult odpaduje, tak já pálím FULL !! NETFLIX, mě poslední dobou víc a víc překvapuje. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že po úvodnom, doslova dokonalom navnadení, upadla vysoko nastavená latka tak nízko. Fakt som bol neskutočne nadšený. Škoda, že hodená rukavica nebola zdvihnutá, a slová do bitky, boli nahradené akýmsi klišé príbehom, ktorý byť to poriadne okorenení dávkou krvi, mohla to byť ďalšia, odvážna mordovačka. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Death Note znám jako anime, které jsem si oblíbil, takže jsem se na novou hranou verzi těšil. Bylo by naivní si myslet, že film z něj obsáhne moje nejoblíbenější momenty, byť třeba z první poloviny seriálu. Ale stejně mě nemálo zaskočila odlišnost oproti tomu, co znám, a týkalo se to i charakterů. Když se na snímek zaměřím jako na samostatné dílo, tak výsledek není o moc méně rozporuplný. Bavil jsem se, Ryuk kraloval, ale kontroloval jsem i, za jak dlouho bude konec a vzpomněl jsem si například i na Nezvratný osud. A poslední střih přišel v pravý čas. (Netflix) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká škoda. Super nápad, z ktorého sa žiaľ nepodarilo vyťažiť ani polovicu toho dobrého. A pritom to tak krásne začínalo, už som pomaly chrochtal blahom - výborne nainštalovaná záhada, zaujímavé mystérium udalostí, výborne zvládnutá prvá smrť... no potom čím bližšie ku koncu, tým to bolo horšie a horšie. Či už čo sa týka prevedenia vrážd, gore, alebo samotného príbehu, ktorý sa postupne zamotal do obligátnej dejovej schémy a veľmi rýchlo tak začal nudiť. Ukážkový prípad premárneného potenciálu. Priemer. 60/100 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Z propracované procedurální fetiše, kde se až legračně inteligentní figury snaží navzájem přečůrat, je uřvaná teen romantika, kde hrdina myslí výhradně penisem a chyby, kterých by se Kira v originálu nikdy nedopustil (a výslovně je výsměšně jmenuje) se tu dějí od začátku do konce. Tohle bude pro mnohé naprosto likvidační, jde to ale vnímat i jako pouhé přesunutí těžiště. Potěcha z amerického Death Note nemůže pramenit z toho samého jako u originálu - japonské postavy by svými americkými protějšky pro jejich podprůměrnou inteligenci a pudovost jistojistě pohrdali a nikdy se nechovaly jako ony v žádném ohledu - ostatně právě absence sexuální stimulace (až na mírné homoerotické jiskření mezi Lightem a L) je dost zásadní součástí vnímání motivací v originálu. Scény, v nichž Light a Mia v podstatě během sexu vepisují do Death Notu další jména, jsou buď nepochopením, nebo popřením toho, o čem originál je. Ale když se na ten posun od logiky a morálních otázek k teenagerovské vztahovce přistoupí, má Death Note co nabídnout díky relativně odvážně expresivnímu herectví a tempu. Pořád má tahle zbrklá adaptace větší smysl než doslova překopírované japonské filmy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Když si hlavní hrdina poprvé prohlíží ve škole deník smrti, je na okamžik vidět jedna stránka napsaná neznámým písmem. To odpovídá písmu v tzv. Voynichově rukopisu, který doposud odolává snahám o rozluštění. (Emperor1)
  • Jedná se o první americkou adaptaci příběhu Death Note. (michy9073)

Reklama

Reklama