Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (576)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem či sa to niekedy stane, že si niekto prečíta tento komentár, kto už videl seriál The Boys (2019) a bol rovnako ako ja hotový zo sexi Elisabeth Shue, ale ak áno, tak táto snímka je pre neho povinnosť. Je tu s ňou jedna poriadne horúca scéna. Inak musím napísať, že snímka mala jeden poriadny handicap ale zvládla ho. Mám na mysli, že nieje 2x príjemné dívať sa 111 minút na nechutného alkoholika, ktorému z ľútosti prajete rýchlu smrť a tiež nemáte chuť sledovať život šlapky i keď pekelne sexi šlapky. Treba ale uznať, že im fandíte a že im to celkom pristane. Na druhej strane vám ale navodia dosť depresívnu náladu. Keď sa nad tým ale zamyslíte, tak ak vám snímka navodí takýto pocit, tak asi na nej niečo je. Asi je to úspech, ak sa vám snímka vryje pod kožu. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dve stratené duše. Ona len nechcela byť sama a chcela niekoho milovať. On len chcel mať všetko rýchlo za sebou. Depresívna a atmosferická záležitosť, Nicolasov bravúrny výkon, tiež skvelá Elisabeth, výborná réžia a ešte lepšia muzika ... to je Leaving Las Vegas. https://www.youtube.com/watch?v=lEkJoMNFPEA 4,5* ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Chci, abys mluvila a poslouchala. Jen zůstaň. Nikdo nemůže říkat, že viděl všechny druhy romantických dramat, dokud nezavítal s Benem a Serou do Las Vegas. Tenhle film není dokonalý, má místa, která pouze variují problémy dané zápletkou, ale má tak bezchybnou atmosféru klubů, casin, nekončícího nočního života a sebezničujícího pití, že jsem se nedokázal od obrazu odtrhnout. Příběh dvou ztracených duší je neskutečně tvrdý, ale právě ve své nekompromisnosti je také zoufale upřímný. Nejde totiž jen o Bena. Jde o symbolickou cestu za záchranou Sery, za záchranou její krásy a symbolickým očištěním její duše. Kdo jednou zavítá do Las Vegas, těžko ho bude opouštět. Ve dne bude hledat za hry neutišitelného klarinetu alkohol a smysl života a v noci bude za zvuků melancholického klavíru a smutné trubky potkávat svou poslední spásu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dosud nepřekonaná nejlepší role Nicolase Cage. Jeho pojetí muže, jenž se rozhodl upít k smrti, je skutečně velmi, velmi věrohodné, ba dokonce může svádět k domněnce, že to Cage vlastně nehraje, ale prožívá. To ale není jediný výrazný aspekt, dokazující kvalitu tohoto filmu. Výrazný je také scénář, jenž má dobře zpracovanou psychologii postav. Svou roli bohužel nezvládla na 100 % Elizabeth Shue, která mi chvílemi připadala nějak odtažitá, nezaujatá. To je ale jen malá piha na celkovém dojmu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem zavřel oči a znovu jsem si v hlavě promítal, ten příběh, ty nádherná slova, který dokázala říkat Sera Benovi a Ben Seře, jejich gesta, jejich vzájemný pohledy, zněla mě v uších ta užasná hudba, která začala hrát na miliskundu přesně v ten moment, kdy měla a najednou jsem na tváři ucítil slzy, stékající z mých zavřených očí. Hrozně bych si přál vidět tenhle film v kině, ale ne moderním multikině, ale ve starým biografu s rozvrzanými dřevěnými sedačkami. Kde by bylo slyšet vrčení promítačky, která by pomalu posouvala filmový kotouč s tímhle klenotem ke svému konci. Seděl bych úplně sám uprostřed sálu v jedné ruce láhev whisky a v druhé cigáro, ze kterýho by se dým ztrácel ve světle obrázků cestujících z promítačky na plátno. Seděl bych tam bez hnutí a tiše si prožíval svůj soukromý očistec duše. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (22)

  • Mike Figgis nejen že složil hudbu k filmu, ale také nahrál trumpetu a klavír na soundtrack. (CliffLee)
  • V jedné z prvních scén mají v restauraci dva filmoví producenti (možná agenti) schůzku se dvěma herečkami. Jednu z nich hraje Emily Procter, která říká repliku: "Nejlepší na tom filmu bylo, že jsme se naučily se zbraněmi." O pár let později si zahrála balističku v seriálu Kriminálka Miami. (Satan)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama