Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 280)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když začne Wolverine užívat Ibalgin a lepit si po těle náplasti (chyběly už jen ty nikotinové), je něco špatně.. Krize identity, noční můry a bolestná traumata otvíráku na šinkansen, malebné obrázky Nipponu, plešatá modelka, co svlékla něco úplně jiného, než se od ní čekalo a tradiční akční závěrečná půlhodinka, která byla vším jen ne vrcholem. Za deset minut jsem už nevěděl, o čem to bylo. Jestli sarkasmu prostý rosomák zastřihl nějakou bonsai, na suché zahradě uhrabal štěrk či vyřešil svou minulost.. Možná by přineslo trochu oživení, kdyby se při titulkové scéně objevil Lebowskiho kámoš Walter Sobchak a „vytřepal“ z křesla pana profesora.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zatracena prace Jackman docela ujde ale ti ostatni pusobi dojmem jak kdyby vylezli z unyly nudny komixovy story a to bude asi tim ze presne takovy je i cely film takze dost nuda akce malo nic z ceho bych se posadil na prdel x meny nezeru vlastne jsem dosud ani zadnyho z nich nevidel no po tom co jsem shlednul Wolverina uz po tom po pravde ani moc netouzim ale nevadi ja vim ze nejsem cilovou divackou skupinou podobnyho snimku ale to mne netrapi zkouknul jsem to abych byl v obraze co ze to dneska vlastne leti tot vse ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

3D KINO MAX v Prešově/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Akce 7/10/// PLUS: úvodní scéna na Nagasaki, slušné triky, občas působivá akce, zaujme Rila Fukushima a Světlana Chodčenkova MÍNUS: rozpolcený děj, předvidatelný, obsahově nevýznamný, na Beltramiho tu zazní slabší soundtrack, možná zbytečně dlouhá stopáž./// Shrnutí: Nevím co na Wolverinovi ostatní mají, ale pro mě je ta postava v oblíbenosti někde uprostřed. Což by nevadilo, kdyby se Wolvie objevil v nějakém schopném scénáři. To se nestalo ani minule (X-Men Origins: Wolverine-což by divák napoprvé dokázal odpustit), ale bohužel ani tentokrát. Jestli-že předešlí film byl slušný akční výplach u kterého člověk nemusí moc přemýšlet. Tak zde po vás tvůrci chějí aby jste u filmu přemýšleli a aby jste byli vyvaleni z toho co pro vás nachystali. Je pravdou, že se na to hezky kouká, akce je občas dokonce originální, ale po týdnu nebudete vědět o co tam šlo a vlastně vám to bude i jedno. Hodně toho skutečně zachraňuje Hugh Jackman, nebýt jeho byl by to naprosto průměrný akčňák. Nakonec ještě potěší scéna po titulcích, která mě láká si pustit X-meny od začátku./// Celkem 64%/// ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě vážnější kousek než minulý Origins, přesto se nemůžu zbavit pocitu, že celé to šlo udělat ještě mnohem lépe. Prostřední odpočinková sekvence je jako vystřižená z Bonda. Naopak co potěší tak určitě úvodní výbuch, pohřeb a hlavně geniální vlaková scéna. Zkrátka Mangold když chce tak umí. Filmu ubližuje jeho délka, chtělo to malinko zkrátit, ale zase raději ne o moc. Ještě teď mě děsí vzpomínky na pouze 90minutový Origin. Pro dospělého diváka je rozhodně lepší cestou menší roztaženost. Moc jsem nepobral snové sekvence s Jean Grey, ale zase oceňuji že díky nim film jakoby plynule navazuje na 3. X-menovský díl. Stojí za úvahu zda je dobře když Wolverine dostává jednu nakládačku za druhou, když jsme zvyklí, že jindy zachraňuje svět. Potitulková scéna již vnadí na Budoucí minulost. Sečteno podtrženo: tenhle Wolverine měl zcela určitě obrovský potenciál, který bohužel zase tolik nevyužil, ale jsem ochoten mu to odpustit za předpokladu, že se někdy příště dočkám podobných scén jako na střeše japonského šinkanzenu. 65% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný komiksový film. Má pomerne dobrý príbeh o Wolverinovi, ktorý sa trápi, prekáža mu jeho nesmrteľnosť a žije len bezcieľnym životom, ale keď sa od mladej ženy dozvie, že muž, ktorého počas druhej svetovej vojny zachránil umiera a chce ho ešte vidieť, súhlasí s cestou do Japonska. Tu sa dozvedá, že to nie je úplne pravda a keďže sa po nevydarenom únose rozhodne chrániť nevinnú ženu, zaplieta sa do bojov vplyvných zločineckých organizácií. Spracovanie nie je úplne ideálne, rozporuplnosť cítiť takmer neustále, ale aj tak som v rámci svojej kategórie až prekvapivo spokojný. Konečne film s komiksovým hrdinom, v ktorom nejde o záchranu sveta a podobné hlúposti, ale v rámci možností je tu normálna zápletka a dej. Najviac ma mrzí, že film má po celý čas klesajúcu úroveň, úvod je výborný, po prenesení deja do Japonska sa na to stále celkom dobre pozerá, no v polovici cítiť, že to už nič zaujímavé neponúkne a film už funguje skôr len zo zotrvačnosti a záverečná fáza je už nanešťastie tradične trápna, to ma už vôbec nebavilo. Rovnako si ma moc nezískal ten prístup k japonskej tématike, opäť nemôžu chýbať tie najzákladnejšie repliky a podobné prvky, ako z nejakého leporela pre najmenších, jednoducho vidno, že je to určené len tomu najkomerčnejšiemu divákovi. No ako som spomínal, až na tú záverečnú časť sa na to dá bez problémov pozerať, pomalé tempo mi vôbec neprekáža, tá snaha o psychológiu to aspoň trochu osvieži, výplň medzi zásadnejšími sekvenciami je dobre zvládnutá a tak u mňa prevládajú kladné pocity. Akcie tu nie je až tak moc a síce ma až tak moc nezaujala, ale je aspoň celkom obstojná. Na jednej strane chválim, že je až prekvapivo komorná, takže sa drží pri zemi, chválim výber prostredí a tvoria ju hlavne súboje, čo mi tiež sedí, ale je tu niekoľko výrazných záporov. Niektoré postavy sa tvária, že bojujú samurajským štýlom, ale samozrejme musia robiť samé kotrmelce vo vzduchu a podobné neefektívne prvky, čo je samozrejme v úplnom rozpore so samurajmi, potom sa mi nepáči, že v akcii nevyhráva ten, kto je lepší, čo v súbojoch očakávam, ale ten, čo je nesmrteľný a ešte samozrejme chýba krv. No na akciu sa dá pozerať, teda až na smiešne finále s robotickým samurajom a napríklad scéna na vlaku ma dosť bavila, aj som sa zasmial. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce ma mrzí, že sa takýto herci vyskytujú v tomto druhu filmov, ale aj tak Hugh Jackman je tradične výborný, sadli mi aj všetky ženské postavy a bavil ma aj Hiroyuki Sanada. Réžia a technická stránka sú na pomery blockbusterov dosť nadpriemerné, pekná vizuálna stránka, kulisy a sadlo mi aj toto relatívne komorné prevedenie. Po prekvapivo slabých ohlasoch od komiksových fanúšikov som sa rozhodol tento film pozrieť a presne ako som čakal, v rámci podobných filmov sa jedná o jeden z najlepších. Znovu si to už určite nepozriem, ale to jedno pozretie neľutujem. 57% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Prvý film, kde sa objavil Wolverine (Hugh Jackman), ktorý nemá v názve slova X-Men. (Sufferer)
  • Hůlky, které Loganova (Hugh Jackman) chráněnka vytáhla z misky s rýží, se po jejich rozhovoru opět objeví zapíchnuté, i když Logan jedl celou dobu lžící. (Habansz)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama