Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 099)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak moc Venom připomínal Upgrade a to včetně falešného Toma Hardyho, který jakoby mu z oka vypadl, tím ale nechci říct, že by od sebe tvůrci opisovali. Film jsem si velice užil. Byl vážně vtipný, vcelku nápaditý a pravděpodobně ho kazily pouze nezajímavé a zdlouhavé akční scény. Nicméně myšlenku to mělo dobrou a Tom Hardy (tentokrát ten skutečný) byl pro svou roli jako stvořený a bylo vidět, že si to skutečně užívá. Nasmál jsem se víc než bych čekal a dávám 4 hvězdy. PS: Paradoxně zde odsuzuji akční scény, které obvykle u super hrdinských filmů hltám nejvíce. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Venoma se zatím šíří velký hejt, protože kritici na RottenTomatoes dali průměrný rating pouze 4.3, ale na IMDB je poměrně spokojených 7,0, takže to opět vypadá, že diváci jsou vesměs spokojeni, pouze kritici brblají, ale to oni vždy když se nejedná o sofistikované Drama, muzikál či levné Indýčko. Já osobně moc nečekal, ale Ruben Fleischer režisér Zombielandu a Gangster Squad mě opět příjemně překvapil. Zamrzí, že zatrhli Rko, ale pořád to působí dost drsně a temně i bez krve. První úvodní půl hodina je lehce pomalejší, ale jakmile se Tom Hardy seznámí s Venomem (Scéna v laboratoři je atmosféricky hororová) je to jedna velká akční zběsilá a adrenalinová jízda až do konce, která nesešlápne z plynu. Tom Hardy hraje jinak než kdykoliv předtím a je překvapivě velmi vtipný a kdo toho chlapa má v oblibě, tak po tomhle si jej oblíbí ještě víc. Hlas Venoma se také povedl a jeho podoba je perfektní. Akce je super, byť se odehrává často ve tmě, pořád je dostatečně napínavá, drsná a se slušnou kamerou. Takže jediné výtky směřují pouze k průměrnému záporákovi a poměrně málo strhujícímu finále, ale bavil jsem se nadmíru dobře a o to přeci u komiksu jde. Woody Harrelson jako Carnage bude boží. Kino bylo narvané, doufám, že po finanční stránce film uspěje.75% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem rád, že se pletu. A už dlouho jsem se nepletl tak moc, jako když jsem rozhlašoval, že Tom Hardy se svým sveřepým výrazem jednoho typu nemůže v žádném případě být odpovídajícím Eddiem Brockem. Jenže on je v pozici ukecaného tvrdohlavce nejen dobrý, on je přímo výborný. V kombinaci s vděčně podaným druhým hlasem v hlavě, komickým potenciálem z toho plynoucích situací a nápaditých akčních scén je Venom překvapivě zábavnou lepenkou. Autory recenzí, které snažení stáje Sony kvalitativně posílaly někam do začátku století na úroveň tehdejších výbuchů Elektry nebo Punishera, bych povinně poslal vytáhnout zmiňovaná DVD a osvěžit paměť. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║Tržby USA $213,515,506║Tržby Celosvetovo $855,013,954▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $44,854,453║ Tržby za predaj DVD v USA $25,780,388║ Ruben Fleischer je slabunký režisér, bez nápadu, proste rutinér a podľa toho vypadá aj tento film. Aj keď prekvapujúco komerčne veľmi úspešný, čo by som ale nečakal. Dejovo nič prevratné, klasický nástrel, rovnako tak zvraty, občas to pôsobí prispato, či ako na prechádzke, keď sa to občas utrhne tak je na čo pozerať, pokiaľ nie je príliš neprehľadná kamera, kvôli tej rozpínavej plastelíne. Herecky to ujde ale ako ten vychrtnutý zloduch Ind, tam vôbec nesedí, je skôr na smiech než že by z neho bol strach. Čistý priemer. /60%/ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem se nechal zviklat pozitivními diváckými reakcemi a nevěnoval jsem příliš pozornosti úplně prvním zahraničním kritikám, které hlásily těžký průser a Venoma přirovnávali ke Catwoman... Udělal jsem chybu. Venom je těžký průser. Počínaje mizerným scénářem s neskutečně dlouhou expozicí a absencí jakéhokoliv dramaturgického oblouku vrcholící v tak narychlo spíchnutému finále, že to až smrdí, přes neskutečně podivné herecké výkony (Michelle Williams je tady neskutečně příšerná) až po odporné triky a nekoukatelnou akci. Kromě Catwoman se mi při sledování vybavovali také Transformers, Incredible Hulk, a bohužel především Spawn, kterého dodnes považuji za nejhorší comicsovou adaptaci ever. Po hvězdě za Hardyho a Ahmeda, kteří se tu snaží ze všech sil povýšit tuhle břečku na něco alespoň trochu koukatelného. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Podle minisérie z roku 1995 „Venom: The Hunger“, symbionti potřebují chemickou látku nazvanou fenylethylamin. Ten je produkován septem limbického systému mozku v řídící centrále pocitů, což je část mozku zodpovědná za veškeré emoce. Ve větším množství je jako alkaloid obsažen např. v listech brukve zelné (brassica oleracea, zelí, květák apod.) či v jiných přírodních zdrojích, včetně potravin, zejména těch prošlých mikrobiální fermentací jako je čokoláda. (3T)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama