Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti boxerský ring ovládli dva a půl metru vysocí roboti řízení počítačem. Charlie Kenton kdysi býval skvělým boxerem. Nyní nemá s kým zápasit, a tak se živí už jen jako druhořadý promotér mechanických náhradníků. Dává dohromady vysloužilé roboty a cestuje od jednoho turnaje k druhému. Když už se zdá, že situace nemůže být zoufalejší a komplikovanější, vpadne mu znenadání a proti jeho vůli do života jeho syn Max. Zprvu ho bere jako nechtěný a otravný přívažek, ale skrze společně sdílenou vášeň pro robotí zápasy k němu postupně nachází cestu. Oba spojí síly, společně postaví nového robota a promění ho v boxerského šampiona. Zatímco si buduje jméno v brutálním a nemilosrdném světě robotických zápasů, zjišťuje Charlie, že se mu nabízí poslední šance na boxerský comeback. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 383)

Hild 

všechny recenze uživatele

Já se opravdu bavila. Velké překvapení. Ocelová pěst je sice strašně čitelný a předvídatelný film, jenže zároveň je efektně natočen a perfektně šlape od začátku do konce. Ve filmu navíc opravdu zafungovalo to nejdůležitější, to co vlastně tvoří kostru filmu - vztah otec a syn. Oba herci si naprosto sedli. Hvězdou ale tentokrát není Hugh Jackman, ale Dakota Goyo. Opravdu už dlouho jsem neviděla tak dobrý dětský herecký výkon. Díky němu i dobře fungují emocionálnější pasáže. Vlastně mi chvílemi přišlo, jakoby byl Hugh vedlejší postavou. Ocelová pěst možná neudělá díru do světa, ale jde o hodně příjemnou záležitost, mě film velmi potěšil. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Plechový roboti a touha zvítězit. Z vraku a šrotu jde udělat silného robota a lze sním dojít na vrchol tohoto sportu. Hugh Jackman a jeho boxerské zkušenosti se nezapřou. Perfektní podívaná a souboje nejrůznějších robotů. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Poctivý rodinný film plný mlátících se robotů a který svým feelingem (ne)nápadně přípomíná filmy 80. let (kdo si nevzpomněl na Slyův "klenot" Do útoku). Jasný, příběh je jedno klišé za druhým a člověk prostě ví, co bude za 10 minut následovat, ale málodky to tak odsejpá a funguje jako tady. Hugh Jacman to svým charismatem navíc táhne i v těch horších pasáží, na Evangeline Lilly se taky pořád dobře kouká a skvěle digitální roboti se tu taky řežou celkem slušně. Jenom ten hlavní nesympatickej spratek je většinu času na pěst a záporňacká dvojice rozmazlená dědička/geniální japonec už na mě byla přece jenom trochu moc velký klišé a dost mě vytáčeli. Jinak ale hodně obstojená rodinná zábava, na kterou se klidně podívám i vícekrát. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý na blízkou budoucnost, protože WRB bude asi první sport, který začnu v televizi pravidelně sledovat! Podařilo se - Hugh Jackman v celkem netradiční roli (z křičení na malého kluka mrazilo), fajn robotí bitky, a super soundtrack. Velmi pozitivní dojem z příjemného rodinného filmu bohužel spolehlivě zazdívá uslzený závěr -> podobná ždímačka sem sice patřila, o tom žádná, tohle si ale Real Steel nezasloužila. P.S. FAKT se těším na na Step Up 4. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ak niekoho tankoval pedvídateľný dej pri Warrior, tak pri Real Steel ho asi trafí šlak, pretože príbeh je nalinkovaný ako keby strelil. Ideálne to pre rodinnú záležitosť, Shawn Levy to nejak nekazí a malý fagan je sympatickejší ako akýkoľvek detský herec do teraz (!) a tak Evangeline a Kevin sú už len ďalšie čerešničky na torte. Treba niekedy aj takúko oddychovku, prečo nie... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto mi vážne urobilo radosť. Tam kde Transformer nevie kudy-kam, prichádza Oceľová päsť... Druhé a tretie pokračovanie Transformerov prináša iba bezduchú a chaotickú akciu s nezaujímavým príbehom. Ako tak vydarenému úvodnému filmu Transformer som vyčítal iba nedostatočne rozobratý vzťah chlapca s robotom. Tu som ho dostal a ešte omnoho viac. Skvelý príbeh, že bol čitateľný mi vôbec nevadí, skvele súboje robotov, výborné triky, pri ktorých vás ani nenapadne, že nimi sú. Všetko vyzerá tak prirodzene, tak reálne. Fantasticky zladený tanec chlapca a robota vás dostane a tešil som sa na každý nástup do arény. Výber hlavného i detského predstaviteľa vyšiel na výbornú. Všetky súboje robotov sú ukážkové a hlavne na rozdiel od Transformerov veľmi - PREHĽADNÉ. Súboje v ringu je radosť sledovať. To nie je zbesilý strih a naháňačka o čo najkratší záber. Deti boli z filmu v siedmom nebi, mne sa páčil tiež a film mi dal všetko to, čo mi Transformeri nedali. Preto plný počet. 100%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nadšením jako mnozí tady neskáču. Je trošku s podivem, že když vznikne remake nebo nějaká vykrádačka, tak spousta uživatelů hned žaluje a sráží body. Tady si Shawn Levy půjčil hned několik scén, motivů a hlavně celou dějovou kostru z Rockyho a všichni jsou spokojení. Samozřejmě na Real Steel se dobře kouká a přes svou delší stopáž uteče jako voda. Mírně mi film připomíná svou rodinnou pohodou nové Karate Kid. Problém Ocelové pěsti bych viděl že divák prostě jednoznačně ví, že nikomu z jeho hrdinů nic nehrozí a že vše skončí velikým happyendem. Nic na tom nezmění ani výsledek boxerského klání. Když v rohu zatlačený Atom uštědří o dost většímu Zeusovi první ránu, hned jsem si vzpomněl na Rockyho proti Dragovi. Film rozhodně doporučuji, stojí za pozornost. 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zakopávat o tuny nelogických a za vlasy přitažených detailů bychom nemuseli, že ne? Ve světě Real Steel nemá kolem sebe ring ani pitomou ochranou síť, ačkoliv z půltunových robotů odlétávají kusy šrotu a kolem stojí/sedí stovky diváků; z bláta vyhrabaný, starý a stokrát recyklovaný tréninkový robot masakruje protivníky a vydrží dlouhé minuty brutálních zásahů, ačkoliv podstatně větší a vyspělejší stroje před ním dostávají nakládačku v prvním kole; Charlie Kenton (kromě toho, že je tak trochu kretén) dostane robota, zapne ho a o deset minut později už frčí na zápas - žádný zkušební trénink, žádné prohlídky stroje, do ringu smí nejspíše i stroj s termonukleární bombou v sobě. Systému turnajů a Charlieho neustálému zadlužování se jsem také zrovna nerozuměl. Zábava naštěstí stojí hlavně na zápasech, které jsou atraktivně natočené a není jich zase tak málo, a pak také na vcelku fungující chemii mezi Charliem a jeho synátorem. Potěší i Evangeline Lilly; rozhodně ale nepotěší brutálně přeslazený závěr, nevkusně překračující meze trapnosti. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jezuskote, to bylo tak dojemné, když ta černá hromada kovu třískala do té hromady šrotu s modrýma očičkama! Úúúplně jsem to prožívala, zamačkávala slzičky a držela palce, až mi slezly nehty! A jak se z toho asociálního hajzla Wolverina stal nakonec zodpovědný táta, to bylo takové překvapení, div mi úžasem spodní čelist neklesla až pod prsa (takže ke kolenům:-)). Dobrá, dost bylo sarkasmu, prostě nejsem ani zdaleka cílová skupina tohohle filmu: mám nadbytečných 20-25 let a postrádám pindíka, přesto si umím představit, jak nadšená bych z "Ocelové pěsti" byla v odpovídajícím věku. Dvě hvězdičky jsou za současný dojem, třetí čistě za nepopiratelný fakt, že jako 10-letá bych si z toho nadšením pomočila paty. 50% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Rocky meets Transformers meets Over the Top, do toho starej dobrej Steven Spielberg a blockbuster, u kterého vám možnááá potečou slzy, mohl být na světě! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Roboty mám moc rád, ale tohle je těžké zklamání. Film, kde si dopředu můžete říkat, jak se bude odvíjet děj, mě opravdu nebaví. Trikově dokonalé, Jackman výborný, ale tolik sentimentálních scén, kdy člověk nestačí ždímat kapesník, se najde snad jen v romantických sériích R.Pilcherové...a možná ani tam ne. Nakonec jsem si říkal, že by to mohlo skončit úplně špatně, jenže to by v Hollywoodu neprošlo. Pro hodně malinké děti budiž, jinak těžké céčko s nádherným vizuálem... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mládež je Ocelová pěst jistě velikým zážitkem a zcela určitě si nejedno dítě tajně přeje mít podobného robota jako je Atom. Snímek však může zaujmout i starší diváky, protože je skvěle zpracován, má spád a příběh, ač je pln klišé, baví. Finální střet mi nápadně připomínal jak pojetím, tak vývojem Rockyho, což mi ale nevadilo, ba naopak. Hugh Jackman potěšil, role mu dobře sedla. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Som očarená hlavne tým, ako oceľoví roboti popri ľuďoch vyzerajú úplne prirodzene. Triková technológia je vo filme asi to najlepšie, no na poučujúce a moralizujúce malé deti som v amerických filmoch alergická. Malý Dakota Goyo mudroval od začiatku do konca filmu, všetci naokolo mu tieskali a to na mňa nezafungovalo už od úvodu. Obsah si ma jednoducho nezískal a akcia sprevádzaná afektovaným fandením v ringu kvalitu len ubíjala. Real steel sa nechytá na Transformerov a zdá sa, že ani neurobil výrazný posun v žánri. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Box mě nikdy netáhl, dokonce bych i na takovýhle box s roboty šel. Po celou dobu jsem se vůbec nenudil. Roboti vypadali hodně dobře a souboje taky. Pohyby kamery, efekty a atmosféra byla parádní. Zázrak to není, ale já jsem hodně spokojen. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nevím jak ostatní, ale já se bavila téměř královsky. Snímek vás pohltí a vyplivne vás až na konci. Spojte filmy jako Rocky + Železný obr + Transformers a vyjde vám z toho Ocelová pěst. Jakkoli to může působit jako klišé na rodinné hodnoty, či jako ke konci prohlubující se patos… Zdání klame. Je to umírněné a ve vší početnosti únosné. Což je vzhledem k tomu, co se v Hollywoodské továrně v poslední době točí skoro zázrak. Mladý Dakota Goyo, je slibnou nadějí do budoucna. PS: Nepřipomínal vám taky malého Anakina Skywalkera ze Skryté hrozby? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Shawn Levy si vybral najlepší moment svojej kariéry, scenár je prostý nejakých zásadných logických vecí a ústrednú hereckú dvojicu i verného robota Atoma si okamžite zamilujete. Napätie, smiech, mráz v chrbte aj slzy dojatia - všetko je tu a je toho dosť pre malé i veľké deti (hlavne asi chalanov) všetkého veku. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Velice naivní a okopírované dialogy, působilo to jak dětský film z 80 let, nebýt Jackmana, který tomu dává áčkový lesk, tak bych bych neváhal jít s hodnocením ještě níž. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Real Steel je jeden s tých filmov, na ktorý sa veľmi dobre pozerá, moc nenudí a sedí mi o ňom povedať, že je v pohode. A aj je. Veď si to rozoberme - Jackman pohoďák, krpec (niekedy otravný, ale nakoniec fajn) pohoďák, príbeh v pohode, vzťah otca zo synom zaujímavý a v pohode, kamera v pohode, Elfmanová hudba v pohode a roboti ? Železný pohoďáci. Filmy Shawna Levyho (Trilógia Noc v múzeu) ma nikdy moc nebavili a väčšinou tancoval medzi projektami, ktoré ma viac nudili ako bavili, ale Real Steel je zatiaľ jeho najlepší film a to aj pár rokov od premiéry, ktorý ma skutočne nenudil, znova bavil a ako celok je to fajn akčná a hlavne v pohode zábava. 80% - 4* ()

Související novinky

Další úder Ocelové pěsti?

Další úder Ocelové pěsti?

08.09.2014

Možná si ještě pamatujete tři roky starý boxerský blockbuster, ve kterém se v ringu mlátili roboti. Toho nejdůležitějšího ovládal Hugh Jackman (Wolverine), který se zároveň sbližoval se svým synem. A… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama