Reklama

Reklama

Umbrella Academy - Série 1

(série)
USA, 2019, 9 h 9 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Aidan Gallagher, Tom Hopper, Robert Sheehan, Elliot Page, Adam Godley, Colm Feore, T.J. McGibbon, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Sheila McCarthy (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znovu setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (44)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od předlohy se to sice často odklání, ale rozhodně ne k horšímu. Hlavní motivy zůstaly, ale jsou rozvedeny stravitelněji pro dnešního diváka. Komiksová divnost tak vyskakuje v několika lahůdkových scénách jako je Hazel a Cha-cha v protetickém centru, nebo při Seancově konverzaci s Bohem. Konec je taktéž luxusní, na druhou řadu jsem zvědav i na to jak se poperou s komiksem v řadě třetí. Nápadité rozvedení konceptu z pera zpěváka My Chemical Romance. Originalitě se meze nekladou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, jež jsem začal krátce po premiéře, nicméně mě extra nechytl a po čtyřech dílech jej na celý rok odložil a dal mu druhou šanci až s blížící se premiérou řady druhé. Navždy pro mě bude mít Umbrella Academy auru toho komiksového seriálu, co nahradil špičkového Daredevila...a k mé nespokojenosti mnohem více uspěl. Je to pro mě vlastně takový opak guilty pleasure kdy vím, že ten seriál je kvalitní, má zajímavou premisu a výpravu; ovšem mě zkrátka nebavil a občas jsem se musel vyloženě nutit jej dokoukat, jelikož jsem kompletista a chtěl jsem to mít z krku. Dám ještě šanci druhé řadě, která je dle mnohých lepší (a jelikož poslední dva díly se slušně rozjely) a zabalím to případně pak...6/10 ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aktuální poprask ohledně nově výchozí druhé řady loni vskutku populárního seriálu donutil i naši domácnost zkusit zase o dost jiný pohled na svět hrdinů se superschopnostmi a já se musím přiznat, že jsem měl po většinu celé sezóny problém přistoupit na celou hru a pochopit, o co vlastně v Umbrelle primárně kráčí. Nemilosrdně jsem na svém druhém profilu házel dílu za dílem pouhopouhé 3 hvězdy, a tak trochu naivně doufal, že se něco konečně změní. Zlom naštěstí přišel asi 3 díly před koncem, já jsem si dokázal konečně dát 5 a 5 dohromady a hlavně finále vytrhlo celičkou sérii z prokletí průměru. [viděno na Netflixu] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi svieže a zábavné. Seriál stojí na postavách, ktorých disfunkčnosť je sympatická. Snaha o hľadanie si toho svojho miesta v živote a zároveň sa vysporiadať zo všetkými detskými traumami je vždy vítaný spôsob ako z niekoho spraviť hrdinu. Umbrella Academy má robotov, hovoriacich šimpanzov, cestovanie časom, konšpiračné organizácie, niečo z detektívky, úchylku na plastové figuríny, skvelý soundtrack, romancu, vtip a niekoľko wtf momentov. Skvelo namiešaný guláš prvkou, ktoré ale fungujú a vzájomne koexistujú, bez toho, aby pôsobili prepálene alebo absurdne. V rámci sveta ktorý obývajú, dávajú kupodivu dokonalý zmysel. Striedma prítomnosť akčných scén je dokonca vítaná. Teším sa na druhú sériu. Prvá séria - 100%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Start byl spíše zábavný a divák se směje, zhruba v polovině jde humor stranou a začne vážné téma apokalypsa. Čím se série blíží k závěru, tím je zajímavější a nakonec celkové rozuzlení nebylo špatné. Robert Sheehan táhl start série, který by bez něj byl poloviční, po snížení humoru už nebyl potřeba a série se posunula dál. Druhá série je jistota a rozhodně jako divák půjdu dál. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (7)

  • Nápis na Benově (Justin H. Min) soše zní: „Ať temnota v tobě najde klid ve světle.“ (LUKICKK)
  • Název epizody Run Boy Run je také stejnojmenná píseň od Woodkida, která hraje na začátku, když číslo 5 (Aidan Gallagher) cestuje v čase. (LUKICKK)

Reklama

Reklama