Reklama

Reklama

Ve franklinské zoologické zahradě pracuje všeobecně oblíbený ošetřovatel Griffin Keyes. Je bláznivě zamilovaný do dívky Stefanie, a tak ji jednoho dne požádá o ruku. Je však drsně odmítnut. Stefanii vadí, že je pouhým ošetřovatelem a nevydělává dost peněz. Po pěti letech se Griffinův bratr žení a Griffin se se Stefanií znovu potká. Má pocit, že by ji chtěl zpět, ale se svou profesí nemá nejmenší šanci. Zvířata v zoo ho mají velmi ráda, a tak mu prozradí své největší tajemství. Umějí mluvit a snaží se mu po svém poradit, jak Stefanii získat zpět. Jenže jejich rady platí jen ve zvířecí říši, a tak se Griffin rozhodne přijmout nabídku svého bratra a stane se prodejcem luxusních automobilů. Je dobrý a peníze se mu jen sypou. Stefanie je zpět a je velmi spokojená, ale Griffinovi začíná docházet, že dívka jeho snů je jen povrchní, sobecká a sebestředná osoba, která ho vlastně vůbec nemiluje, protože jí nezáleží na tom, že je Griffin nešťastný. A navíc mu velmi chybí zvířata a také krásná kolegyně Kate. Uvědomí si, že Kate je ta pravá... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (295)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Nebyl pod tím talíř?" Naprosto nezávadná a neškodná komedie pro věkově široké publikum. Příběh stylově tendenční, tuctový, neoriginální a velmi předvídatelný, vtípky tu a tam vyčpelé, ale stejně tu a tam i docela zábavné (úvodní plážová scénka je fakt humorná, Gottschalkovo cameo mě rozsekalo). Film nabídne prakticky přesně to, co od něj budete očekávat, pokud tedy vaše očekávání nejsou příliš vysoká. Je to přesně ten film, který vám vůbec nevadí vidět, docela vás i pobaví, ale vleze jedním okem tam a druhým okem ven, proběhne kolem vás, ten krátký čas, který trávíte spolu není zrovna nepříjemný, ale už se za ním neohlídnete. Pobavilo mě to, zasmál jsem se, nelituji, že jsem do toho šel, ale... Co máme dalšího na řadě? 2,5* ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Začátek nic moc, ale sliboval odlehčenou romantickou komedii. A byla jsem i docela smířená s tím, že to dokoukám.........do té doby, než začla mluvit zvířata. To pak bylo to pravé WTF a přemýšlení, jak slušně zmizet. Když jsem ale přijala, že jde spíš o rodinný film, pohodlně jsem se usadila a užívala si pohled na nádhernou Rosario Dawson a pár vtipů (asi 3 byly opravdu vtipné). Pokud máte rádi rodinné filmy s mluvícíma zvířátkama, Ošetřovatel není špatná volba. Já díky Rosarii a scénce s mytím vlka dávám nadmíru štědré hodnocení. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Průměrnej film na zamračený odpoledne. Podíval jsem se na to hlavně kvůli obsazení Sandlera, kterej jak jsem potom zjistil tam vůbec nehrál, nýbrž daboval opici. Což mi bylo taky prd platný, protože sem koukal v češtině. Je pravda, že takovejch filmů už tu pár bylo, ale vždycky to je něco jinýho. Já to beru, několikrát mi tam něco udělalo úsměv, možná jsem se párkrát i zasmál. Až na občasný trapný momenty je to fajn komedie... ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Dr. Dolittle mně tedy bavil mnohem mnohem víc, má pro mě nádech jisté kultovnosti; že jsem viděl Ošetřovatele, toho si naopak už do týdne nebudu vědom. Ano, je možno spekulovat, že za to může to, že jsem ho viděl, když mě bylo deset, či jedenáct, či dvanáct, či třináct... to jsou však spekulace, do kterých se nechci pouštět; abych mohl rozčísnout, jak že to skutečně je, musel bych si zopakovat Dr. Dolittla, do čehož se mně upřimně řečeno zas tak moc nechce - mluvících zvířátek bylo pro tento rok ažaž. ___ Griffin je bezpochyby slušný člověk, nejsem si však jist, zda si zaslouží svůj happyend. Vždyť ten chlap bral vážně i ty nejhloupější rady: pro mě nepochopitelně uspěl s radou, že tu, kterou miluješ, musíš střídavě ponižovat a střídavě chválit (cukr a bič?); lví láska (alespoň ta hollywoodská) se možná odehrává v pohybu od extrému k extrému, ta opravdová však musí být jinde... 40% ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Krásné ztvárnění zvířat to se musí nechat, ale bohužel příběh jednodušší a vtipných scén minimum. Díky tomu se tato rodinná komedie stává průměrnou a místamy až nezáživnou, ba dokonce přehnanou, viz.scéna s gorilou když si jedou užívat do baru, ale budiš je to rodinné fantazy. Dr.Dolitle byl proti tomuhle pořádný odvar zábavy! Film si myslím že spíše natchne dětičky, rodiče se možná párkrát zasmějí, ale pak to celé vypustí a půjdou si pustit třeba Madagaskar:-) Nu a co se týče příběhu, velice předvídatelné ale ve finále 60%. Příběh stojí na zoufalci Grifinovi, který pracuje jako ošetřovatel v zoo a dostane od své přítelkyně, kterou požádá o ruku košem. Po pěti letech se znovu potkávají na svatbě svého bráchy, kde se mu vrátí veškeré vzpomínky a co hůř jeho ex mu naznačuje že by ho chtěla zpět, ale musí se vzdát své práce. Posedlý po jejich návratu se vzdá práce v zoo a chopí se práce prodejce, kde má spousty peněz. Ale postupem zjištuje, že to není on a že jeho místo je v Zoo, kde má navíc celou dobu svou vyvolenou po boku v podobě krásné ošetřovatelky... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (14)

  • ve scéně, kdy Griffin nasedá do žlutého Lamborghiny, nastartuje ho a šlape na pedál, je v záběru jasně vidět, že nejsou klíčky v zapalování, přitom motor hlasitě běží (Timak)
  • Dvojici medvědů si zahráli dva Hollywoodem zvířecí představitelé. Jerome je ve skutečnosti Bart the Bear, kterého můžeme znát z filmů jako třeba Dr. Dolittle 2 (2001) nebo Útěk do divočiny (2007), Bruce se jmenuje Honey Bump Bear a jde o medvědici, kterou se také zúčastnila natáčení komedie Dr. Dolittle 2 (2001). Medvědi jsou sourozenci, kteří se narodili v roce 2000 na Aljašce. (Prochy38)
  • Počas nakrúcania filmu zahynula staršia žirafa. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama