Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratři Bondurantovi jsou tvrdí hoši. Nejstarší z nich Howard (Jason Clarke) přežil 1. světovou válku, ale to co v ní prožil, v něm zanechalo hluboké následky. Prostřední Forrest (Tom Hardy) málem zemřel, když se spolu s rodiči nakazil španělskou chřipkou. Na rozdíl od nich nemoc přežil a tento zážitek ho zocelil. Nejmladší Jack (Shia LaBeouf) se od bratrů trochu odlišuje, svou vnímavostí a citlivostí jako by se do drsného prostředí ani nehodil. Zatímco většina obyvatel městečka živoří, podnikavým bratrům se daří, vybudovali si totiž prosperující byznys s načerno pálenou whisky. Nekalému podnikání ve Franklin County ale začínají krušné časy, když do města přijede zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes (Guy Pearce). Zatímco většina obyvatel se podvoluje jeho teroru, bratři Bondurantové se nehodlají nikomu podřizovat. Ačkoliv proti Rakesovi bojují jako rodina, jejich vztahy se začínají měnit. Jack dospívá, sní o drahých autech, luxusních oblecích a krásných ženách a také jeho ambice v prodeji načerno pálené whisky se čím dál víc rozšiřují. A tak se svým přítelem Cricketem (Dane DeHaan) rozjíždí proti vůli Forresta vlastní obchod s whisky a kvůli tomu se zapletou s největším gangsterem ve městečku, Floydem Bannerem (Gary Oldman). Do životů bratří Bondurantových vstupují i dvě krásné ženy. Tajemná a živelná Maggie (Jessica Chastain) padne do oka uzavřenému Forrestovi a tichá křesťanka Berta (Mia Wasikowska) zaplane pro Jacka. Situace ve městečku se začíná vyostřovat a bratři se rozhodnou hájit, co si tvrdě vybudovali. Postaví se přesile, která si říká Zákon, aby definitivně rozhodli, kdo má nad městečkem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 192)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Kvalitná poctivá filmarina výsledkom ktorej je tvrdý autentický western, ktorý má všetko čo potrebuje k tomu, aby sa stal jedným z najlepších filmov roka. Hardy, Pearce, Oldman ... čo meno to výkon hodný Oskara. Odporný zaporák, puto rodiny, whisky, krv a brutalita, strach a krása v dokonalo vyváženom mixe s kľudným pomalým tempom, ktoré nie je vôbec na škodu. Výborná a netradičná gangsterka. [4 a pol *] I'm a Bondurant. We don't lay down for nobody. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

"Není to násilí, co člověka odliší od druhých. Je to míra, kam až je schopen zajít." Přímočará gangsterka z období americké prohibice v nejmokřejším okrese Franklin, kde vlhkost v lesích dělá načerno pálená whisky a světel z palíren je tam víc, než je svíček na vánočním stromečku. Měsíční whisku pálí i rodina drsných bratrů Bondurantů, proti nim stojí zkorumpovaná policie v čele z jedním z největších buzerantů, slizkým zvláštním zmocněncem Rakesem. Snad jen SS plukovník Landa bravurně hraný Christophem Waltzem v Hanebných panchartech by ho mohl ve slizkosti trumfnout... A začíná takřka westernový boj kdo z koho. Dost dobrý film, ale ke konci poněkud ztrácí body díky scénáři s trochou rzi z destilačních trubek. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DFE7jVqLBns ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No já nevím, podobně laděných filmů jsem už pár viděl a přišli mě mnohem dynamačtější a napínavější. Příběh sice vše směřuje do vrcholného a emotivního finále, ale posralo se to naprosto pitomou vyhroceností, ať mě nikdo neříká že když na něj někdo stříli že se nebude krýt a prostě půjde kulce naproti, koupí ji, lehne, po chvilce vstane a jak magor pokračuje. To jsem si připadal jak na natáčení dalšího Terminátora. Navíc jak se choval státní zástupce, to bylo na Chocholouškam takhle se může chovat snad jedině člověk, který celou noc poslouchá "myšlenky" trenéra český fotbalový repezentace, pana DeBílka. Po herecký stránce to bylo dobrý i když postava Gary Oldamana mě přišla mírně zbytečná a Shia, mám toho kluka rád, ale umím si představit lepší. Vy taky pane DiCaprio, co ? Nicméně za snahu přijít v týhle digi době s něčím filmařsky poctivým dávám nakonec ty tři, ať nežeru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My jsme ti, co přežívají. Ovládáme strach. Bez strachu bychom byli mrtví." Stojím vždy na straně zákona, takže jsem v tomto filmu zůstal naprosto osamocen. Rychle jsem se však zorientoval a přidal jsem se na stranu bratrůa Bondurantových, protože jejich chlapáctví fakt mělo koule. Zlověstně klidnej Forrest s šíleným Howardem to prostě rozjeli tak přesvědčivě, že se jim budu v civilním životě raději vyhýbat. Co se týká jejich vizionářskýho brášky Jacka, tak tomu jsem zase přál každou nakládačku, kterou dostal, protože namyšlenejm nezodpovědnejm pitomcům je třeba dopřát nějakou tu životní zkušenost. Obvykle se mi nestává, že bych si to nějak zvlášť užíval v gangsterský společnosti, ale tentokrát tomu tak bylo. Takže Forreste nalej, ať trošku popojedem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je tenhle film neuvěřitelně poctivý, jsem postrádal nějaké lepší vtažení do příběhu, které by mě dokázalo sejmout každou další scénou. Herci jsou super, záběry jsou boží, atmosféra první poloviny 20. století je skvělá, ale celý film blázní na drobných detailech. Třeba ten závěr, ten mi přišel jako neuvěřitelná fraška. Celá ta přestřelka byla, jak kdyby se děti sešli na pískovišti a začli po sobě střílet kamínky z praku. Nikdo neví, koho trefil, někdo na zemi leží, někdo na zemi neleží, někdo finguje zranění. Zvláštní. Na to, že tenhle film je tak neuvěřitelně opravdový, tak v něm postrádám důraznější cit pro scény, které měly být klíčové a vůbec se nepovedli. Škoda. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Shia LaBeouf (Jack Bondurant) pil během natáčení kvůli autentičnosti své postavy velké množství pálenky. Mia Wasikowska, představitelka Berthy Minnix, chtěla kvůli jeho pití a občasné agresivitě opustit natáčení. (Dr Lizal)
  • Ačkoli Shia LaBeouf (Jack Bondurant), Jason Clarke (Howard Bondurant) a Tom Hardy (Forrest Bondurant) hrají bratry, každý z nich se narodil v jiné zemi. LaBeouf je ze Spojených států, Clarke z Austrálie a Hardy z Velké Británie. (kedl)
  • Forrest Bondurant měl být o něco štíhlejší, ale jeho představitel Tom Hardy musel pro natáčení filmu Temný rytíř povstal (2012), který byl uveden ve stejném roce, nabrat svalovou hmotu. (R´Hell)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama