Reklama

Reklama

Jedné páteční noci v dubnu 2003 se 26-letý Aron Ralston vydal do Utahu, aby zde strávil víkend lezením po odlehlých skalách národního parku Canyonlands. O šest dnů později se znenadání zjevil v civilizaci, bohatší o neuvěřitelný příběh a chudší o pravou ruku. Ralston (James Franco) přežil 127 trýznivých hodin v divočině s rukou přiskřípnutou ohromným kamenem, s malým množstvím jídla a jen několika kapkami vody. Bojoval s přírodou i vlastními démony a vyhrál. Dokázal, že má potřebnou sílu na to, aby se vyprostil z 20 metrů hluboké propasti a zraněný ušel více než 10 kilometrů než konečně najde záchranu. Jen díky neuvěřitelné statečnosti unikl jisté smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 847)

Vlad 

všechny recenze uživatele

Objektívne by to bolo určite na 4*, ale môj subjektívny pocit z filmu bol vynikajúci a to napriek tomu, že sa v podstate jedná o inscenáciu jednej dramatickej situácie odohrávajúcej sa v priebehu 5 dní na jednom stiesnenom mieste. Klobúk dole pred Boylom, ktorý dokázal z tohto materiálu vydolovať prostriedkami, ktoré mal k dispozícii kus umenia a vykresliť túto patovú situáciu úplne dokonale. Mne osobne sa najviac páčila scéna s búrkou. Za túto sekerkovú polievku pridávam hviezdu navyše. ()

Tyrkys 

všechny recenze uživatele

Tyvoletyvoletyvole!!! Na to, že se mi do tohohle filmu vůbec nechtělo, mě slušně dostal. Zejména scéna s nervem! Tu jsem cítila živě, neb jsem nedávno zažila něco podobného a tu bolest znám až moc dobře... ()

jess20 

všechny recenze uživatele

Dávám 4* protože lépe to už natočit nešlo příběh je to fascinujíci a klobouk dolů. Po filmu ted uvažuju zda bych udělala to samý nebo tam prostě zdechla a težko říct. Jo občas je to zdlouhavý, psycho halucinace apod. Ale je to dle skutečnýho příběhu tak se to taky stalo a byla by blbost říkat že měl přemýšlet jinak. Řezání jsem musela sice přetáčet protože jsem to prostě nedala ale konec mě dojal takže 4. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Tomu filmu není moc co vytknout, Franco je super, je to vlastně téměř one man dhow, ale na celovečerní film je to přeci jen trochu moc řídkéa ani Boylem se svým stylem, který má grády to nemůže vytáhnout výš, 65%. ()

klukcz 

všechny recenze uživatele

na to že je film "jen" o chlapíkovi co spadne do díry a tam si uřízne ruku to docela uteklo a dalo se na to dívat. děsím se ovšem jaká témata budou v celovečerní metráži zpracována příště. ()

Widlicka4 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl čekal, že skoro až dokumentární zobrazení pěti dní boje o život s místy až naturálními záběry fyzické sebedestrukce může ve výsledku znamenat docela zajímavý film. Souhlasím ale s mnoha jinými komentáři, že vydávat vlastní blbost a nezodpovědnost za hrdinství není úplně nejlepší vyznění filmu... ()

HoncPe 

všechny recenze uživatele

TOTO SE OPRAVDU STALO. Pokud by první věta nebyla pravdivá, tak by 127 hodin pro mě nebylo nic zajímavého. Flashbacky/vize mi přišli jako zbytečné natahování a klidně by mi stačila ořezaná verze kde by se s nimi šetřilo a film měl kratší stopáž. !SPOILER! Nejvíce musím ocenit scénu s řezáním ruky, opravdu jsem zatínal zuby a potili se mi ruce. Skvěle zvládnuté.!KONEC SPOILERU! Zkrátka film, který je super vidět ale stačí to jednou. ()

s0re 

všechny recenze uživatele

Tento film ma jednu vec spoločnu s impozantnou Phone Booth. 80% filmu sa odohrava na jednom mieste, sice so strihmi spomienok v minulosti ci roznymi halucianicami (zopar minut mi trvalo kym som to slovo napisal spravne :D ), ktore dodavali filmu šmrnc a človek sa vobec nenudi. Parada ()

Lubess.Knopp 

všechny recenze uživatele

Ještě nnikdy jsem tak moc nemohl rozdýchat film ... Opravdu vynikající práce režiséra i hlavního herce. Takové typy filmů moc nemusím ale tohle je opravdu výborné . Doporučuju shlédnout . Film který vám určitě něco dá do života :D ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

Časovaná adrenalinová bomba, jen s těží lze na konci popadnout dech, při své explozi naprosto rozmetala všechny moje emoce. Životní výkon jak pro charismatického Jamese Franka, tak pro režiséra a scénáristu Dannyho Boylea. Ten člověk je génius, dejte mu skutečný příběh a on vám dá neuvěřitelně silný a inspirativní filmový zážitek, až po okraj naplnění tvůrčí originalitou. Děkuji, za tento film. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy pouze za "based on true story" (velký respekt skutečnému Aronovi Ralstonovi ) a za posledních dvacet minut, ta sedmdesáti minutová vystýlka se totiž nepovedla. Je to sice poctivá Boylovina, ale sem to prostě absolutně nezapadlo, Chvílemi dost nuda. ()

r3musko 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že dobrý film sa dá natočiť o hocičom. Podobnú tému sme už videli pri Telefónnej búdke, alebo pri Hmle. Človek má dosť času premýšľať, čo by urobil v podobnej situácií a to posilňuje zážitok z filmu. Pre mňa by bola prijateľnejšia stopáž okolo 0,5hod a bolo by to za 5* ()

wulk 

všechny recenze uživatele

Skvělé!U tohoto filmečku se nebudete určitě nudit,skoro nic nechybí,super,kamera i režie.velice napínavé. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl před pár lety a něco mi říkalo, že si tenhle kus mám pustit znova. No, Aaron neměl u tý skříně tak spěchat. Ta jeho kamera mě bavila, first person má něco do sebe. Psychopat – ano, to je ono. Mám pocit, že nemyslet na ty koce, tohle se mu nestane. Hulk nejseš. Jo, jasně, otup si to. Borec, že se k tomu noži vůbec dostal. Hm, nic moc extra vyhlídky. Kulový v rejži – ano – jsi v kaňonu. Já měl pocit, že si to docela užívá… Borec, fakt. No jo, co jsem říkal? Tupý, viď? Ups, Čína, no… Ne nadarmo mi Číňan před pár lety říkal, že Čínský věci jsou šunt. Doprdele? Jop – doprdele! No, on déšť může i pomoct. Nesní? Samosebou, že snil. Vlogy zněly vtipně. Celej film mě doslova mrazilo. Au! Ať žije cynická poznámka. Kdyby měl ASPOŇ ostrej nůž... Ne, když ve sračkách, tak v pořádnejch! Mouchy... Mrtvá tkáň? Flashbacky a dělení obrazu byly dost napíču. Skála čekala? Dost děsivá představa. Sobě chirurgem - a s tím vybavením? Chapeau! Stejně jsem si docela oddech... Druhej oddech následoval, když se Aron dostal na zem. Malý snímek s kurvavelkým poselstvím: Hlavně se z toho neposrat. ()

Akinaz 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před tímhle filmem... víc realistické drama jsem dlouho neviděla. James Franco se do role Arona skvěle hodí, ztvárnil ho bezvadně a věrohodně. Celý film jsem si říkala, jak se z toho dostane, ale na to, co udělal, musí mít člověk fakt koule. 5* ()

Jarmila68 

všechny recenze uživatele

Naprosto pro mě dokonalý James Franco,když jsem si tak představovala tu bolest co prožil v originále ten chlápek....no tomu říkám ponaučení:-( ()

peter.m 

všechny recenze uživatele

"Ten kámen na mě čekal od chvíle, co jsem se narodil." Tiež si myslím, že na každého z nás si osud pripravil väčší alebo menší kamienok a ako spieva pán Nohavica: Osud se nepíše přes kopírák, osud se na pouti nevybírá. Tento film mi ukázal, že aj zdanlivo prehratý zápas sa dá vyhrať. Aron Ralston je jednoducho frajer. PS: názor mojej pani: "Fakt neuveriteľné." ()

Související novinky

Danny Boyle natočí Metuzaléma

Danny Boyle natočí Metuzaléma

16.05.2020

Režisér Danny Boyle (Milionář z chatrče, Steve Jobs) si vybral svůj příští projekt. Bude jím biblický příběh Metuzalém s Michaelem B. Jordanem (Black Panther, Creed) v hlavní roli. Scénář napsal… (více)

Danny Boyle bude vzpomínat na Beatles

Danny Boyle bude vzpomínat na Beatles

02.09.2018

Danny Boyle je momentálně jedním z nejdiskutovanějších tvůrců současnosti. Může za to především fakt, že byl vybrán jako režisér 25. bondovky a tuto pozici o pár týdnů později opustil kvůli tvůrčím… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Franco amputuje, Ronanová střílí

Franco amputuje, Ronanová střílí

08.01.2010

Oscaroví britští tvůrci Danny Boyle a Joe Wright obsadili hlavní role svých příštích filmů. Boyle začne v březnu natáčet drama 127 Hours, které je skutečným příběhem horolezce Arona Ralstona. Na toho… (více)

Reklama

Reklama