Reklama

Reklama

VOD (1)

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (462)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Filmy so športovou tematikou nie sú mojou parketou. Ich jediný zmysel vidím v pozitívnom príklade pre ľudí s vôľovým deficitom. A keď sú nakrútené podľa skutočnej udalosti, ich účinok sa znásobuje. Podmienkou je, aby takýto silný príbeh dostal k dispozícii dobrý režisér. To sa v tomto prípade nestalo. Výsledkom je potom nesúrodá zmäť objektívne silného príbehu, premiešaná s gýčovitými zábermi, citovým vydieraním, náboženským blúznením, v ktorej jedni nachádzajú krásne zábery z exotického športu, iní ostanú pri dojemnom príbehu a ja pri troch hviezdičkách. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Z jednoho pohledu je to slabé drama a životopisný film a z druhé strany je to velmi vydařený teenagerský film. Mě moc nezaujal hned ten začátek, kdy to bylo samé chychotání mladých holek a já jsem čekala dramatický film:). Pak jsme se zase přesunuli na vlnu trapných řečí typu: "Nechci, aby to bylo snadné. Chci, aby to bylo možné!". To mi už trochu pilo krev. Chtěla jsem emoce a ne prázdnou lidskou schránku, která se se vším umí poprat. Tím ale nechci říct, že ta skutečná dívka taková byla - to ne, je to hrdinka. Jen se mi nelíbila tato filmová adaptace. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se na tento snímek dost těšil a po shlédnutí musím říci jedno slovo : "BRILANTNÍ" AnnaSophia je moc hezká a tuto roli zahrála s přehledem. S dobrou hereckou partou ( Quaid, Sorbo a Hunt ) dodávájí filmu správný výkon. Film podle skutečné a velmi smutné události doplněn skutečnými záběry na konci filmu by neměl nikdo přehlédnout. Perfektně natočené scény surfování. K tomu střízlivý soundrack z tohoto snímku udělal film na, který se nezapomíná. Dojemný příběh o dívce co přes všechnu smůlu a nesnáze si dokáže splnit sny. Tleskám s jakou citlivostí a zručností je tento snímek je natočen. Úžasné s jakou něhou dokázal stvořit režisér tento příběh. Za mě krásných 93 procent a kandidát na jeden z nejlepších snímků roku. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

„Život je podobný jako surfování. Když se ocitnete v zóně dopadu, musíte hned zase vstát, protože nikdy nevíte, co vám přinese další vlna. A když máte víru, je možné všechno, úplně cokoli.“ - Bethany Hamilton. Houževnatost téhle malé a celkem křehké dívenky mě zatlačila do křesla. Tady se snad dá jen smeknout klobouk. Filmové zpracování skutečného příběhu sice má své mouchy, dobře o nich vím, přesto hodnotím vysoko. Je dobré to nevzdat a prát se dál, ať se člověku přihodí v životě cokoli.. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

První půl hodina filmu mě moc nenadchla. Ze začátku to fakt vypadalo na další laciný americký příběh. Ale potom se to hodně dobře rozjelo a chvílema mě i mrazilo, což u filmu miluju. Soucítila jsem s Bethany. Normálně AnnuSophiu nemám moc v lásce, ale tady se mi líbila. Opravdu jí to moc slušelo.Trochu jen škoda toho konce. Dalo se to podle mě natočit líp. Trochu jsem i uvažovala o 60%, ale nakonec 75% dám. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Pes, který se ve filmu objevil, ve skutečnosti patří Bethany Hamilton. (Fugas.cz)
  • Předlohou k filmu je autobiografická kniha od Bethany Hamilton „Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board“ z roku 2004. (Fjera)
  • Skutečná Bethany Hamilton, o které je film natočen, se objevila ve 25. řadě reality show The Amazing Race  (od r. 2001) jako soutěžící. Partnerem v závodu kolem světa jí byl její manžel. (Anyk)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama