Reklama

Reklama

VOD (1)

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (462)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Filmy so športovou tematikou nie sú mojou parketou. Ich jediný zmysel vidím v pozitívnom príklade pre ľudí s vôľovým deficitom. A keď sú nakrútené podľa skutočnej udalosti, ich účinok sa znásobuje. Podmienkou je, aby takýto silný príbeh dostal k dispozícii dobrý režisér. To sa v tomto prípade nestalo. Výsledkom je potom nesúrodá zmäť objektívne silného príbehu, premiešaná s gýčovitými zábermi, citovým vydieraním, náboženským blúznením, v ktorej jedni nachádzajú krásne zábery z exotického športu, iní ostanú pri dojemnom príbehu a ja pri troch hviezdičkách. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $43,853,424Tržby Celosvetovo $47,158,652Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,906,679 //počet predaných kusov 145,407Tržby za predaj DVD v USA $15,067,346 //počet predaných kusov 964,160║ dobre obsadenie a pôsobivý príbeh s peknými zábermi /70%/ ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem si spolu s těmi mladými, dokonalými křesťany netrpělivě kladl otázku, jaké že to má vlastně Bůh záměry s tou nezletilou blonckou, šerednou jako čelní pleš a krepová pokožka paní Huntové, a hlasitě se modlil, aby už jí konečně žralok ukousl tu hnátu. A byl jsem vyslyšen, abych si mohl zbytek filmu spolu s těmi mladými, dokonalými křesťany klást otázky, proč jí, kurva, ještě z toho ramenního kloubu nezačala rašit fungl nová končetina, jak to ten strejda Jeremiáš v tom žalmu 29:11 vlastně myslel, a hlasitě se modlit, aby už mi konečně přestala mávat před ksichtem tím pahýlem, nastoupila na tu parasurfiádu a na mě přestaly z obrazovky stříkat ty tuny hnusného patosu. A hle!! Najednou jsem prozřel a pochopil! Bůh ji ukousl ruku, aby mohla v Thajsku učit malé, kýčovité ťamany sjíždět Tsunami a krájet banán jednou rukou! Alelujá! Takže má opravdu v úmyslu náš prospěch a ne neštěstí! Navíc jsem se i nesmírně poučil! Drcnete li do kikiny bez levé ruky z pravé strany, docela hezky si nabije držku!! Jen jedno mi neustále vrtá hlavou a snad mi některý z místních zoufalců pomůže: Je to možná tím, že jsem byl strašlivě koncentrován na to, abych se neududil xmrti, ale kde přesně jste tam viděli ty "pěkné holky" ??? ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Největším mínusem tohoto filmu je režisér Sean McNamara. Neuvěřitelně mi vadila cesta, kterou se režisér rozhodl vydat, mrzelo mě, že zrovna zvolil tu cestu typu klasických amerických teen filmů. Nebylo to vyloženě špatné a jisté cílové skupině se film určitě bude líbit, jenže tento silný a velmi inspirativní životní příběh měl navíc. Ten všude přítomný patos mi nevadil, ale ke konci už ho bylo vážně moc a hlavně to celé vyznělo strašně lacině. Některé pasáže nevyužité, například s pasáží v Thajsku se dalo udělat mnohem více. Nejlepší část filmu je jednoznačně závěrečná montáž videí a rozhovorů se skutečnou Behtany Hamilton, tato montáž na mě zapůsobila mnohem více než celý film. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Citová ždímačka o tom, že s vírou, trpělivostí a vytrvalostí se dá zvládnout i téměř nemožné. Skoro po celý film jsem měla na krajíčku, ale to mi vůbec nevadilo, příběh byl dojemný a motivující zároveň. Surfařské scény mě už tolik nebraly, holt jsem opravdu antisportovec ve všech směrech.A u Carrie Underwoodové bylo znát,že se jedná o její první roli (příšerně přehrávala..) Ale AnnaSophia odvedla výbornou práci a skutečné Bethany držím palce :) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Bethany Hamilton se účastnila střihu filmu. Podle ní byl útok žraloka ve filmu moc intenzivní a vyzvala filmaře k tomu, aby jej zmírnili. Prozradila, že během samotného incidentu byli všichni klidní. (Michi88)
  • Ve filmu se objevilo několik příbuzných Bethany Hamilton včetně jí samotné. Ve scéně v kostele její rodiče sedí za Tomem Hamiltonem (Dennis Quaid) a Cheri Hamiltonovou (Helen Hunt), její sestra zpívá v kostelním sboru. Bethany se pak objeví jako dívka držící krabici ve scéně v Thajsku, kdy AnnaSophia Robb dává jídlo obětem tsunami. (Fugas.cz)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno