Reklama

Reklama

VOD (1)

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (683)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Probuzení vypadalo spíše jako Usínání. Scénář byl slabý, dialogy o ničem, a přestože Kate Beckinsale tentokrát vstoupila na scénu jako Terminátor, oděna pouze do svého odhodlání, nemohla tuto nefunkční slátaninu zachránit. Proč byl do snímku obsazen poněkud divergentní Theo James, jsem nepochopil, ději každopádně nijak neprospěl, podobně na mě nefungovalo ani obsazení Charlese Dance, který měl evidentně nahradit Billa Nighyho. No a ten zbytek- dcera, obří lykan, obrovské protiupíří tažení- to je slepenec, který mě nebavil. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný horor, ktorý je už štvrtým dielom tejto vydarenej série. Má veľmi dobrý príbeh o časoch blízkej budúcnosti, kedy ľudstvo odhalilo prítomnosť upírov aj lykanov a tak ich začalo hromadne vyhubovať a Selene, skvelá upírska bojovníčka prišla pri akcii o svoju lásku a bola zajatá a zmrazená. A keď sa po rokoch prebudí, zistí, že má dcéru a oba druhy už ani zďaleka nie sú tak mocné ako bývali a tak spojí sily s upírskym bojovníkom a schopným detektívom, aby zastavili mocnú organizáciu, ochránili jej dcéru a postavili sa proti lykanom. Spracovanie na mňa ale pôsobí až príliš rozporuplne, kladom je, že film je až mimoriadne dynamický, stále sa niečo deje a v kombinácii s veľmi krátkou dĺžkou tu nie je možnosť nudiť sa, ale zároveň celá táto tématika má v sebe veľký potenciál a hlavne v tomto diely, kde je už do toho vyrazne zapojené aj ľudstvo, ale tu pre dej nezostalo takmer žiadne miesto, čo je rozhodne škoda. Akcie je tu dosť a je aj celkom vydarená. Je dobre natočená a aj slušne krvavá, síce chýbajú nejaké nezabudnuteľné momenty alebo nápady a ani tie efekty nie sú tak dobré, ako by mohli, ale je to ten typ, ktorý mi v tejto sérii plne vyhovuje, likvidačná, kde protivníci umierajú po desiatkach od začiatku až do konca. Ani sa nedá vybrať to najlepšia, všetka akcia ma bavila a dokonca je tu aj slušná automobilová naháňačka, ale najlepšie sú akcie s ozbrojenými ľuďmi. Herecké obsadenie sa mi páči, opäť výborná kate Beckinsale v hlavnej úlohe a aj zaujímavé vedľajšie a záporné postavy ako Theo James, Michael Ealy, Charles Dance a Stephen Rea. S réžiou som spokojný, pre tento typ filmu je úplne ideálna a aj technická stránka je celkom slušná, len tie efekty sú miestami slabšie, ale nie až tak, aby to viac prekážalo. Určite som spokojný, je to príjemná akčná zábava, ktorú si rozhodne ešte pozriem, ale chcelo by to aj viac priestoru venovať príbehu, aspoň ako v predchádzajúcich dieloch. A nový diel by som si určite nenechal ujsť, táto séria má stále veľký potenciál. 75% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela slušné. Už to není pouze upíři vs. lycani, neboť se nám do toho přisrali i lidé, kteří jsou samozřejmě ze všech nejslabší a ve filmu slouží pouze jako takové atrakce, na kterých nám můžou upíři a upírky ukazovat své kousky. Samozřejmě nesmím zapomenout na to, že už je ve filmu i obrovské množství nejrůznějších mutantů, protože kdo se nezmutoval, ten prostě není cool a zastává roli podobnou lidem. Akcička je slušná. Přeci jen rok pokročil a dívá se na to o dost lépe než na minulé díly. 2* a pokračování už bych snad ani vidět nemusel. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Podle mého skromného názoru je Underworld: Awakening nejlepším dílem celé této ztřeštěné série. Dialogy jsou sice zbytečné a samoúčelné, což ale zřejmě věděli i sami tvůrci a tak jich do filmu zakomponovali co možná nejmíň a zbytek snímku je už procpán jen a jen akčními sekvencemi a ty jsou... úžasné :) Jistá dávka inspirace z Matrixu nebo třeba i Resident Evil: Afterlife je sice zřejmá, ale to ničemu nevadí. Nečekejte žádný rozmáchlý epický děj na pozadí války upírů s lykany, Awakening je vážně "jen" čistá akce, ale když už to filmaři vzali za tento konec, činili tak dobře a divák (tedy já) se bavil a dostal přesně to, co očekával- nic víc, nic míň. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|85%| Pro mě doposud nejlepší část série. A to jsem se k ní vrhl teprve nedávno. První film – solidní start. Dvojka a trojka – výrazně slabší, ale furt stravitelné jednorázovky na oddychové shlédnutí. Takže ještě jednou, tato čtyřka je u mě paradoxně nejlepší. Zde mi to opravdu už připomnělo sérii Resident evil. Sice tu nejsou zombíci, ale jednak ženská hlavní hrdinka a jednak to, že tu máme už trochu přeakčnělou akci. Hrdinka, co dokáže snad vše. U RE mi tyto dva prvky stačí, zde mě bavil i příběh – což je zde o to lepší. Vidím tu velký potenciál, proto si myslím, že ještě vznikne více pokračování. V prosinci nás v kinech samozřejmě čeká pátý film Underworld: Krvavé války. Takže ještě k tomuto. Od začátku má film vysoké tempo, furt se tu něco děje, akce střídá jednu akci za druhou. Je výborně natočena, má dost dobrých nápadů, příběh je tu hodně silný, zajímavé postavy, krom skvělé K.Beckinsale mě tu zaujali třeba i Theo James či Michael Ealy. Hudba se tu dost vylepšila. Jedině bych tu trochu vytknul to oživování či scénu, kdy určitá postava vstane z mrtvých. Tu je určitá přehnanost, ale nějak extra mě to netrápilo. Téměř jsem dal plný počet hvězd, neuvěřitelné. Snad si podobnou úroveň udrží chystaná pětka či i další a další pokračování. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Sebastian (Michael Ealy) má ve filmu zbraně Taurus Judge a Sage Control Ordnance Deuce Revolution ráže 40 mm. (dc125)
  • Když je Selena (Kate Beckinsale) v garáži, je vyzbrojena jen svými dvěma pistolemi, ale náhle vytáhne granát, přičemž jí nikde na oblečení nevisel - ani na něm nemá kapsy. (Sufferer)
  • Jak už je v sérii Underworld zvykem, Selene (Kate Beckinsale) je vybavena párem jednoručních zbraní. Tentokrát se jedná o dvojici modifikovaných Berett 92FS Inox ráže 9x19mm vybavených rozšířeným zásobníkem na 30 nábojů, full-auto režimem a velkými kompenzátory pro snížení zpětného rázu a zdvihu zbraně při výstřelu. (dex2man)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama