Reklama

Reklama

Dosud se všichni domnívali, že genialita Sherlocka Holmese je jednoduše nepřekonatelná. Nyní se ale objevil nový nadaný kriminalistický mozek. Je jím profesor Moriarty, který dokáže z hlediska intelektu Holmese dostihnou. N=avíc má absolutní cit pro špatnost a ztrátu svědomí. To jsou vlastnosti, které by mohly slavného detektiva porazit. Brzy je nalezen mrtev korunní princ Rakouska a zdá se, že spáchal sebevraždu. Sherlock ale nabude podezření, že se jednalo o vraždu spojenou s mnohem zlověstnější záhadou zkonstruovanou právě Moriartym. Stopa vede do podzemního pánského klubu, v němž Holmes zapíjel svobodu s doktorem Watsonem. Zde se Holmes seznámil s cikánskou kartářkou, která může odhalit mnohem víc, než je ochotná prozradit. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 605)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Výtvarně je to samozřejmě moc krásně udělané, tak by se mi vizuál u historických filmů líbil a tenhle film by se mi možná taky líbil, kdyby nebylo nějaké to kdyby. Kdyby vůbec nepřišla zmínka na jméno Sherlock Holmes, kdyby ani nefigurovalo jméno profesora Moriartyho, kdyby (opět po Bournovi) nebyla femme fatale zas nějaká francouzská cikánga, kdyby se ve filmu něco dělo zajímavýho a konečně, kdyby se nezkoušelo pořád hrát na tu vesele akční vlnu. Totiž tam, kde vždycky filmy o Sherlocku Holmesovi zabíraly, Gáj Ritchie z mě nepochopitelných důvodů ubírá a sazí na cosi, co klidně mohl vložit do nějaké té další nezáživné Rockaroly. Nedivím se, že jsem u tohoto Sherlocka, na kterého jsem se mimochodem docela těšil, několikrát usnul v sedě. A to je co říct, protože dokážu nespat i celé dny. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO BY BYL BÝVAL ŘEKL, ŽE LÍBÁNKY V BRIGHTONU BUDOU TAK NEBEZPEČNÉ“..... /// Tenhle Sherlock (a celej film) chce bejt hravej, ironickej, vodlehčenej, a hlavně si ve svým napětí udržet nadhled a neustálej smysl pro humor. Tempo je perfektní, akce solidní, občas dětinsky hloupá, ale nenáročnýho posluchače (chcete-li - diváka) může uspokojit,....nevychází jen ta snaha o neustálou roztlemenou hubu a veškerý napětí je lehce rozmělněný v dost dlouhý stopáži. Taky je škoda, že protivník Moriarty působí děs jen svými činy a chybí mu nějaká ta ,,aura“ vzbuzující větší emoce či touhu po pomstě. Každopádně – já se bavil. Možná proto, že jsem nečuměl na nějakej dokurvenej divix! (možná proto, že stárnu a nikdy nevím, jestli to není moje naposledy...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem fanda vážný hudby (ke který hraje spousta akce). 2.) Ještě těch Sherlocků nemám dost. 3.) Thx za titule ,,xtomas252“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Presne takhle jsem si predstavoval, ze by mohla popkulturni aktualizace Sherlocka Holmese vypadat. Labuznicky zazitek se zcela exkluzivnim gambitem Holmes x Moriarty. Navzdory mnoha chybam prekrasny, intenzivni a saramantne rozvazny blockbuster, ktery ma to, co jednicce schazelo pohrichu nejvic... Dusi. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ked som po prvykrat videl trailer na tento film, povazoval som ho hlavne vdaka hudbe za najlepsi trailer roka, ale pocital som s tym, ze bude lepsi, nez samotny film. Dvojka ma sice bavila podobne, ako aj jednotka, aj ked to v prve tretine trosku skripalo, proste nudilo, ale potom sa to rozbehlo hlavne vdaka neznicitelnemu a nebezpecnemu profesorovi. Najviac sa mi pacila scena v lese, kde vsetci bezali o zivot, ale mam na mysli hlavne vizualnu stranku - spomalovanie zaberov, strelby, vybuchy, proste detaily. V tom Guy Ritchie nepohrdol ani v dvojke, co sa mi pacilo. Ten zaver sa mi zdal byt trosku necakany, cakal som este nieco viac, ale tak bol som spokojny a davam teda s odretymi usami aj tu stvrtu hviezdicku, lebo tieto popcornove oddychovky ma bavia :-) _________ Robert Downey Jr. - (Sherlock Holmes) +++ Jude Law - (Dr. John Watson) +++ Noomi Rapace - (Madam Simza Heron) +++ Rachel McAdams - (Irene Adler) +++ Jared Harris - (Profesor James Moriarty) +++ Stephen Fry - (Mycroft Holmes) +++ Paul Anderson - (Plukovník Sebastian Moran) +++ Kelly Reilly - (Mary Watson) +++ Geraldine James - (Pani Hudsonová) +++ Produkcia: Joel Silver +++ (Videl v kine v stredu 28.12.2011) +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Nový Sherlock je vtipná, skvělá a rychlá jízda, to bez debat. Všichni herci do svých rolí parádně pasují (i ten Jared Harris se mi jako Moriarty líbil), potěšila mě kratičká účast Rachel a větší účast Noomi. Hudba Hanse Zimmera je jako vždy úchvatná a naprosto vás vnese do děje. Nicméně stejně jako u prvního dílu mi zde něco chybělo k naprosté blaženosti. Nebo alespoň spokojenosti. Spíše mi po celou dobu snímku vrtala v hlavě otázka pro uživatele tohoto serveru - proč, vám nevadí, že Ritchie z Sherlocka udělal Jamese Bonda, který vše přežije? Kde jsou ti, kteří speciálně u Tří Mušketýrů házeli odpady a nižší hodnocení s tím, že chudák Dumas by se obracel v hrobě? Jak to, že u Sherlocka nikomu nevadí, že si z toho Guy dělá legraci (Downeyho brýle, převleky za ženskou a podobně) ale když si z Mušketýrů udělal prdel Anderson, tak zde málem byla bitka o to, kdo to dřív nebo vtipněji shodí? Jo, to nebude námětem/knihou, ale zaujatostí vůči režisérům či tvůrcům, ale chápu, jsem moc naivní, když bych chtěl nějaké ty objektivní názory… Nic, film mě bavil, peněz nelituju a někdy si tuhle stínovou hru dám znovu. 80 %. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (54)

  • Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) si domluví schůzku s Irenou Adler (Rachel McAdams) v kavárně na osmou hodinu. Když se ovšem na místě koukne na kapesní hodinky, je téměř čtvrt na deset. (Lendos)
  • S nápadem, že by se Sherlock Holmes převlékl za ženu, přišel jeho herecký představitel Robert Downey Jr. (Fevas)

Související novinky

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Další špionáž pro Cruise?

Další špionáž pro Cruise?

20.03.2013

Tom jede. Brzy jej uvidíme v postapokalyptickém Nevědomí, nedávno dotočil další akční sci-fi All You Need Is Kill, počítá se s ním pro nového Van Helsinga a šíří se dohady o Mission: Impossible V a… (více)

Proč se loni nechodilo do kina?

Proč se loni nechodilo do kina?

03.01.2012

Americká (ale nejen ta) kina zažívají krizi. Loni je navštívilo nejméně diváků od roku 1995. Zklamání z tržeb druhého Sherlocka Holmese či Fincherových „Mužů, kteří nenávidí tetované dívky“ jen… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama