Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chcete vědět, jestli je možné prolézt sqashovou pálkou? Kolik čtyřlístků musíte nasbírat, abyste překonali rekord? Kolik musíte sníst párků, abyste v tom byli nejlepší? A kam až se dá dojet na rotopedu? To vše zjistíte ve filmu Největší z Čechů.

Režisér (Jaroslav Plesl), jeho producentka (Simona Babčáková) a kameraman (Jiří Vyorálek) jsou živořící umělci, kteří už sice mají za sebou filmy, co dostaly ceny, lvy, dobré kritiky a hrály se s úspěchem na řadě festivalů. Ale nechodí na ně diváci. Jejich další spolupráce se řítí do ztracena, protože životní projekt režiséra nezískal grant, což znamená, že se nebude točit. Producentka s režisérem odjíždějí do Pelhřimova, do metropole českých rekordů a kuriozit, kam je zavolal šéf Agentury Dobrý den (Igor Bareš). Agentura má totiž jeden problém. Často se o ní a jejích rekordmanech mluví, ale nikdo to nebere vážně. A tak se rozhodnou najmout kritikou uznávaného režiséra, aby natočil film o nejvýjimečnějších lidech, kteří dosud mají jen nálepku bláznů a magorů, pouťové atrakce. Šéf Agentury má pro naše filmaře tři čtvrtě miliónu v hotovosti, jako zálohu na natáčení, což je tak významný argument, že další debata je celkem zbytečná. Zadání je jasné: Hluboce lidské příběhy lidí, co dokázali vlastní pílí něco, co nikdo jiný patrně na světě neumí. K utahané tvůrčí trojici se přidává sebevědomá zvukařka (Johana Švarcová), studentka FAMU, která na rozdíl od nich není spoutaná životními prohrami. Tak nějak ostatní štve, ale zároveň jim připomíná jejich „dávné“ začátky. Jak tohle všechno skončí? Dotočí spolu tenhle film a pomůžou změnit obraz Agentury? Odhodlají se ještě někdy dělat to, v čem vidí skutečně smysl? A o čem bude jejich příští film? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (226)

patrikus 

všechny recenze uživatele

Sedláčkův pohled na svět by mělo mít více režiséru, jeho filmová řeč je velice příjemná a natočit komedii takovýmto "nekýčovitým" způsobem umí málo kdo... Originální téma, originální až dokumentaristické uchopení, zajímavá kamera... Tady vidíme, jak jednoduše, levně a dobře natočit českou komedii s myšlenkou... Jen ta hudba mi tam nějak neseděla, takže nemůžu dát pátou hvězdu... ale za sebe dávám 85 % / je to moc ??? Muži v říji se mi moc nelíbili, ale tohle je opravdu fajn podívaná - možná, díky těm miniaturním příběhům.... třeba se z něj stane takový "národopisný režisér".... ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro dvojici Sedláček+Plesl, to říkám na rovinu, podle mě to patří k tomu nejlepšímu co u nás vzniká za poslední roky a málokdo to dokáže ocenit. Největšího z Čechů dám určitě někdy znovu, zatím mi to přišlo ze Sedláčkovi tvorby zatím nejslabší, přesto vůbec ne špatné, to v žádném případě. Jarda Plesl je pořád borec a podle mě nejlepší současný český herec, bez prdele... ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem si chtěla pustit komedii, proto jsem sáhla po tomto kousku. Ovšem je mi jasné, že u tohoto filmu přiřadil POMO omylem označení by copy paste. Pro jistotu jsem si ověřila, že ze školy umím správně charakteristiku tohoto žánru, díky za Wikipedii - "Od komedie se očekává humorný nadhled nad lidskými slabostmi a lidskou nedostatečností. Humor spolu s vkusnou komikou jsou zpravidla základními aspekty tohoto útvaru. Problémy hrdiny se podaří nakonec vyřešit a vše se v dobré obrátí". Ovšem viděla jsem jenom jakýsi dokument o vytvoření dokumentu, o mapování situace vytváření filmů a to vše podané tak nudným způsobem, že jsem se procházela občas po obývacím pokoji, abych neusnula. No fakt nevím, co si mám o tom filmu myslet. Vydržela jsem do konce díky nachozeným kilometrům. Takže jedna hvězda za sport, ke kterému vás tohletok přinutí. ()

ViktorD 

všechny recenze uživatele

V současném českém kinematografickém zmaru řadím tenhle snímek k jedněm z nejlepších. Myslím, že perfektně vystihnul pocity generace lidí mezi třicítkou a čtyřicítkou, rozmanitost lidských osudů (každej je ujetej na něco jinýho), ale i všudypřítomnou osamocenost a nepochopení. Kaleidoskop kuriozit a rekordů ani chvilku nenudí, vrcholy pro mě tvoří Marek Taclík, kterej dokáže vypít lahváče pod vodou – a to třikrát po sobě!!! :))), sběratel čtyřlístků Martin Myšička a potápěč David Švehlík. Skvělý! ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Nutno pochválit na české poměry velmi originální námět. Ovšem můj výsledný dojem kazí ta příliš pesimistická nálada a ta celková "šeď". Chápu, že je to vlastně vyjádření zmaru nad poměry jakými se u nás točí filmy, ale přece jen je to komedie, takže tohle všechno má být tím podtextem či poselstvím a ne nosným prvkem filmu. Nejzábavnějšími momenty tak jsou krátké výstupy v podání Igora Chmely či Marka Taclíka. V tom ostatně spočívá síla tohoto projektu, v atraktivitě jednotlivých postav. Má to své kouzlo, ale šlo to líp! [60%] ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie v podobném duchu jako Sedláčkovo dílko "Rodina je základ státu". Smolaři, opilci a nadšenci v pestrém pásmu zážitků z různých koutů republiky. Výrazné tváře Dejvického divadla i v malých a dobře napsaných rolích. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co si mám o tomto komediálním polodokumentu myslet, nevím, jestli mi chtěli autoři něco sdělit, nebo se jen jednalo o zvláštní recesi. Nevím, jestli si dělali ze skutečných "rekordmanů" srandu, nebo je brali vážně, ... nabízí se řada otázek, ale ve finále ztracených 95 minut to nebylo. Už kvůli tomu, že takový zvláštní, originální dokument moc často neuvidíte... ()

kusaj 

všechny recenze uživatele

 JÁ PROSTĚ NEVÍM,NO...(STOJIM TU A MAM RUCE V BOK A KOUTIM HLAVOU JAK PAT A MAT:) MNĚ SEDLÁČKOVIY FILMY NĚJAK NEJDOU POD NOS...MOŽNÁ JE TO TÍM, ŽE POSTAVY V JEHO FILMECH HRAJÍ NEUSTÁLE TI STEJNÍ HERCI A V KAŽDÉM JEHO FILMU JSOU HROZNĚ - S PROMINUTÍM, JSOU TU DÁMY....NASRANÝ A SKORO NEMLUVĚJ A KDYŽ MLUVĚJ, TAK JEDINĚ NASRANĚ:) JEDINÁ VÝJIMKA JE MADAM BABČÁKOVÁ, KTERÁ JE VŽDY AKČNÍ A ŽIVÁ. TENTO FILM JE O NESOURODÉ PARTIČCE FILMAŘŮ, KTEŘÍ DOSTANOU ZA ÚKOL OBJET NAŠÍ KRÁSNOU REPUBLIKU (HLAVNĚ MUSEJÍ UDĚLAT ZASTÁVKU V BRNĚ:) A NATOČIT MÍSTNÍ LAMAČE REKORDŮ V JAKÉKOLIV DISCIPLÍNĚ. JAK UŽ JSEM PSAL VÝŠE, PARTIČKA SE SKLÁDÁ Z JEDNOHO VĚČNÉ NEMLUVÍCÍHO NASRÁNKA S ÚČESEM ŽALUDA (BOŽE MŮJ, KOLIKRÁT JSEM MĚL NUTKÁNÍ MU JEDNU PLESKNOUT:), PERMANENTNĚ TAKTÉŽ NASRANÉHO A SKORO TAKTÉŽ PERMANETNĚ NALITÉHO KAMERAMANA S ÚČESEM DEMENTA, NAIVNÍ ZVUKAŘKY (ÚČES DOBREJ:) A VYNIKAJÍCÍ MADAM BABČÁKOVÉ. NĚJAK MI ASI UNIKLY TY VESELÉ PŘÍHODY Z NATÁČENÍ, TAKŽE JSEM SE ANI MOC NESMÁL - NA TO, ŽE TO MÁ BÝT KOMEDIE...HOLT SI JDU PUSTIT JIMMA CARREYHO S NAGELOVANYM HÁREM ALÁ ZVÍŘECÍHO DETEKTIVA:), MÁM ASI JEDNODUŠŠÍ HUMOR... ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Největší z režisérů, který ukazuje holý život bez příkras, tzn. vývoj filmu v satiře, z které mrazí. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Mnohé rekordy jsou zajímavé a podivuhodné, ale to z toho nedělá dobrý film. Párkrát jsem se usmál, párkrát podivil, ale jinak mě to nebavilo. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2011: Taká priemerná česká komédia s nie príliš okukanými hercami, čo je na jednu stranu fajn, na tú druhú to mozno kazí celkový dojem a samotný film vyznie dosť lacno. ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Film s hodně zvláštní atmosférou, každopádně je to něco hodně jiného než 90% české filmové produkce. 65% ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Obvyklá česká partička problémy prolezlých, nesympatických lidí vyráží natáčet dokument o kuriózních výkonech ještě kurióznějších rekordmanů rozesetých všude po republice. Film mě zaujal jen na pár okamžiků - třeba když tam jeden lamželezo zrušil auto. Na to bych se ale stejně tak mohla podívat na youtube a bez té omáčky okolo. ()

Reklama

Reklama