Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Panování pana Husáka mělo přeci jen něco do sebe. Točily se pohádky, které byly opravdu pohádkami. Měly děj, atmosféru a něco prostě do sebe. Rádi se na ně díváme i po několika letech. Nedovedu si představit, že si tuto pohádku pustím za 10 či 20 let. A pochybuji, že ji televize bude v daleké budoucnosti reprízovat. Opravdu tomu nevěřím. Chválím zde jen model draka, který se opravdu povedl, ale proč sakra byl ten drak tak málo využit? Ach jo, "vymodelování" toho stvoření dalo určitě dost práce, ale ne, ne a ne, scénáristé drakovi dali tak malou roli a já se těšil, že tak zlé zvíře uvidím minimálně půlku stopáže. Je to škoda. Paní Šafránová je už babička a já si na to nějak nemohu zvyknout, jelikož ji vidím pořád jako Popelku. Uvědomuju si, že všichni opravdu stárneme. Ostatní herecké výkony raději hodnotit ani nebudu. Tuto pohádku nechci už nikdy vidět. Hodnotím horšími dvěma hvězdami. A to jsem ještě velmi mírumilovný:) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Micimutr“ se marně pokouší vzkřísit dávno zašlou slávu českých filmových pohádek. Tady prostě a jednoduše žádná kouzla nepomohou. Nicméně alespoň závan poetiky i pohádkové atmosféry se zachytit podařilo. Tříhlavý dráček se kupodivu docela povedl (škoda, že se na plátně moc neohřál), způsob propojení Prahy 21. století s pohádkovou říší je s přimhouřením obou očí přijatelný a přiměřeně naivní dějová linie umožní dobru zvítězit nad zlem ... I když na závěr musím říct, že princezna Karolína ve mně nevzbuzuje žádné přehnané sympatie - takže ani happy end mi nepřináší žádné mimořádné potěšení ... 2,5* ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nešťastnou náhodou dostal ke sledování tohohle českého "velkofilmu", když už ho na mě Vánoce vychrlily. A bylo to přesně tak špatné, jak jsem čekal, že to bude. Nulový příběh, ubohé triky, trapní herci... Česká pohádková tvorba jde od revoluce do prdele a v čele s Troškou brzy narazí na samotné dno. 25% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Princ Bajaja udeřen do koulí dieselovým koštětem na Famfrpál aneb modernou vstříc horším zítřkům české pohádky. I když, spíše než pohádka špatné historické drama prolínající současnost, nebo fantasy, kterému záhy došly peníze i nápady. A v něm Libuška jako senilní jamajská domovnice, Bartoška s profilem pana Drtikola a Dejdar Ridi, co rád dávat do jídlo glukoza. Se ctí z toho všeho vyšel jen narcis-poeta Dick a ostrá tříhlavá saň, proti které je drak Mrak aspirant na Nobelovu cenu míru.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Spojení já a štědrovečerní pohádky, to nejde příliš dohromady, už mnoho let dávám na Štědrý večer přednost jinému programu. Ani nevím, jak se to stalo, že jsem letos přepnul na ČT1, ale stalo se a já jsem zjistill, že novodobé české pohádky na tom nejsou zase tak špatně. Micimutr je pohádkou, která mě dokázala zaujmout od samého začátku a se zaujetím jsem jí vydržel sledovat až do konce, za což může souhra několika faktorů. Především je zde vynikající námět, i když to prolínání současného lidského světa a světa pohádkového mi tam příliš nepasovalo a působilo spíše rušivě, ale naštěstí většina příběhu se odehrávala v pohádkovém světě, takže to zase až tak nevadilo. I herci jsou vynikající, především tedy Vojtěch Dyk jako jakýsi "princ Krasoň", který jako by vypadl z animovaných příběhů o Shrekovi, ale samozřejmě i Libuše Šafránková, u níž mi přišlo, že tu postavu ani nemusí příliš hrát, ve své roli totiž působila úžasně přirozeně. A mladí herci se snažili, takže ani jim nemám co vytknout. Takže když to shrnu, tak jsem rád, že jsem se letos na štědrovečení pohádku podíval, protože rozhodně patří mezi ty kvalitnější pohádky. Uděluji čtyři hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Marika Šoposká a Vojtěch Dyk se setkali před kamerou již v roce 2009 při natáčení televizního filmu Rytmus v patách. (claudel)
  • Natáčelo se na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou a na skalách Velké Ameriky, ale také na malostranských střechách v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama