Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bajaja? Banene!!! Vývary z odvarů a šmytec a šáteček... Komentář? Proč? Už mě to při všech těch nedávných tušašských srajdách pomalu přestává bavit. Ztráta času - a zadarmo vší té sebrance už radit nebudu! . . . Leda tak lejno jedno... Dvojka (myšleno po-kra-čo-vá-ní - milé stádečko, byť nikdy nebude - a celá ta veřejnosrádní si z vás dělá akorát prdel, protože >parta< pochopila včas, že v kinech by prodělali i ty z draka pokaděný trenky) by se mohla jmenovat "Pičifotr" a mohl by to bejt ještě větší (k)akčňák na chechtáky... Se špetkou toho >rodinného< incestu, že... A proč ne? Vysype to zasouložilým údmělcům třeba ještě větší love - a po nás kočkování, ne?... %-/.. . . . A proč si z toho zase dělám >anál< ? Tak dívali jsme se snad všichni, ne? Nenene... ...D/úd/láájdáááá... - - - P.S. Jsem teda netušil, že Barťák potřebuje takový trapný pračky na ty svoje >vejvary< ? %-(.. - - - - - (Poprvé a naposledy viděno málem s kostí v krku na jéžiškoffským dýchánku 24.12.2011 u maminky /ta moje mutr teda ale jinak fak za nic nemohla/ na >cicilotří jebničce< , hodnocení 733., s pardonem ústnatý pičimentář zde naprosto lhostejný a s oprávněným otrávením a ranním úšklebkem čili odstupem jako dvaaosmdesátý - 24.12.2011) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pohádka samotná by byla v pohodě, ale v kombinaci se současností to trošku přehnala. Stejně tak samotná princezna Marika Šoposká mi v porovnání s takovou Terezkou Voříškovou vůbec nesedí. To je ale se zápory vše. Jinak se jedná o milou a fajnovou pohádku s překvapivě dobrými efekty, především draka. I když, znova si ji už asi nepustím. A to si myslím, že je u pohádky to nejdůležitější. I když...bůhví. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Hmm, mně to teda moc nebavilo. Dejdar / Dyk / Šafránková / Bartoška ok, ale ostatní průměr, nebo vysloveně průser - především ten malý fakan z nepohádkového světa. A vůbec ta fúze našeho a pohádkového světa nebyla zrovna nejlepším nápadem - cestování na motoštěti příšerný digitál - a přitom drak v pořádku. No prostě místy úsměvná, ale jinak dosti rozporuplná pohádka. Nechybělo moc a sáhl bych po nižším hodnocení. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal výborně. Bohužel to dlouho nevydrželo. Režisér sice zvládá pohádku dobře rozpohybovat, ale opět mu hází klacky pod nohy scénář. Máme tu jednu mocnou čarodějnici a ostatní postavy jsou pasivní, protože jim to buď přikáže, nebo by takové byly stejně. A děj se skoro zastaví. Divák se navíc o nikoho nebojí, protože ví, že se zase objeví Libuše Šafránková a všechno zachrání. Některé vtipné vedlejší postavy (princ Vladimír v podání Vojtěcha Dyka) zmizí na tak dlouho, že jsem si myslel, že už na ně tvůrci zapomněli. Jiné jsou od základu tak pitomé, že je škoda, že se tu vůbec objevily (královna v podání Jaroslavy Kretschmerové). Ve výsledku další průměr (50%). ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Novodobé pohádky jdou zcela mimo mě a tohle není výrazná vyjímka. Za 90 minut se jaksi nic nestalo a velmi rychle to skončilo. Nebýt Dejdara a Dyka tak odpad. Drak na začátku nebyl na 100%, ale zatím digitálně nejlepší co jsem v české pohádce viděl. O Troškovi si říkejme co chceme, ale pokud novou pohádku, tak raději od něho. 2,5*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Hrad Zvíkov byl částečně graficky přeměněn. (TuristikaJi)
  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)
  • Natáčelo se na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou a na skalách Velké Ameriky, ale také na malostranských střechách v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama