Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (721)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatné, v kruhu rodinném jsme si to užili a dokonce se i pobavili. Nebylo to dlouhé, nechyběly obvyklé vtípky, některé sekvence s veverkou byly úžasné, ale celkem vzato už to tak nějak vařilo z vody. Další katastrofa, další putování, "abychom byli všichni pohromadě" a přitom naberem dalšího parťáka, a k tomu perietie nových postav, které už mě nijak zvlášť nebraly (pubertální trable broskvičky, nadbytečný krtek). Takže s dětmi po boku jo, ale jednou to nejspíš stačilo, protože to nemá žádný háček, terým by si mě to přitáhlo i napodruhé. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přehnaně se nemoralizovalo, humor nebyl nucený, či lámaný přes koleno a díky minimu hluchých míst jsem nemusel v rámci zabavení počítat, jaké průměrné množství popcornu za minutu mizí v bezedných útrobách mé vedle sedící dcery. Vše orámováno vlivem veverky na rozparcelování Pangey, či "vypuštění" Atlantidy a jednou lenochodí vyschlou hrozinkou, co názorně ukázala, že stárnout se má s noblesou.. Jen ta "teenage mamut bezva parta" smrděla. Jejich dokonalej, hustej, stěrkověj slang mě div nedonutil prohnat si skrz uši brčko od coly.. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem prorokoval u trojky - Tentokrát už to nebylo důstojné... Zoufale roztříštěná báchorka bez jakékoliv ujasněné poetiky, stylu, ale vlastně i nějakého alespoň trošku smysluplného děje, která jen recykluje nápady z předchozích filmů. Inteligentní humor ustupuje do pozadí, namísto něho se film pokouší budovat komično skrze zoufalé, nevkusné a trapné skeče, které by nefungovaly ani v němé grotesce. Po hvězdě za Diega, který se stává jedinou zajímavou postavou a za scénu se sirénami, která je příjemně haluzní.... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rodinné hodnoty, láska, priateľstvo, trocha dobrodružstva a zábavy - to je vzorec, s ktorým sa Doba ľadová 4 pokúša znovu uspieť a treba povedať, že sa jej to darí celkom obstojne. Krásna animácia, páčivé prostredie, starí známi v najlepšej forme a navrch nové sympatické postavičky v typicky rodinnom príbehu o sile priateľstva. Hoci nemožno očakávať nič objavného alebo extra porciu sofistikovaného humoru, recyklácia klasických motívov je v tomto prípade podarená a zábavná. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kvalita filmov Doba ľadová z môjho pohľadu klesala, napriek tomu som ich možno ohodnotila o niečo lepšie ako som pôvodne chcela. Pri štvrtom pokračovaní však tento postoj nezaujmem a snímku neprilepším. Z jednoduchého dôvodu, a tým je, že i keď niektoré scény síce boli vtipné, scény s Mannyho dcérou mi prišli neskutočne nudné a celý dej a dialógy boli skôr určené pre deti veľmi nízkeho veku. Samozrejme uvedomujem si, že ono to je hlavne pre deti ale je kopa iných rozprávok, ktoré dokázali zaujať širšie publikum a dej nebol taký ten klasický..typu nekáž mi ako mám žiť, nenávidím ťa a potom sa stane niečo strašné a na konci sa všetci majú strašne radi... Sidova babka rozhodne najlepšia a za pár vtipných scén teda lepšie tie 2*... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Pôvodne bola postavička Gutta/Čreva (Peter Dinklage) navrhnutá ako medveď, ale nakoniec sa výtvarník Peter DeSève rozhodol pre opicu - kvôli flexibilite a štyrom rukám, ktoré sú vhodnejšie pre hojdanie sa na lodi. (misterz)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 95 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 161,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 877,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama