Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 2

Recenze (721)

teutates 

všechny recenze uživatele

Byt dítě tak se zklamáním poseru… naštěstí sem o něco málo starší mamut. Na tomhle vyrůstat a zůstanu poznačený na věky věku. Rozhraní tohoto driftu mi max. vadilo a konspirační teorie o dané stylizaci a rozebíraní dějové linie pseudomasturbantama mně úplně sejmulo. 2/10 a to jen proto, že mám měkké srdce. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kvalita filmov Doba ľadová z môjho pohľadu klesala, napriek tomu som ich možno ohodnotila o niečo lepšie ako som pôvodne chcela. Pri štvrtom pokračovaní však tento postoj nezaujmem a snímku neprilepším. Z jednoduchého dôvodu, a tým je, že i keď niektoré scény síce boli vtipné, scény s Mannyho dcérou mi prišli neskutočne nudné a celý dej a dialógy boli skôr určené pre deti veľmi nízkeho veku. Samozrejme uvedomujem si, že ono to je hlavne pre deti ale je kopa iných rozprávok, ktoré dokázali zaujať širšie publikum a dej nebol taký ten klasický..typu nekáž mi ako mám žiť, nenávidím ťa a potom sa stane niečo strašné a na konci sa všetci majú strašne radi... Sidova babka rozhodne najlepšia a za pár vtipných scén teda lepšie tie 2*... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Všechno sice funguje, jak jsme zvyklí, ale tahle série měla skončit u třetího dílu, který ji po bídné dvojce katapultoval zpět na vrchol a zajistil spořádaný a čestný důchod. Čtyřka je pořád zábavná a speciálně lenochod Sid v tandemu s úžasným Lábusem nehorázně perlí, ale má až urážlivě hloupý příběh, nudné vedlejší postavy (kromě babči) a úroveň moralizování a rodinného patolízalství už prostě přesáhla únosnou mez. Jediné, za co tvůrci zaslouží absolutorium, je opět veverka Scrat, která mě nejenže stále neomrzela, ale dokonce mě baví díl od dílu více. Kéž by to tak bylo i celkově... 60% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Trojka u mě vítězí, možná proto, že mám už od Cesty do pravěku slabost pro dinosaury. Ale i čtyřka je slušná a divák se dočká všeho, co zná a oblíbil si v předešlých dílech: zběsilé honičky, závrať způsobující padání, neurotická veverka a nějaký ten důraz na rodinné hodnoty. ____ Ale pár dobrých vtípků se najde taky a dozvíme se i po kom má Sid hygienické návyky a náklonnost k poněkud větším domácím mazlíčkům. /8. 10. 12./ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem prorokoval u trojky - Tentokrát už to nebylo důstojné... Zoufale roztříštěná báchorka bez jakékoliv ujasněné poetiky, stylu, ale vlastně i nějakého alespoň trošku smysluplného děje, která jen recykluje nápady z předchozích filmů. Inteligentní humor ustupuje do pozadí, namísto něho se film pokouší budovat komično skrze zoufalé, nevkusné a trapné skeče, které by nefungovaly ani v němé grotesce. Po hvězdě za Diega, který se stává jedinou zajímavou postavou a za scénu se sirénami, která je příjemně haluzní.... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Při krádeži lodi kapitána Střeva (Peter Dinklage) pomáhají hlavním hrdinům malí damani. Jeden z nich má na sobě modré kresby. Jedná se o odkaz na film Statečné srdce (1995), konkrétně na "válečnými barvami" pomalovanou postavu Williama Wallace (Mel Gibson). (Aporol)
  • Když Scrat (Chris Wedge) pobíhá po Žaluatlantidě, vidíme spoustu odkazů na náš svět a jeho významné osobnosti. Např. představení „Hamleta“ Williama Shakespeara nebo sochu "Myslitele" od Augusta Rodina. (Aporol)
  • Nůž, který hodí piráti ježokrtkovi jako zbraň, je ten samý, který ve třetím dílu nosil lasičák Buck (Simon Pegg). (Jacccob)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama