Reklama

Reklama

Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu. Vincent však netuší, že je návnadou pro chycení Rolanda zkorumpovanými policisty z Interpolu. Při prvním útoku zabije Yakurova bratra a Flint je i díky němu uvězněn. Uvědomuje si svou chybu a osvobodí ho. Podlý Yakura, chce Rolanda ranit na jeho nejcitlivějším místě, a tak zamíří za jeho bezmocnou ženou. I když jsou oba zabijáci tak odlišní, přesto spojí své síly k likvidaci nejhoršího drogového bosse ve východní Evropě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nejnebezpečnější zbraň proti nepříteli, je další nepřítel.......... Celkem podmanivá a pěkná hudba (Neal Acree), ale to je asi tak vše. Film má strašnou spoustu chyb. Z těch více viditelných jich sem pár napíšu. 1 - Když JVCD leze do svého "kumbálu" odsune hubici vodovodu vlevo. Po střihu je však hubice uprostřed.......... 2 - Když JVCD dostává diamanty jsou mu hozeny na stůl. Při tomto hodu jeden diamant z pytlíku vypadne na stůl. Při krátkém střihu už tam však není........... 3 - Jeden muž je zde zasažen šípem z kuše do pravé části plic. Když jej však odnášejí není zásah na bílé košili vůbec vidět. Natož nějaká krev........... 4 - Když Flint použije samonaváděcí samopal vystřelí z něj šestnáctkrát, ale děr ve zdi je jen devět............ 5 - (nesmyslná a nelogická) Tak bych nazval zásadní chybu jinak naprosto profesionálního zabijáka. JCVD si do svého bytu vezme naprosto neznámou ženu. Že to nebude tak jednoduché pochopí i blbec............... Film je klišé, viděné už snad stokrát, tady se ještě tvůrci přičiní tím, že nadělají spoustu chyb. Veřte, že jich je tam o hodně víc, než jsem napsal, stačí se jen pozorně podívat. Ale já už se nikdy nepodívám. Myslím si, že ten film je zbytečná blbost. Jedna hvězda za JCVD (Jean-Claude van Damme) a hudbu. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

První co mne napadlo je, že jde o recyklaci filmu "Nájemní vrazi". Stalloneho a Banderase vystřídal Van Damme a Atkins. A vůbec ne špatně. Mezi akčními filmy je to sice jen průměr, ale solidní. Snad se Jean-Claude tak nějak oprostil ze dna těch bídných filmů stylu Inferno, Poslání, Teror ve vlaku, Probuzená smrt a spol. a začal hrát v něčem koukatelném jako jsou např tito Nájemní zabijáci. Sice roznožky jako za mlada od něj už neuvidíme, ale snaha nezůstat ve filmovém bahně se cení. A Adkins se za svůj výkon ve své slibně se rozvíjející kariéře v akčních filmech určitě stydět nemusí. # 70% ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

Klasické průměrné béčko z Rumunska. Akce je rozmístěna po celém filmu, ale mohlo ji být víc místo žvanění. Film by celkově bodlo zkrátit o cca 20 minut, kdyby se totiž nesl v duchu závěrečné půlhodiny, nic bych nenamítal. Na žlutý filtr sem si po celou dobu sledování nezvykl, spíš mi to kazilo zážitek. Ručních soubojů tu moc není a když jsou, tak si je moc neužijete, protože netrvají dýl než třičtvrtě minuty, možná ani to ne a mohli být taky natočené líp, ale zase na druhou stranu tragédie to taky není. Adkins se tu zatraceně krotí a Van Damme se tu taky moc nepředvede. Rumunsko je tu vylíčené naprosto klasicky, je špinavé, depresivní prostě chudoba největší. Celkově to jsou akorát velmi slabé 3 hvězdičky a lehké zklamání k tomu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Paganini? Kasparov? Nezkušený terarista? Kdepak. Viděli jste ten baret, hluboké existenciální myšlenky a nutkání řešit třídní rozpory? JCVD představuje Jeana Paula Sartrea (z důvodů omezení propagace tabákových výrobků bez dýmky) a tupá mlátička Adkins, která nemá ani tucha, že existence předchází podstatu, slouží v tomhle filozofickém podobenství jen jako zrcadlo dilemat souznění citu s rozumem. Kdo neumí číst mezi bukurešťskými řádky, tomu zůstane jen poznání, že chemie mezi ústřední dvojicí nefunguje, východoevropské lokace se svou jednakostí začínají zajídat, hepatitida kamerový filtr sucks a navíc se to bere až tragicky vážně (vyjma dvojsmyslného rozhovoru o hlazení želvy, ale to asi nebyl úmysl).. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V rovnakých krajinách sa natáčajú aj Seagalové sračky, ale to Vandameovské-Adkinsovké béčko prekvapivo nie je až taká sračka. Príbeh je celkom dobrý, herecký je to fajn obsadené, teamwork funguje skvelo, hudba prekvapivo tiež stojí za to a atmosféra sa tam miestami tiež nájde. Škoda len slabých akčných scén, kde sa Van Damme moc nepredvedie. A taktiež nasere ten zažltnutý obraz, ale po čase sa na to dá zvyknúť. Jeden s tých lepších filmov Van Dammea a Adkinsa. 65% - 3* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kde Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme) zmlátí souseda, který předtím zmlátil pro změnu svoji přítelkyni, zůstane na zemi po souboji pásek. V následujících záběrech se však již znova pásek neobjevuje. (masekjc)

Reklama

Reklama