Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela fajnové, avšak od momentu, kdy tam začnou pobíhat ty zmutovaný opice, jsem byl střídavě zklamaný a nasraný. :-D Sice konec se snaží přijít s něčím zajímavějším než jen mutantní zrůdou, ale nelíbilo se mi to. Na třesoucí se kameru jsem ochoten ještě přistoupit, ale na černou obrazovku nebo ještě hůř neustále zrnící obrazovku, se opravdu rád nedívám. Děj jsem nepochopil, nebál jsem se v podstatě vůbec, protože kdo by se taky bál, když není nic vidět, a když už něco vidět je, tak je to jen k smíchu? Pro mě teda zklamání, viděl jsem už mnohem lepší Found Footage, jak to zde odborně nazýváte. 40% ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

S Blair Witch nejlepší film natočený ruční kamerou. Absolutně šíléný, originální a hlavně nepředvídatelný snímek. Poslední geniální pasáž se někomu může zdát jako zmatená řežba ale mě tak moc vtáhla do děje jako bych se toho zúčastnil také. 56% je výsměch, protože tohle není nic co bychom v tomto žánru někdy viděli. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo, jako by se hodně naštvaný lesní mýval, medvídek, či jiný tvor obývající lesy Severní Ameriky rozhodl ze svého teritoria vyprovodit skupinku poměrně nesympatických a jednoduchých teenagerských dítek. Tato parta mladistvých, sestávající se ze dvou dívek a dvou chlapců přináší typický a obehraný formát vyskytující se snad téměř v každém současném hororu pro konzumní mladistvé publikum. Takže, tato parta se vydá do lesů, nikoliv poznávat a vnímat krásy přírody, ale pořádně se ožrat, nechat po sobě v lese bordel a zase táhnout dom. Jeden z hochů začne ihned frflat při představě, že by měl ujít zhruba 800 m pěšky s tornou na zádech. Mezi skupinou začne po chvíli panovat napětí a obavy, protože všichni mají pocit, že zahlédli něco "divného." Místo toho, aby se raději vydali zpět, stráví v lese ještě několik dalších nocí. Zatímco jeden je nebývale sobecký a chce za každou cenu točit dál, druzí chtějí urychleně pryč. Poté se film přehoupne do druhé poloviny a to, co začalo jako obyčejný a nikterak se žánrově odlišující "Hand Cam Horror", se v druhé části stává skutečným bojem o přežití s nečekaným a možná i dost šokujícím odhalením. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Evidence mal pomerne krátku minutáž, ale väčšinu času svižný nebol, nedialo sa v ňom nič, čo by stálo za pozornosť. Nazdávam sa, že aj found footage by mal vykazovať určitú technickú zručnosť. Ten, kto držal kameru, akoby mal zimomriavky, chvíľami sa mu hompáľala niže pása, pretože bolo vidieť buď pozadie jačiacej hysterky, alebo veľké guľové. V závere sa neočakávane rozpúta úplné šialenstvo s vojenskými experimentami, zmutovanými bigfootmi, či zombíkmi, ktoré film posúva do sféry sci-fi. Na počudovanie v závere je aj práca s kamerou profesionálnejšia, alebo je to len nešikovne zostrihané? Vzhľadom na realistický, banálny vývin udalostí, s hercami, ktorí predstavujú obyčajných ľudí so všetkými nedostatkami, je zavŕšenie príbehu dosť nepravdepodobné. Mám z toho rozpačitý dojem, lebo neviem, čo som vlastne videl. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Značný amaterizmus je cítiť, ale aj tak musím uznať, že sa jedná o solídnu filmársku prácu. Dokonca si dovolím povedať, že sa jedná o film, ktorý využil 'found footage' základ a posunul ho do takých hraníc, do akých sa to nepodarilo ešte žiadnemu inému filmu (aby však človek pochopil, musí ho vidieť celý). Samozrejme sa nejedná o žiadnu bombu, občas je cítiť priemernosť a nelogickosť, dokonca aj to, čo je na filme prelomové má hneď niekoľko nedostatkov, ale už len tá snaha sa neskutočne cení. Ryan McCoy mal jasnú víziu a od začiatku vedel, čo chce natočiť. Či sa mu to podarilo alebo nie záleží na vás, podľa mňa s menšími výhradami áno, ale musí sa mu nechať, že práve túto jeho "ambicióznu" stránku postráda veľa tvorcov a aj z toho dôvodu sa Evidence vybočuje od ostatných žánrových filmov. Možno nie spriama najlepší, no zato pravdepodobne najoriginálnejší found footage horor, ktorý som videl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Herec Ryan McCoy (Ryan) je autorom scenára, Ashley Bracken (Ashley) mala na starosti make-up a spoločne sú aj producentmi tohto filmu. (MaxForValue)
  • Mená všetkých štyroch hlavných postáv sú totožné s krstnými menami hercov. (MaxForValue)
  • Natáčanie prebiehalo v Santa Clarita v Kalifornii. (Laslo)

Reklama

Reklama