Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (803)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Stone mi nějak přestává hrát do noty, doufejme, že jen mimořádně. Prvních dvacet minut jsem si říkala, že by se z toho mohl vyklubat zajímavý film a to i přesto, že ústřední švédská troječka je zatraceně nesympatická. Ale nějak mi to ještě pořád zavánělo šmakem obchodníka se smrtí, kdy zbraně vystřídala travka. Druhou půlhodinu jsem si říkala, že se z toho třeba v druhé polovině vyklube něco... Třeba něco, co bude stát alespoň trochu za to, ikdyž mě film už totálně nudil a nesympatičtí, ke všemu i nezajímaví, mi v něm začali připadat úplně všichni. Ale nevyklubalo se z toho vůbec nic, co by stálo za řeč a já se celou zbývající hodinu musela přemlouvat, abych vůbec vydržela do konce. A ač jsem vydržela, a ač tentokrát i bez použití rychloposuvu, stejně to bylo utrpení, které ve mě vyvolalo dojem, že mě právě odpanila tetka migréna. PS: Snad jen jednou jedinkrát mě tenhle plytký kousek zaujal, a to scénou, která ve mě vzbudila vzpomínku na tenhle song. PS2: Pokud možno, stahujte titule od larelay a radmas (titulkari.com), páč ty na titulky.com jsou hrozivě nepodařené. 20% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Velkolepý návrat režiséra Olivera Stonea, v jaký jsem po rozpačitě přijatém Wall Street 2 už pomalu ani nedoufal. Divoši jsou mladí, draví a šlapou od začátku do konce, aniž by ani jednou klopýtli. Spisovatel Don Winslow evidentně napsal předlohu Stoneovi na míru a na samotném filmu je znát, že si režisér natáčení jaksepatří užíval. Na první pohled zaujme hlavně postmoderní forma s nespolehlivým vypravěčem (v tomto případě nespolehlivou vypravěčkou) a práce s kamerou, kterou obstaral dvorní Abramsův kameraman Dan Mindel, jenž stál za kamerou u filmu Domino Tonyho Scotta (a na Divoších je jeho přítomnost znát). Velkou radost mi udělalo také herecké obsazení, jež do svých rolí pasuje přesně. Herecké jistoty Benicio Del Toro a Salma Hayek coby nelítostní mexičtí gangsteři vytvářejí individua, před kterými je nutno mít se na pozoru (zvláště před Del Torem). Johna Travoltu nemám nijak v oblibě, ale v Divoších ztvárnil obojakého policistu poměrně solidně, navíc nemá tolik prostoru, takže jeho přítomnost je ve filmu tak akorát. Největší chválu si však zaslouží trojice "klaďasů". Blake Lively jako milenka obou protagonistů je výborná, nicméně jsou to oba pánové, kteří zcela právem zastiňují všechny ostatní. Taylor Kitsch jako válkou ošlehaný Chon je nečekaně příjemným překvapením, role mu sedla perfektně a zjevně se v ní našel. Aaron Taylor-Johnson jako humanitární pracovník Ben je ovšem ještě lepší a znovu dokazuje, že se vyplatí sledovat jeho hereckou kariéru a zde se jevil jako důstojný konkurent pro Jamese McAvoye. Jako celek fungují Divoši famózně a jsem rád, že na Blu-rayi se jim dostalo velmi kvalitní péče._________P.S.: Kitsch i Johnson se v pár záběrech objevují (polo)nazí a rozhodně se za svá pěkná těla nemusejí vůbec stydět. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe konečne od Stona niečo nadprimerné, aj keď veľmi tesne. Už potreboval zabodovať ako za starých časov...Zhulený a jebací úvod ma trochu otravoval, ale akonáhle dôjde k únosu, film začína byť podstatne zaujímavejší . Najväčší podiel na tom má Stonovo eso a je ním Benicio Del Toro. Jeho "Lado" je riadne slizký hajzel a práve zvedavosť ako tento parchant skončí, drží diváka v napätí. Lúpež troch miliónov bola dobrá akčná scéna, ale mnoho ich tu nebude. Nasral ma naťahovaný, dvojitý záver, ktorý mi pripadal absolútne zbytočný. Stone chcel byť na staré kolená asi veľmi "cool", ale akurát dosiahol to, že ním zkazil všetko dobré, čo dovtedy divák videl. Benicio Del Toro je napriek tomu tak silný dôvod, aby som film doporučil, že mu preto niečo musím odpustiť. Slabé štyri. 70%. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě ke Stoneovi jsem měl poslední roky pocit, že je to už jen takový vodou omletý balvan a ejhle, pořád jsou vidět ostře tesané rysy ze 4. července, kdy se četa normálních zabijáků vydala vyhrát superbowl, jen pak nějak zkurveně zahla kvůli debilní hadici od chladiče...osud si zkrátka občas umí zahrát vrhžáby. Film o svaté trojici prodejců zeleného listu mě maximálně zaujal i přes prapodivné herecké exhibice pana Pomády (měl by si ho Cruise srovnat), na druhou stranu Salma Hayek a Del Toro mě pobavili převelice a ještě o kus víc...asi takhle. Prostě jsem se za téměř dvě a půl hodiny ani nepoškrábal nudou na prdeli ni jiných partiích a to je u mě co říct, neb jsem drbač profesionál a u různých sraček jsem schopen drbat osoby o tři řady dál a v jiném sále, fakt...no přísahám. Po všech letos očekávaných filmech, kdy má nadrženost a erekce dostala (respektive nedostala) pěkně za uši, jsem nadšený, možná právě proto, že jsem nic velkolepého neočekával a Kameny se zase můžou valit, jen tak dál Olivo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když si zrovna Oliver Stone odpustí politické komentáře, jsou jeho filmy takřka vždy událost. K Divochům jsem se dostával pěkně dlouho, ale takhle skvěle obsazenou žánrovku jsem si nemohl nechat uniknout. Ačkoliv už z dnešního pohledu je téma pašování drog do Ameriky poměrně zásadně provařené, narkobaronce v podobě božské Salmy Hayek to hravě odpustíte. Nikdy jsem neporozuměl tomu, proč se Taylor Kitsch nestal velkou hvězdu, i Divoši ukazují, že na to měl a je boží. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Aby se štáb vyhnul obvinění, veškerá marihuana ve filmu je umělá. Producenti navštívili několik pěstitelů marihuany pro lékařské účely, aby ve filmu vše vypadalo věrohodně. (HellFire)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama