Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 234)

castor 

všechny recenze uživatele

Wachowski duo prostě natočilo jeden neskutečný biják a od té doby se jen plácá v kruhu. To si prostě musíme přiznat. Tady místy brnká na solidní styl, ale i tak tyhle efektní pasáže nezakryjí mizerné dějové základy a liché postavy. Špičatými uši a blond vlasy Tatuma to jen začíná. To horší ještě přijde. Co se ve filmu děje, mě moc nezajímalo, nelákalo, neoslovilo. Omezil jsem tak svůj zájem víceméně na akci, když přišla, úplně zklamaný jsem nebyl. Jinak ale vážně se tvářící nuda. Emoce prakticky nulové. Dámská vložka boduje. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na Wachovských se mi líbí, že se nebojí vymyslet si úplně nový vizuálně opulentní svět. Sice jsem moc nerozuměl jeho pravidlům, ale prostě mě bavilo, jak Channing Tatum s tryskovýma botama bojuje s krokodýly v kožených bundách. Je to rozjuchaná space opera, která si na nic nehraje. Jupiter vždycky někdo unese, ta naprosto netuší, načež přiběhne Tatum a všechny vystřílí. Bitky byly docela dobrý a z tohohle světa bych si klidně zapařil akční videohru. Ten cheesy příběh by jí slušel více, než celovečeráku. Škoda laciného CGI. Nejvíc se mi asi líbila návštěva byrokratický planety, kde museli vyřídit nárok na majetek. 70% ()

Reklama

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele

Twilight Reloaded. Dokonalý fail - scénář, charaktery, střih, akce, dalogy, casting... name it. A surfovací boty jsou totálně gay. Splácanost nakonec ani tak nevadí, ale v kontextu celé té demence je dost vtipná (záporák z Hvězdné brány, mechové, pseudovlkodlak, ještěři, asiatka, kruhy v obilí, Asterixovská byrokracie, křídla - nechápu, že ten film je taková nuda!). Příště prosím o kooperaci s Shyamalanem. Jediný "klad" je asi to, že Redmayne se nebere vážně. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

I kdyby pes krasná křídla měl, na Jupiter bych dlouhé ódy nepěl. Byť svět jmenovců havrana malé čarodějnice byl barvený i barvitý a líbil se převelice. Sean Bean se včelami svojí smrtí lákal dokonce. Velmi to sluší ruský mluvicí, ve skutečnosti rodilé Ukrajince. Jupiter Alesejevna Jones je zde urozenou lvicí, co udržuje toalety zářivě sviticí. Zloduch tu měl silné charisma, možno mu chyběla jeho máma. Něco tomu očividně chybělo, i tak se to částečně líbilo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Aha tak křídla od Red Bullu už nebudeme potřebovat, Baťa nám dodá na lítání něco lepšího. W+W jsou vizuální mazlíčkové a obrazem dokázali prezentovat fakt, že jejich fantazie si žádný hranice nepostavila. Některé záběry byly na hranici mezi filmařstvím a kouzelnictvím. Pokud bych měl hodnotit jen za svoje oči, dávám pět a odejdu středem, leč filmy nejsou jen o očích, bohužel. Mám dojem, že W i W tak moc mysleli na dokonalý obal, že zapoměli do obalu nasypat kvalitní dobrotu a nechali tam jen splasklé žužu. Nemělo to žádný emotivní náboj, nepoved se casting, ze všech herců stojí za zmínku snad jen Sean Bean, ale jeho postava měla bohužel minimum prostoru. Nejvíc kempovali před kamerou Mila s Channingem a tady vidím další slabinu filmu. Tihle dva nemaj pro takhle velkolepou pohádku potřebné charisma a pokud jde o herectví tak to by na turnaji v rychlohoření soutěžilo s benzinem o první místo. Jsem rád, že jsem Jupiterku viděl v kině, protože vizuální mistrovství Wachovskich si o to vysloveně říká, ale měli se víc zavrtat i do způsobu vypravění, abych moc fandit dobru a fakovat zlo a ne že to na mě obsahově působí jako hokejovej zápas Srí Lanky s Čadem. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (17)

  • V záběru na Jupiter (Mila Kunis), ležící v posteli, můžeme vidět plakát britské skupiny Pink Floyd, konkrétně jejího alba "The Dark Side of The Moon". (Beckett51)
  • Na natočenie špeciálnych efektov bola použitá kamera Vicon T40, čiže rovnaká kamera, akú Alfonso Cuarón použil pri natáčaní filmu Gravitácia (2013). (figliar)
  • Premiéra filmu bola pôvodne plánovaná na 25. júl 2014. Vydanie filmu bolo však odložené na 6. 2. 2015, pretože bol potrebný ďalší čas na dokončenie viac ako 2000 špeciálnych efektov a na prípravu efektívnej marketingovej kampane. (figliar)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama