Reklama

Reklama

Bankovní lupič uteče z vězení, aby se pokusil vypátrat bývalého spoluvězně, který se na něho snaží svalit vinu z několika sériových vražd. Policie zahájí pátrání po uprchlíkovi, který se brzy stane veřejným nepřítelem č. 1. Pokud tři hlavní protagonisté zajdou jak nejdál dokážou, kdo z nich nakonec bude lovec a kdo kořist? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (172)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkala, jak je to báječné, když akční film má děj, hrají v něm herci a snímek není určen pouze pro mentálně retardované. Velmi dobře jsem se bavila, film má svižné tempo a překvapivě nenabízí ani mnoho nelogičností a nesmrtelnost hlavního hrdiny. Nebýt amerického závěru, který mi zničil dojem z celého snímku, bylo by to na 4 hvězdičky. Bez posledních dvou minut by to byl fakt dobrý akční film. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Béčková čistě kriminálka ve francouzském podání (stylem mi připomínala ty německé). Důvod zhlédnutí: akční/thriller, Alice Taglioni. Příběh je správně syrový, bez žádných pozlátek, není to žádná akční jízda, žádná romantika, je to normální kriminálka, která mě zaujala právě tím, že si nehraje na nic víc než na obyčejnou kriminálku. Za to přihodím hvězvu navíc. # příběh 7 | hudba 5 | humor 0 | akce 4 | napětí 4 | putil bych si znovu 6 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už sa teším, kedy mi bude tiahnuť na päťdesiatku a budem konečne v takej superforme ako Frank. Asi sa vekom stávajú kosti viac gumové a výrazne sa k tomu znižuje prah bolesti. Ale to len tak na okraj, podobné veci mi v podobných francúzskych akčných béčkach, ktorých sú tony, nijak zvlášť neprekážajú. Film ale dostane šťavu a výrazne sa zvyšuje napätie až od únosu istej mladej slečny niekedy v dvoch tretinách deja, ak by som dovtedy prepol kanál v telke, asi by som už nemal chuť si Nebezpečnú korisť niekedy dopozerať. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Parádní oddechovka, která vás vlastně nenechá oddechnout. Francouzi to prostě umí o tom není pochyb. Tenhle film je prostě třída. Nějaké ty chybičky tam jsou, ale i přesto jsem chtěl dát za 5*, nebejt několika vtipných momentů nakonci. Kažodpádně doporučuji, film má od začátku dokonce svižné tempo, které nepřestává bavit. P.S. začátek z vězení je lahůdka !!! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Továrna na sny to není, no i tak mám pocit, že to tem frantíkum v rámci možností pořád de. Když nemusím zásadně neuvažuju, taky rád zavspomínam na 80-90. bezduchá akční léta, v kterých hlavní hrdina nemněl překážku. Či to byla kulka v jeho rameni, či obrovská výška, či parta pěti homoušu s kalašnikovama, nic nebylo dost dobré aby akčního hrdinu co i jen zdrželo... "já jsem zákon!", jak říkával Soudce Dredd. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoniec celkom uspokojivý krimi thriller. "The Prey" je relatívne solídne upravená jednohubka s dobrým hlavným hrdinom, sympatickou policajtkou, nápaditým padouchom a celkom dobrou akciou. Možno sa z toho dalo vytiahnuť viac, no na druhú stranu, mne to takto absolútne stačí a vyhovuje. Hlavný hrdina je tu miestami síce viac ako Rambo, no minimálne viem oceniť jeho chytrosť a odhodlanosť. A fandil som mu. Takže v tomto smere nemám výhrady. Logicky síce by nemal z jednotlivých zranení byť tak v pohode, ako nám film ukazuje, no ako postava je super. Naša policajtka je tiež celkom dobrá. Je inteligentná, vie uvažovať, a robí maximum preto, aby odviedla dobrú prácu. A keď si na konci všetko spojí dokopy, vyjde jej dobrý výsledok. Padouch si zaslúžil podľa mňa viac miesta, no rozhodne je dostatočne mysteriózny a nebezpečný. A skutočne to bol veľmi dobrý manipulátor. Uznávam. Ale myslím si, že by si zaslúžil o trošku viac času. Okrem toho, ako som povedal, miestami nedáva film úplne logiku a niektoré scénky sú viac filmové, než realistické. Neviem si predstaviť, že by to Adrian všetko zvládol so svojimi zraneniami s takou ľahkosťou. Plus ešte aj ten úplný záver. Mne osobne to ale stačí. Ako jednoduchý európsky krimi thriller môžem odporúčať. Za pozornosť stojí. Hodnotenie: B ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná kořist není vůbec originální snímek. Tenhle děj byl tady už 100x, ale stejně je něčím vyjímečný. Asi to bude tím šíleným, zběsilím tempem a akcí. La Proie bych dal v pohodě plný počet hvězdiček jen škoda, že závěr je tak klasický holywoodský, zbytečně přehnaný a přeplácaný. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Napínavý akčňák doprovázený skvělou thrillerovou hudbou. Francouzský herce jako Alberta Dupontela moc neznám ale musím říct že to zahrál libově drsnák co si jde pro svou dceru a nic ho nezastaví ani policie! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Frantíci opět mile překvapili skvěle obsazeným akčním krimi filmem, který však v průběhu sráželi přehnanými scénami a hlavně celý děj nezakončili důstojně a to by je mělo ještě dlouho mrzet. Přesto palec nahoru 70% ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Děj dost připomíná Uprchlíka, s rozdílem, že hlavní hrdina je vinen. Natočeno s rychlým spádem, ať už se jedná o dramatické prostředí věznice, tak i celá štvanice vzorce poldové - utečenec - masový vrah. Jediné, co bych vytkl celému příběhu je fakt, že hlavní hrdina je nesmrtelný a některé kousky jsou až moc přitaženy. Ale jinak příběh splňuje vše - akci, detektivku aj drámo to vše podkresleno velmi příjemným soundtrackem. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Bankový lupič stvárnený skvelým hereckým chameleónom Dupontelom je vlastne sympatická hlava rodiny, ktorá po prepustení plánuje svoje poctivo ukradnuté 2 megáče investovať do francúzskej variácie amerického sna. Má však smolu, keďže kvoli ukrytému lupu naštval pomerne dosť ľudí, ktorí ho chcú vidieť mŕtveho. A aby to nebolo málo na cele s ním sedí "chcípák" z ktorého sa vykľuje (fakt slizký) sériový vrah dospievajúcich dievčat. Svižný akčný triler pri ktorom som doslova fyzicky trpel s húževnatým hlavným hrdinom však takmer do odpadu pošle absolútne tupý a nebezpečne dementný záver, pri ktorom sa mi na pár sekúnd pozastavil zdravý rozum. (2.3.2012) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Svižné akční krimi, které se ani nesnažilo o nějakou originalitu, ale vsadilo na tempo a charisma hlavního představitele. A obojí vyšlo. Honička v pražském centru už byla jen třešničkou na velmi chutném dortíku. 80% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Ten chlap je odolnější než Terminátor, což je zvláštní, páč jsem se nikde nedočet, že to měla bejt sci-fi. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky zabavne prekombinovany akcny thriller. Medzi klady patria dobre napisane a obsadene postavy, neskutocne zbesile tempo, vdaka ktoremu po väcsinu stopaze zabudnete na vsetky tie nelogičnosti, ktorych je vo filme habadej a hlavnou devizou su drsne a kvalitne natocene akcne sceny s poctivymi kaskaderskymi kuskami. Dobru polovicu filmu som to videl na kvalitne 4 hviezdicky. Ale postupne zacne byt zapletka az absurdne prekombinovana, z hlavneho hrdinu sa vykluje neznicitelny terminator kombinovany s Jasonom Bourneom, ktory poskakuje po budovach, autach, vlakoch ako keby sa nechumelilo, vdaka comu odpada napätie z toho ako to hrdina zvladne a nastupuje uz iba zvedavost aky blaznivy zvrat a sialeny kaskadersky kusok si pre neho scenaristi vymyslia. Takze potom ma uz ani neprekvapilo, ze ten zaverecny megapad neznicitelny hrdina prezil. Ale vo vysledku to je slusna zabava a vdaka kvalitnym akcnym scenam si to este niekedy pustim znova. 6/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Frantíci umí, škoda, že si film neudrží to mega tempo do konce, akce se vypaří, jako pára nad hrncem, ale má to skvělý nádech a napětí. 9/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhé době se mi opět líbil film o bankovních loupežích. Tohle má děj, napětí, povedenou hudbu a parádní herecké obsazeni. ()

Reklama

Reklama