Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Určitě spíše drama než sci-fi, ale právě ten sci-fi odér tomu dodává na zajímavosti a prohlubuje všechny myšlenky, které vám u tohoto filmu vytanou na mysl. Já osobně bych se návštěvě druhé, zrcadlové planety rozhodně nebránil, i když kdo ví, kdo by mě tam, na té jejich první planetě, vlastně čekal. Osoba, která si dokázala splnit všechny moje sny? Anebo někdo jako Rhoda, jenž na svůj život dokázal vrhnout stín během jednoho okamžiku...? Vesmír ví asi moc dobře, proč nám všem dává šanci na život jenom jednou... 3* za film, 1* za originální nápad a sice nečekaný, ale o to poetičtější závěr. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Spojení obyčejného dramatu a náznaku sci-fi nevyšlo natolik, jak bych čekal. Samotný příběh je obyčejné drama, které tu již bylo několikrát a u kterého jsem měl pocit, že to bylo slepené někde na koleni. A nezachrání to ani poslední hustá scéna, protože ve vás stejně zůstane pocit, že to celé bylo natočené tak nějak podivně levně a všechny peníze vysála zřejmě ta malá kulatá věc na obloze. 6/10 ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Drama s prvky sci-fi, které ukázalo prvotřídní herecký výkon Brity Marling, až jsem si říkal, odkud se vzala (z jiné planety?). Tahle šikovná holka, co píše, produkuje a hraje, nám přinesla film, který otevřel bránu do Hollywoodu všem, kteří se na něm podíleli. Tyhle nízkorozpočtové nezávislé filmy se mi líbí, naposledy to byl Moon od Duncana Jonese. ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dokazuje, že není potřeba velký rozpočet nebo velké hvězdy, že to, co dělá dobrý film dobrým filmem je dobrý nápad a kvalitní scénář. Bez těchto dvou věcí to prostě nemůže fungovat. Tady jsou oba dva základní kameny. Příběh se vyvíjí rychle, vtahuje vás čím dál víc a na konci zanechá husí kůži na zádech. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nemám rád indiviua, která si myslí, že sci-fi film musí obsahovat jen nekonečnou akci s mimozemšťany nebo superhrdinovskou fantasmagorii. Tohle je prostě tak trochu jiný sci-fi, který není pro každýho. Myšlenka je sice hodně těžce akceptovatelná, ale opravdu zajímavá. Příběh v pozadí dokáže chytnout. Místy je to trochu nudnější a je fakt, že styl natočení není nic extra, ale jinak se jedná o zajímavý počin s fajnovou ústřední dvojicí. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)
  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)
  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)

Reklama

Reklama