Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracuje pro biotechnologickou společnost, která umí manipulovat s časem. Temnou stránku toho odhalí, až když jeho žena kvůli dluhům přijde o 40 let života. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

BluT 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit srovnáním s filmem Vyměřený čas, který si hraje se stejnou ideou, že čas je možné kupovat a prodávat. Bohužel V ráji je snad ve všech myslitelných kritériích, dle kterých je možné filmy posuzovat, horší. Hercům chybí charizma, film má nižší budget a je to trochu znát, postavy prazvláštně mění vnitřní motivaci a chovají se nepředvídatelně, což by nutně nemuselo být špatně, pokud by ale to neničilo dějovou linku. Svět budoucnosti je zde prázdný, na budovách se objevují reklamy JENOM na ústřední Aeon (to už všechny ostatní firmy zanikly? I Coca-Cola??? :( ) a krom ústředního nápadu s časem není žádná jiná představa o budoucnosti rozvinuta. Teda kecám, pobaltské republiky se oddělily od EU. Cool. Film by možná fungoval dobře jako 50 minutový kraťas (něco ve stylu jednoho dílu Black Mirror), ale jako celovečerňák spadá do průměru. Což teda pořád není špatný. Navíc žánr sci-fi a hrátky s časem miluju, takže i tak si nemyslím, že jsem sledováním tohoto díla promarnil 116 minut svého života, ale V ráji tento žánr bohužel nikam neposunulo. 55% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení, aspoň tedy pro mě. Na jedné straně přihlouplá zápletka, blízce příbuzná spoustě obdobných zápletek v přihlouplých popcornistických pseudo sci-fi filmech hollywoodské provenience. Až ke zvracení německy důsledná multirasovost hereckého ansámblu. Spousta moralizujících blábolů. Několik prazvláštních zvratů v myšlení i jednání ústřední dvojice, z psychologického hlediska myslím hodně nepravděpodobných. Na straně druhé ovšem slušné filmové řemeslo, příjemně temná atmosféra, několik překvapivě násilných scén (na středoproudové scífko) a taky musím ocenit nešablonovitost závěru. Skoro bych chvílemi uvažoval i o čtvrté. Ale pak si vzpomenu na scénu, ve které coby příklady velikánů jmenovali Schillera a Mozarta v jedné řadě spolu s Mandelou, a nelze. ()

Reklama

a0001 

všechny recenze uživatele

Aj napriek podobným témam si udržal originalitu, nečakajte ani príbehové klišé, film prekvapuje príbehom, priebehom, nápadom a v neposlednej rade aj myšlienkou. Taký komplexný funkčný film som nečakal. Justin s tým "svojím" tínedžerským konzumným, z časti aj klišé filmom tomuto nemôže priamo ani konkurovať, aj keď zaslúži bod za "prvenstvo". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemci sa celkom predviedli, i keď mám dojem, že látke by skôr slušilo sa stať vo výsledku cynickou moralitkou pre Black Mirror. Zápletka je originálna, ale dej sa rozbehne vďaka záležitosti, pri ktorej každému muselo byť hneď zrejmé, že ide o komplot. Hlavné postavy ale všetko berú ako smolu. Film je čím ďalej tým temnejší, akčnejší a vážnejší, ale aby všetky tie zvraty a rozhodnutia postáv fungovali, tak by zase muselo ísť o povedzme že šesťdielnu minisériu. Vizuálne je V raji celkom nevýrazné dielko, asi by bolo lepšie ak by sme ostali pri súčasnom dizajne a neriešili, že vďaka iným svetlám na autách sa ocitáme v blízkej budúcnosti. Celkovo ale spokojnosť, avšak vďaka nie nedôležitým výhradám ostávam na troch hviezdach. 70% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I kdyby vám to nedošlo kvůli neokoukaným/neznámým hercům, ihned poznáte, že jde o evropský film. Je to ponuré a dialogy i prostředí působí autenticky. Motivy jsou věrohodné a důsledky mnoha rozhodnutí dopadají tvrdě hlava nehlava. Samozřejmě se objeví i americký smrádek v podobě několika přehnaných gesto momentů, ale to je asi daň za Netflix. Což není stížnost. Bez něj by evropské sci-fi neexistovalo a byla by to škoda, protože třeba tohle se povedlo. První polovina byla dojemná, lidská. Stran příběhu zprvu naskakovaly asociace na američárny Repo men, nebo Vyměřený čas.  Ale příběh vede jinudy; je propracovanější a chytřejší. Aspoň na první pohled určitě. Kdyby jste chtěli dloubat a být přehnaně kritičtí, tak pár věcí bylo předvídatelných a závěr byl překombinovaný. Což se projevilo na stopáži. Já se nenudil, ale kdyby šli tvůrci komornější cestou...věděl bych jaké úseky vystřihnout. Film by tak byl mnohem ponurejší, ale já bych za to vysolil plný počet hvězd. PS: zvláštní shoda náhod, během pár dní jsem viděl dvě německá sci-fi a nebolelo to. Možná se v Evropě udělalo víc podobných kousků...stačí jen zapátrat. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama