Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Pip je sirotek z chudých poměrů, který vyrůstá u své přísné sestry. Aby si vydělal na živobytí, začne pracovat u velmi bohaté slečny Havishamové. Je to excentrická a podivínská stará panna, která žije v ústraní, nenávidí muže a již roky nevychází na denní světlo. Pip má za úkol dělat společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však pro jeho původ pohrdá. O deset let později se na Pipa usměje štěstí, když mu neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Pip se stěhuje do Londýna a rozmařilý život ve velkoměstě ho rychle mění v povýšeného snoba. Jako bohatý a perspektivní gentleman se znovu začne ucházet o svou dětskou lásku Estellu. Ale pravda o jeho dobrodiní a záhadně získaném bohatství může zničit vše, na čem mu záleží… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

majo25 

všechny recenze uživatele

Predlohu tohoto Dickensovho románu nepoznám, preto mi prišlo prvé zoznámenie s ním trochu komplikované. Hlavne k záveru ako keby chceli tvorcovia vyblafnúť na diváka všetko a chýbala tomu postupnosť. Inak sa námet podobá iným Dickonsonovým dielam, obsahuje viacero jeho klasických znakov. Herecky fajn, taký štandart. V niektorých momentoch ma to však nudilo a nevedel som si k postavám vytvoriť taký vzťah, aby mi na nich záležalo viac. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Za všetko vlastne môže slečna Havishamová. Za jedno ľadové srdce a za jedno skoro zlomené. Vďaka bohu, že si to Charles na konci príbehu rozmyslel, lebo by to bol celkom depresívny príbeh, ktorý mňa osobne bavil predovšetkým v druhej polovici. Výprava výborná, s hercami spokojnosť, krásna hudba a dokonalá Helena, za ktorú prihadzujem pol hviezdy. 3,5* ()

Reklama

Riley 

všechny recenze uživatele

Já tedy nadějné vyhlídky měla - bohužel mě, ale čekalo spíše zklamání. Dvě třetiny filmu to vypadalo, že děj neexistuje a poté se toho událo tolik, že jsem měla co dělat, abych to pochopila. Navíc se mi jediný charakter nedostal pod kůži a ty sentimentální scény působily spíše směšně. Zpracování a kostýmy bylo tedy bravurní, ač mi některé kulisy silně připomínaly Harryho Pottera. ,, Hey Newelle, máme tu ještě nějaké pláště z Bradavic, neoblíkneme do nich všechny komparzisty?" ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další adaptace Dickensovy předlohy se nijak zvlášť nepovedla. Výborná je výprava (či na ni navazující práce trikařů) a kostýmy, z hereckých výkonů zaujmou snad všichni dospělí herci ve vedlejších rolích. Přijde mi, že scenárista ani režisér nenašli k látce vlastní klíč, takže to nakonec vypadá jen jako rutinní převyprávění románu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle mě prostě moc nebavilo. Jasně, na jednu stranu je to dáno tím, že Dickense a jeho příběhy dvakrát nemusím, na druhou stranu mi přijde, že nebyl ani pořádně využit potenciál jednotlivých herců a je to takový film, který hezky vypadá, kostýmně je dobrý, ale pod tím nějak není nic. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (6)

  • Většina filmových i televizních adaptací „Nadějných vyhlídek“ měla premiéru v období Vánoc. (DivX)
  • Helena Bonham Carter nosila po celou dobu natáčení jen jednu botu, protože přesně tak slečnu Havisham popsal sám Dickens. (DivX)
  • Dospělého Pipa hraje Jeremy Irvine, malého Pipa jeho mladší bratr Toby. (DivX)

Reklama

Reklama