Reklama

Reklama

Film je inspirován skutečnýmým příběhem. Jun Shik pracuje pro farmu Tatsuova dědečka v době, kdy byla Korea kolonizovaná Japonskem. Má sen zúčastnit se olympijských her v Tokiu jako maratónský běžec. Tatsuo má stejný záměr. Z obou sportovců se stanou rivalové. Náhle však vypukne válka a oba musí narukovat do armády. Tatsuo se stane vůdcem odporu v Junově jednotce a zosnuje spiknutí. To se ale nepodaří. Jun a Tatsuo jsou zajati Sověty. Utečou, ale brzy padnou do rukou Němců a jsou přinuceni se rozdělit. V roce 1944 se znovu setkávají na břehu Normandie. (Earl)

(více)

Diskuze

Hoonza

Hoonza (hodnocení, recenze)

Je to sice barevné, hýbe se to, ale zrovna ty akční scény mi příjdou dost hrozné a nerealistické. Stalingrad je dost lacinou kopírkou sebevražedné scény z Nepřítele před branami a Normandie působí tak nějak chudě i přestože je obraz plný počítačových křižníků, vojáků a výbuchů, navíc mi příjde, že některé ty akční scény nemají ani hlavu, ani patu, prostě se tam jen utíká a všechno bouchá. 

Derivace

Derivace (hodnocení, recenze)

Lacike: Nebo prostě maj jinej vkus jak ty.... Další sebestředný hovado co si myslí, že má patent na rozum. Ostatně csfd je jich plná.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Tak som si to konecne pozrel a ako jediny skutocny odbornik (zdravim Folpu) musim povedat, ze ten film za vela nestoji. Okrem slusnych vojnovych scen nic ine neponuka. Vsetci co tomu dali 5* riadne prestrelili alebo im k spokojnosti staci strasne malo. A ani molotova som si tam nevsimol. Skoda. Ani to nestalo zajedno pozretie. Je zvlastne jak Je-gyu Kang po skvelom Taegukgi zdegeneroval.

davistercz

davistercz (hodnocení, recenze)

prostě to už neřešte.. komu se to líbilo tak fajn, ale komu ne tak at tahne :D

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Folpa: ja si ten film snad pozriem, aby som ho ako jediny skutocny odbornik mohol ohodnotit. ;-)

Folpa

Folpa (hodnocení, recenze)

Lacike: nemusel, vím o kterých mluvím a už bych to dál neřešil

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Folpa: ved ok, ale tie kecy o radobyodbornikoch si si mohol odpustit.

Folpa

Folpa (hodnocení, recenze)

Lacike: nenáročný jak v čem. A automaticky (ani skoro)  za 5* korejským filmům nedávám. Těm co jsem to dal a dám je proto, že se mi na 5* líbily a ne proto, že jsou korejské, když se mi nelíbí tak klidně dám odpad. Dyť jo, na mě nemusí nikdo dávat, nehodnotím to podle objektivnosti ale podle toho, jak se mi co líbí, to ať si každý pak vybere, jestli máme podobný vkus nebo ne.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

lavne, že to hodnotenie už nepôsobí tak extrémne, ako pred tým. Už len predsa bez jedného polovica tých, čo to hodnotili tomu dali 4 alebo 5 hviezd, čo je oproti prvotným ohodnoteniam tohto filmu pekný pokrok. Jasné, nie je to žiadna dokonalosť, ktorá by prepisovala dejiny žánru, ale nemyslím, že by fanúšik žánru mohol byť sklamaný. Alebo aspoň tí, ktorí majú radi skôr tento subžáner, v ktorom nie je núdza o nejaké to hrdinstvo a podobne, než ako ten, kde patria filmy ako Čata, Olovená vesta a podobne. Dúfam, že to získa červené hodnotenie a v ňom to aj ostane. 

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Folpa: ty si zase nenarocny divak, ktory skoro automaticky dava 5* vsetkym korejskym filmom, takze podla tvojho vkusu sa tiez orientovat neda.

Folpa

Folpa (hodnocení, recenze)

Tak jsem to právě zkouknul a super film :) Ono není dobré brát v potaz hodnocení některých místních rádoby odborníků :)

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Som velmi zvedavy do ktoreho taboraa sa pripojim ja. Ale mam strach, ze k tomu, co ten film sklamal.

davistercz

davistercz (hodnocení, recenze)

Kragujevac: Předpokládám, že jsi to viděl někde v kině že? Kdyby ne, tak bych prosil prosim o odkaz, kde bych to mohl stáhnout.. klidně i v té angličtině.

Kragujevac

Kragujevac (hodnocení, recenze)

Film jsem viděl a velmi se mi líbil, hlavně akční scény vypadaly moc dobře. Je vidět že režisér bude nejspíš velkým fanouškem válečných filmů, a to hlavně z důvodu různých odkazů na jiné válečné filmy. Například konec mi hrozně připomnělo vylodění v Saving private Ryan. Dále uvedu zteč ve Stalingradu která byla více než podobná té v  Enemy at the Gates. Příběh je samozřejmě hodně nadnesený a hlavní hrdinové jsou mírně neprůstřelní a navíc rychlejší než nepřátelské stíhačky :D. To je možná trochu hloupé, ale akční sekvence jsou zde odvedeny na vynikající úrovni . Pro mě tedy naprosto epická podívaná .... a proto 5 hvězdiček.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Celkom by ma zaujimalo, ci to ti päthviezdickovy videli a pokial ano, tak by mohli napisat nejaky komentar.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Tiež ma tie komentáre sklamali, ale chcelo by to čo najskôr aspoň jeden kladný, nech vidieť aj pohľad z druhej strany. Ale vyzerá to, že hlavným problémom filmu je veľký gýč a národný patriotizmus a práve tie mám v tomto žánri veľmi rád, tak uvidíme. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Tak prve dva komentare vyznievaju dost otrasne. Ach jaj. Ze by sa ten film az tak velmi nepodaril?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Až bude možnost zajít na čínský/japonský/korejský film u nás v kině, budou následovat dlouhé oslavy. Možná Aero, o jiných kinech, nabízející širší nabídnu než mainstream nevím.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Ten trailer je neskutočný, až ma pri ňom zamrazilo. A k tomu režisér a hlavný hrdina najlepšieho vojnového filmu vôbec. Automaticky jeden z mojich najočakávanejších filmov a ako vidím, Južná Kórea sa stala definitívne žánrovou veľmocou. Len škoda, že to neuvidím v kine.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

molotov: ale pekne sa ti ten kruh uzavrel. Vdaka filmom si sa zacal zaujimat o Koreu a nakoniec si si v jednom megafilme zahral.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Tak na tento film sa velmi tesim. Ci uz kvôli pribehu, velkolepej vyprave, tak aj vdaka molotovovi. Fakd dufam, ze ho aspon v jednej scene uvidim. ;-)

Reklama

Reklama