Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ne tak vydařený jako předchozí dva díly, ale pořád nadmíru kvalitní. Je obdivuhodné, jak ze zdánlivě vyčerpaného námětu vytvořil Hopkins nečekaně originální horor. Scénář má dobrý nápad, který posouvá Freddyho do úplně jiných sfér. Spíše tu už připomíná zlomyslného raracha, než zosobnění čistého zla. Humor lehce ustupuje a tvoří se snově špinavá atmosféra. Vraždy už nezabírají tolik prostoru, po trikové stránce je ale opět všechno v pořádku, některé momenty jsou dokonce nezapomenutelné. To se týká hlavně scény, kdy Krueger promění jednu ze svých obětí v placatou kreslenou postavičku v životní velikosti a pak jí svou rukavicí rozcupuje na kousky. Freddy je hold frajer a tohle poslední dobrá část série. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Z dětství mám zafixováno že to byla pořádná slabota, ale teď jsem si Dítě snu skoukla znovu...a nemám námitek. Překvapilo to i mě, zamlouvá se mi i hrdinka i některé další postavy, nápad se snícím plodem budoucí matky se mi taky líbí. Buď jak buď, rozhodně pátý díl překonal předcházející kung-fu čtyřku. Asi v tom nevidím jen čistokrevný horor, jelikož největší dojem ve mně zanechalo vykreslení vztahu dcery, která se rozhodla stát se svobodnou matkou, a jejím otcem, který byl notorikem a své dceři zkrátka musí pomoci. Až je z něj nakonec spokojený dědeček :-). Řekla bych ale že už se nám tu trošku pozměnil Freddík. Není na scéně vidět zrovna moc často a když už tak autoři spoléhali na to co je pro Freddy už od jedničky nejvíce charakteristické a to morbidní smysl pro humor-tady se mi to už ale zdá trošku přehnnané. Kromě hlášek stylu "Die, bitch!" nebo "Say hello to your new daddy!" tu Robert E. nic moc nepředvedl. Je ale poznat když se práce ujme profesionál, čili Robert Shaye, řekla bych, nezklamal. Chválím scénu kdy se Greta snaží vylézt z kedničky, Freddy jí zabouchne dveře a na ledničce je přilepený vzkaz: Die bitch! Dala bych jen tři hvězdy ale nechalo to ve mně docela dobrý pocit, postava tatínka hrdinky mi je moc blízká, a těhotná hrdinka jakbysmet, tak se s tím nějak ztotožňuju. Ač je to horor, vždy se nad tím musím pousmát. **** ()

Reklama

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a už ale jako fakt dost! Páté pokračování je snad ještě horší, než to druhé a po této zkušenosti, už se snad na další díly koukat ani nebudu. Z neústalého hledání skulinek, jak dostat Fredyho zpět na scénu je mi už samotnému špatně. Tento scénář je navíc tak debilní, že jsem chvílemi ani na film nekoukal, protože mě zkrátka nebavil. Myslím, že pohled na mou známku asi mluví za vše a ať hledám a vzpomínám sebevíc, nenalézám snad ani jediný kladný bod, kterého bych si na filmu všimnul. Odpad! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pětka na mě vždycky působila jako poslepované zbytky po Harlinovi. Vypadá to stejně, ale přes množství dobrých nápadů (úvod se znásilněním Amandy Krueger v blázinci, sprcha, smrt komiksového kreslíře), to nemá ty grády. Ovšem oproti takové šestce... A když nic jiného, Hopkins díky tomuhle filmu dostal režii druhého PREDÁTORA, kterým nám to bohatě vynahradil. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hlavnej hrdinke (známej zo 4-ky) sa má narodiť bejby a už ho trápia nočné mory. Freddy sa nezastaví ani pred nenarodeným dieťaťom. Film na mňa zapôsobil množstvom zapamätateľných scénok (sprcha v úvode, jazda na motorke a haluzný koniec) a nakopnutím deja mierne vpred. Piatej časti Freddyho zverstiev sa dostalo opäť kvalitného spracovania. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)

Reklama

Reklama