Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý americký středoškolák Alex Browning se chystá na školní výlet do Paříže. Má však neblahé tušení, které sílí každým okamžikem až do nástupu do letadla. Těsně před odletem má děsivou vizi, v níž si vymění místo se spolužačkou a krátce nato letadlo při startu exploduje. Když ho pak spolužačka opravdu požádá, aby si s ní místo vyměnil, propadne panice a snaží se ostatní přesvědčit, aby stroj opustili. Popere se kvůli tomu se spolužákem Carterem a je nakonec z letadla vyveden i s ním a jeho přítelkyní Terry. Vystoupí také nejlepší kamarád Tod, samotářská Clear Riversová, která jeho předtuše uvěří, a učitelka Valerie Lewtonová, aby na ně dohlédla. V hale se navíc setkají s Billym Hitchcockem, který se opozdil. Vzápětí se stanou svědky katastrofy, když letadlo krátce po startu opravdu exploduje. Alex se doma zhroutí, a to ještě netuší, že smrt s nimi nemá vyrovnané účty. Krátce po tryzně za oběti neštěstí totiž zahyne při bizarní nehodě v koupelně Tod a Alex si uvědomí, že i on smrt vytušil podle různých znamení. S Clear se vloupe do pohřebního ústavu, kde je přistihne zřízenec Bludworth, jenž tvrdí, že podle původního plánu měli všichni zahynout v letadle. Protože unikli, má pro ně smrt nový plán. (TV Nova)

(více)

Recenze (768)

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Najpodarenejší slasher posledných dvoch dekád. Najviac na úrovni, plný nervozity, scenáristickej vychytranosti, napätie a v neposlednom rade aj slušnej dávky rozumnosti, ktorá vo väčšine prípadov podobným filmom chýba, tu vôbec nepoburuje. Akurát to malo skončiť tým posledným záberom a neísť ďalej novými pokračovaniami, ktoré (okrem ešte schopnejšej dvojky) sú čisté peklo, ktoré tak trochu zabili aj tento prvý diel. ()

Simex_ 

všechny recenze uživatele

Je to prostě výborný. Devon Sawa hraje svou roli Alexe Browninga celkem dobře. Děj filmu mě celkem dost bavil, zajímavé druhy smrtí, dobrý děj, skvěle jsou vidět emoce postav, atd.... Konečně někdo přišel s nějákým docela originálním snímkem. Jsem rád že si tu zahrál i Seann William Scott, kterého znám především jako Stevena Stiflera z komediální série filmů Prci, prci, prcičky, kde hraje postavu která má hodně dobré a vtipné hlášky. Ale jediná věc co mě mrzí je, že si tu herec Seann William Scott nezahrál moc velkou roli, což je škoda. ()

DFA 

všechny recenze uživatele

Jeden z najoriginálnejších thrillerov 21. storočia, ktorý si po celý čas zachoval slušné napätie. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Horor? Ale kdeže. Já se u toho nasmál a když to vidíte jako celek- herce, jejich výkony a scénář, tak si říkáte, kde asi udělali soudruzi z amerického protidrogového chybu, protože zřejmě všichni včetně režiséra u sebe měli psychotropní substance, které bylo víc než malé množství. Výsledkem toho je zábavná komedie, při které nasraná všudypřítomná smrt kosí jednoho přeživšíh pasažéra za druhým, dokud nebude mít ve svém účetnictví pořádek. ()

Sylas 

všechny recenze uživatele

To byla celkem prdel. Nezvratný osud je originální horor ve kterém rozhodně nejde o vymítání ďábla nebo duchy, ale o to, že smrt má pro každého plán a na každého dojde řada a není dobré jí srát. Takže velice dobrý nápad a takového záporaka asi nechcete. Strašně mi bavilo hádat, kdo jako první umře a taky jak umře, ale bohužel to bylo celkem jasné a předvídatelné, takže ani to překvapení tam moc nebylo..  Film a vrah je sice originální, ale to je asi tak vše. Úmrtí postav bylo předvídatelné, nebylo to nic z čeho bych byl znechucen, v šoku nebo se lehce bál. Atmosféra celkem pěkná a celkem jsem se u toho bavil. I přes svou originalitu lehce nadprůměrný film. ()

largesnake 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Jeden z mých nejoblíbenějších teen hororů. Originální nápad se smrtí je super, je to v podstatě slasher bez vraha :D. Vraždí tu "smrt" a to docela brutálně, krvavě a hlavně zábavně (nejbrutálnější smrt měla asi paní učitelka :D). Fakt jsem se dobře bavil, má to spád a zbytečně se to nezastavuje. Úvodní katastrofa s výbuchem letadla je hodně intenzivní a děsivá o to pak víc finále s elektrickým kabelem. Když se pak Alex po tý katastrofě probudí cítíte ten strach a tu úzkost s ním, to se jen tak nevidí. Skvělá hororová zábava na víkendový večer s kamarády. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý a dobře provedený thriller a horor. Smrt má svůj plán, a o změny v něm nestojí. O herecké výkony mi zde ani nešlo. Obdivoval jsem hlavně děj a scénář. Parádní závěr. Doporučuji. Hvězdiček 4 ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Dvojka je sice díky legendární silniční scéně známější, tohle však bylo poprvé, co tvůrci přišli s originálním "zabijákem puberťáků". Pohled na S. W. Scotta, který se nechoval jako idiot, byl k nezaplacení. ()

Vena69 

všechny recenze uživatele

Final Destination je přesně ten typ filmů, které vyhledávám - nenáročná zábava. Každou chvíli se může stát cokoliv, takže nedostatek napětí nehrozí, gore je naprosto senzační a ten námět prostě miluju - je opravdu geniální, jak jde po hrdinech úplně všechno. (Ačkoliv chápu, jestli to někomu přijde jako až moc přehnané.) U Final Destination se díky tomu člověk nikdy nenudí, zaručeně se zabaví vymýšlením různých způsobů, jakými by mohla zemřít další postava. Všechny díly jsou bohužel pověstné tím, že nemají nejlepší postavy a jednička není vyjímkou - některé postavy jsou redukovány na karikatury. Najdeme zde agresivního teenagera, třídního losera, hloupou blondýnu, tajemnou holku a hlavní hrdina sám taky není nic moc. Naštěstí se tu ale objevuje geniální cameo - Bludworth v podání Tonyho Todda. Děsivě charismatický Bludworth posouvá příběh kupředu a v podstatě vysvětluje pravidla filmu. Hrdinové tak získávají šanci nad smrtí zvítězit a film může v klidu pokračovat v tom, co umí ze všeho nejlépe - zabíjet další postavy. Final Destination nabídne spoustu skvělých killů, vtipných scén, pár vtipných postav (agent Schreck je vtipný neúmyslně, tento film vyšel dříve než animák o zeleném zlobrovi) i pořádné napětí a to především v závěru. Divák se zde dočká i typického hororového ,,vyšetřování", při kterém se hrdina snaží zjistit, o co tu vlastně jde. Naprosto mi vyhovuje, že se v tomto směru Final Destination drží při zemi, ne všechno je nutné vysvětlit, trocha tajemství dodává filmu tu správnou atmosféru. Kdyby tento film nabídl lepší závěr než zběsilé elektrické vedení a reálnější postavy místo klasických hororových 'meatbags', u kterých jen čekáte až jim něco utrhne hlavu, neváhal bych udělit plný počet. Ale bohužel je to jen na 4/5. ()

bulletTony 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejoriginálnějších hororů posledních let. Ale jinak klasická vyvražďovačka teenagerů s tím rozdílem, že nevidíme vraha. Hlavní hrdinové velmi hezky umírali, atmosféra taky ušla, takže to byl lepší průměr. ***1/2 ()

Arakkis 

všechny recenze uživatele

Kromě úvodní, co se efektů týče pěkně propracované scény a některým ojedinělým způsobům smrti mě tenhle film ničím neuchvátil... Nudná, laciná, pitomá snůška blbostí... ()

Ywec 

všechny recenze uživatele

Což o to, myšlenka je to originální, ovšem provedení zklame. Postupem se z filmu úplně vytrácí počáteční napětí a stává se z toho popcornová záležitost. ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Musím snížit z 5 na čtyři :) Přece jen, když to beru zpětně, myslím že dvojka je po vraždách promakanější, ale přece jen, je to první díl této série, tudíž, citověji k mému srdci nejblíž ()

marocco 

všechny recenze uživatele

Originálny námet spracovaný v solídnu tínedžerovskú vyvraždovačku. Príjemne mrazivá atmosféra, kde viete kto je vrah, ale nič s tým nezmôžete - paráda. ()

ondy1985 

všechny recenze uživatele

Napad pekny, skoda ze nemam rad horrory (teda az na zombie :)). Divat sa na ludi ako umieraju roznymi zvratenymi sposobmi vobec nerobi dobre mojim depresiam... ()

DaNQa 

všechny recenze uživatele

Je vynikajúci film. Odporúčam pozreť si ho. Je to premyslené a pán režisér a scenárista sú božský ludia. Je to super film, keď si niekto myslí že je zavodou, tak to príde a zomrie. Je to vlastne o tom, že sa dá smrť oklamať. Jeden chalan má pred letom na školský výlet vydinu, že lietadlo vybuchne, tak spanikári a vystúpi. Sním vystúpi aj profka a zopár jeho spolužiakov. Za trest že nezomreli v lietadle, ich smrť začne prenasledovať. Viac sa dozviete po pozrení filmu. ()

bocy 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, ale nedomyslený. Keby išlo o normálne úmrtia ako keď blondínku prešiel autobus, ale smrť s vodou v kúpelni a smrť učiteľky boli viac ako trápne. Dobrý nápad, ale prevedenie pritiahnuté za vlasy a nie iba trochu, ale poriadne. ()

Související novinky

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

22.02.2022

Jon Watts (Cop Car, Spider-Man: Bez domova) pomohl nakopnout superhrdinskou značku Spider-Mana do miliardových výšin, a tak má teď v Hollywoodu a zejména u Disneyho velmi dobré jméno. Šéf Marvelu už… (více)

Nový Nezvratný osud je na cestě

Nový Nezvratný osud je na cestě

12.01.2022

Občas stačí, když je známý tvůrce dostatečně velký fanoušek, aby se věci daly do pohybu. A přesně tím údajně režisér posledních Spider-Manů a thrilleru Cop Car Jon Watts opravdu je. Ještě spolu se… (více)

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Reklama

Reklama