Reklama

Reklama

Juan de los Muertos

Trailer

Obsahy(1)

Juan spolu s niekoľkými odhodlanými priateľmi čistí okolité ulice rodného mesta od krvilačných zombie. Napriek tomu, že sa situácia zdá bezvýchodisková, dostáva skvelý nápad v podobe založenia s.r.o. s menom "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci začínajú uvedomovať, že pokiaľ si chcú zachrániť holé životy, musia svoje rodisko raz a navždy opustiť. V Juanových žilách ale koluje revolucionárska krv, vďaka ktorej je pre záchranu vlasti ochotný urobiť čokoľvek! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

zolo23 

všechny recenze uživatele

Kubánci majú svojich zombíkov a my slováci stále nič. Na čo ešte čakáme? Takýmto tempom nás o chvíľu dobehne aj Papua Nová Guinea! Sakra..Juan of the Dead je príjemná odychovka plná vtipných hlášok a pre porovnanie s nedávno videnom Cockneys vs. Zombies oveľa krvavejšia. Kubánci sa nezapreli ani vo filme a averzia voči USA je cítiť na každom kroku. Paráda. Na ksichty ústrednej hlavnej dvojice som si musel dosť dlho zvykať, ale postupom času mi prišli sympatickí a ku koncu som si ich fakt obľúbil. Spokojnosť teda bola, ale či sa ku "Juanovi" niekedy vrátim....neviem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V Kubánské produkci zde nahlédneme jak se žije zombíkům i lidem v této socialistické republice. Příběh začíná na moři. CITÁT - Nechce se ti někdy pádlovat až do Miami?....... V českém překladu znamená Juan Muertos - Juan Smrťák. Zde je Juan obyvatelem Kubánského státu a vůbec se netají, že má svou zemi rád. A divák mu to i věří, je to nádherný příklad patriotismu. CITÁT - Jsi, Juane, jako tahle země, ať se stane cokoliv, ty se nezměníš......... Zajímá scéna je okolo 13 minuty u kostela. CITÁT - Nesnáším pohled na krev........... DIALOG: JUAN - Kdy Roselino přestal chodit? YIYO - Před patnácti lety. Proč? JUAN - Právě se postavil. YIYO - To je zázrak!!!! JUAN - Já myslím, že to nebude zázrak............... Když si stopnete obraz v 18 minutě a 26 vteřině, budete mít na obrazovce nádhernou fotku ala Kája Saudek. CITÁT - Tihle disidenti jsou dobře živení......... Další nádherná scéna se odehrává pod mořskou hladinou (cca 35 minuta). Úplně z ní mám mrazení. Jenže, když už jsou tu zombie, a Juan nechce svou zemi opustit, napadne ho založit si podnik. Uklízení mrtvých. CITÁT - 30 za kus, 50 včetně úklidu a odklízení těla. Slevy pro seniory a děti do dvanácti let. Dvojnásobná sazba pro cizince a pro ty, co mají příbuzné v zahraničí............... Příběh je plný krve a snad ještě víc srandy - nebo se to vyvažuje. Krásné záběry na město bez reklam v nostalgickém socialistickém hávu. Příjemná, ikdyž ne moc výrazná hudba a krvavé scény jsou mírné, nesnaží se být brutální, ale naopak polechtají bránici - to jsou klady tohoto příběhu. Zápory snad ani nebudu hledat, moc jich není a ani za to nestojí. CITÁT - Mohlo by být i hůř.......... Tanec na střeše ve druhé třetině příběhu mě dokázal rozbrečet. CITÁT - Juane s tvojí sexy sousedky už je taky disidentka......... U scény "poslední přání" už jsem se válel zase smíchy. CITÁT - No tak, jenom líznout......... Spousty krve, spousty humoru, spousty krásných žen........... Já se bavil. A co vy? HABANA LIBRE. Kamera - Carles Gusi A.E.C. Hudba - Julio de La Rosa. CITÁT - Haló? Juan Smrťák. Zabíjíme vaše bližní. Jaké máte přání?........... Tak to je Juan. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Juan of the Dead. We kill your loved ones. How can I help you? Zombie subžánr je odjakživa velmi otevřený tomu, aby do něj filmaři procpali různá sociálně-politická témata, kritiku, satiru. Proto se příliš nedivím, že v tomto kubánském komediálním (až parodickém) hororu vystupují právě zombíci (dle kubánských médií disidenti podporovaní vládou USA :-)). Přestože je na filmu znát nízký rozpočet (zombie apokalypsa není něco, co přesvědčivě natočíte za pár šupů), vůbec to nevadí, protože za kamerou evidentně nestáli blbci, kteří nemají co říct. Zombíci vypadají fajn, postavy jsou fajn, humor je fajn a prostě celé je to velmi fajn. A ke konci se dočkáte i jednoho krásného vyznání lásky :-D. Palec nahoru, doporučuju. I want to leave this place and travel around the world. If anyone asks me where I'm from, I'll say I'm from Cuba. If they ask me what Cuba is, I'll say it's a small socialist island in the Caribbean. If they ask me what socialism is, I'll say it's a social system established by Fidel Castro 50 years ago. If they ask me who Fidel Castro is, I'll stay there forever. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa po kubánsku, aneb disidenti útočí! Jako komedie to na mě fungovalo tak půl na půl, některé vtípky byly super, jiné méně, ale když vezmu v potaz autentické prostředí špinavé Havany, samotné zombíky (mraky zombíků), vůbec ne špatnou akci a pár skutečně zajímavých nápadů, musím uznat, že jsem se opravdu výborně bavila. A tu skupinku flákačů a zkrachovalých existencí jsem si taky docela oblíbila. Za mě dobrý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO NĚCO JAKO BRANNÉ CVIČENÍ, ALE TENTOKRÁT PROTI NÁM NESTOJÍ AMÍCI, ALE SKUTEČNÍ NEPŘÁTELÉ, KTEŘÍ ŽIJÍ KOLEM NÁS. POKUD JE NÁM ZNÁMO, NEDAJÍ SE ZASTAVIT. MAJÍ HLAD, ALE NESPOKOJÍ SE S KOČKAMA....“ /// Vodlehčená zombárna, kde vtipný maj bejt trapáci co v ní hrajou, socialistická Kuba či snad honění péra na střeše? Mládenci bacha! – já su kurevsky rozmazlenej!! Protože u takovejhle píčovin očekávám hlavně zábavu, úvodní půlhoďka mě moc nenadchla. Naštěstí pak to leze nahoru. Tohle není Amerika, takže žádný brokovnice, kulomety…., ale pádla, prak, harpuna… - tož Kuba no. Ucházející chorea v akci (bavme se o vtipu a ne efektech) celkem bavěj (ti dva se mi zdaj dokonce i menší trapáci) a nadrženější publikum nenechá v klidu Andrea Duro. Třeba jim pak ani nebude vadit, že na efektech se šetřilo (vídíte, že mě jen tak nějaká bába nevojebe – já si toho všiml!). Ale co, rozpoznat to dobré od špatnýho bejvá v komunistický zemi vždycky těžký. Stejně jako vohodnotit tuhle kravinu. 2a½! - dám 2*, páč jak jsem říkal, su rozmazlenej Chilleramou (a klidně zmíním i Detention). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě jsem nikoho neviděl na Kubě podnikat. 2.) Revoluce nebo smrt – v tomhle ještě nemám jasno. 3.) Thx za titule ,,MEVRT“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Film byl poprvé představen na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 10. září 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama