Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už jen nápad natočit romantickou komedii ze světa plného zombie je výborný. Odít to celé do retro hávu padesátých let byl ovšem dodatek takřka geniální. Není to moc krvavé ani bláznivě humorné, spíš je to opravdu taková romantická komedie s poněkud černějším humorem. Vzorek, který se ani v současné zombie záplavě neztratí (70%). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie? Z hororu to nemá nic a toho humoru je tu pomálu (ale jo, párkrát jsem se pousmál, jenže to se se stává, ať už chtěně či nechtěně, u každého druhého filmu, některé fórky byly dobré). Úsměvný film pro děti na nedělní dopoledne. A to vůbec nemyslím ve zlém. Dobré na tom jsou jen tři věci - úvodní medailonek, retro stylizace padesátých let včetně oblečení a naleštěných auťáků a Carrie-Anne Moss coby pokušitelka zombie, která dokáže doslova vykřesat radost ze života i z mrtvoly :-). Čekal jsem víc. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Dobré odpoledne, chlapci a dívky. Povězte mi, kolik z vás už někdy muselo zabít zombie? Po všech těch zombie filmech a Sci-Fi béčkách jsem z Fida naprosto nadšenej. Konečně někdo dotáhl k dokonalosti to, co před dvěma roky naznačil závěr Soumraku mrtvých. Inspirace je víc než očividná a geniálních okamžiků je neúrekom. Pocta starým béčkovým scifárnám je už jen takový bonus, kapka krve na rakvičce. ● Úvodní černobílé reklamně instruktážní intro pro děcka ve škole ve stylu 50. let je geniální. ♪Do hlavy je to nejlepší, mozek se tím zneškodní…♫ Zbytek je sice v křiklavě veselé barvě, ale pořád jsem měl pocit, že koukám na film z 50. let. Kamera, herci, hudba…, tohle je prostě skvost. Další svěží závan shnilého masa na zatuchlém poli zombie filmů. Umístit příběh do doby plné nadšení a elánu byl skvělej nápad a všeobecná apatie ke smrti vytváří opravdu bizarní kontrast s duchem doby. 90 % mrtvých hold chce být zombíkem a ne nějakou debilní hlavou v rakvičce. A navíc je to drahý jak prase. Vlastně mám pocit, že se důchodců moc lidí nebojí. Emmette Mitcheli, z prachu jsi vzešel a v prach se obrátíš a z prachu toho již se nevrátíš. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Tenhle film je od tvůrců, které zombie milují a skvěle jim rozumějí. Zasadit příběh do luxusního předměstí 50. let je skvělý nápad. Všechno načančané a do toho občas ten malý masakřík. Prostě nádhera. Stejně dokonalý je nápad s rodinou, které se odcizuje otec, a syn s matkou tíhnou ke své vesměs sympatické zombii. Billy Connolly exceluje, zvládá totiž minimální mimiku mrtvoly, ale přitom víme přesně co cítí. Carrie-Anne Moss jako krásná panička je také skvělá. Perfektní hudba jen dotváří celkový dojem. Po více zhlédnutích dám téhle parádní satiře asi maximum. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Fido úžasnou, nápaditou a vtipnou formou rozvíja ideu z konca filmu Shaun of the Dead, a to priamu domestikáciu zombiekov. Čierna komédia ako noc zasadená do prekrásneho a čistého prostredia 50.rokov v USA je založená hlavne na koncepte filmov malý chlapec a jeho pes. Práve tie prvky pôsobia skôr umelo, avšak výsledok je nadpriemerný a rozhodne sa jedná o jedinečnú originalitu v zombie svete. A Billy Connolly zahral Fida priam bravúrne. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Tehotenstvo postavy Helen Robinsonovej bolo do filmu vložené kvôli tomu, že herečka Carrie-Ann Moss bola počas filmovania skutočne tehotná. (Greenpeacak)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama