Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech života v Anglii se Bill Bryson (Robert Redford) vrací do Spojených států. Spolu se svým starým přítelem Katzem (Nick Nolte) se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Tato dobrodružná komedie je natočena podle bestsellerových memoárů Billa Brysona. (mac000)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (89)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi premisa, že si dva páprdové snaží něco dokázat a vydají se na túru svého života. Osobně by mě podobná túra také lákala, protože si zde opravdu člověk může dokázat, čeho je schopen. Je to místy trochu hluché, ale obě herecké legendy jsou natolik dobré, že to s nimi přežijete až do lehce nijakého konce. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Zombík a vychlastanej bezdomovec jdou na pěkně dlouhou tůru po emerice a zažívaj přitom.... no vlastně toho ani tak moc neni.Prostě jdou pěknou přírodou a kecaj důchodcovský pindy,občas potkaj nějakou šílenou postavičku nebo medvěda.Žádnej zázrak ale průměrná komédie o dvou dědcích co si chtěj před tim než si pro ně přijde zubatá,dokázat že ještě nepatří do šrotu.Jenom teda Redford vypadá jako odporná slizká mrtvola a Nolte zas jak kdyby před každym záběrem vyžahnul flašku metanolu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono, pakliže dva lidi v seniorským věku vemou bágl na zada a jdou na nějaký trek je samo o sobě krásný a na potlesk. Možná John Bailey mohl dát víc krajinářských záběrů i když tvůrci chtěli asi větší focus dát na titulní hrdiny a jejich docela zvláštní vztach, protože neřekl bych že Bill a Katz měli k sobě blízko, přesto tu cestu dali dost v pohodě na tom asi ten příběh stál. Jako nazývat tyhled dva chlápky páprdy a dědkama atak dál, no tak to s dovolením ne. Oni zvedli prdel a šli si čichnout k životu a to pokud jsme zdravý můžeme přece úplně všichni věk přece nehraje roli. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Bille! To je i na tebe absurdní! '' --- Už je to pár let, kdy jsem zachytil na radaru film s Redfordem a Noltem jak jdou kamsi na čundr do americké divočiny. Již jen tato dvě jména slibovala mnohé aniž by divák znal alespoň obsah filmu. A náhoda tomu chtěla, že jsem se dnes k tomu dostal. Jenže po prvních pár minutách jsem zaváhal zda koukat dál. Jakmile jsem zaslechl jméno Bill Bryson (jehož hraje Robert Redford), věděl jsem hned že nejde o shodu jmen a ni o náhodu. Bryson je mým oblíbeným spisovatelem, u nás vyšlo několik jeho knih včetně tohoto výletu Appalačskou stezkou. A zrovna tuhle knihu jsem od něj nečetl a čeká v knihovně... Mám do toho jít nebo ne, říkal jsem si.. Ale to už se Nick Nolte vykutálel z letadla a vypnout to už prostě nešlo ! :-), navíc skvostná byla i Emma Thompson  :-) v roli manželky, které se asi zbláznil muž. Nu co dodat dál. Film je opravdu prima. Asi to poznal každej chlap, že někdy je prostě potřeba sbalit bágl a na chvilku vypadnout. Ideálně s kumpány z dřívějších časů, kteří o vás vědí vše a vy zase o nich. Je to jakási forma bratrství, očisty a funguje jen mezi chlapama. Někdo táhne po hospodách, ale pokud se má člověk opravdu vzpamatovat, musí vypadnout do přírody. Do lesů a do přírody. Na mne to funguje neskutečně. Trochu se děsím toho, že tyto stavy mám krapet dříve než Bill a Katz. Jaké to bude pak až budou přibývat lékařské diagnózy a z mobilu si bude člověk mazat telefonní čísla přátel co tu už prostě nejsou a nebudou... Těžko říci. Billovu chlapskému vzepření se konvenčímu stárnutí naprosto rozumím. Pro ženy manželky může být tento film návodem, proč jejich muži i když jsou vroucně milováni občas zatouží na chvilku zmizet. Konec konců o tom je i Teorie tygra. Že to není tím, že necítí jejich lásku. Že to je prostě v chlapech ta určitá potřeba nechat ještě párkrát naposled vyplavit adrenalin a endorfiny, něco si dokázat než už se bude jen odpočívat a dodržovat lékařské rady a předpisy. Film byl velmi vtipný a minimálně první půlku se budete neustále uchechtávat, protože dialogy Billa a Katze jsou fakt vtipné. Dávám za 4 výhledy na Smoke Hills. * * * * ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že chlapi nerozoberali nejaké nevyriešené záležitosti z minulosti (ocenil by som osobne trochu dramatických prvkov), kedže to, o čom sa bavili, bolo absolútne nezaujímavé. Navyše som cítil taký chladný odstup Brysona od Katza, akoby ani neboli priateľmi. To mi kus vadilo. Tiež som si myslel, že ma čaká jazda sarkastického humoru a taktických podjebov, ale to sa moc nekonalo. Avšak ako taká lajtková oddychovka na vypnutie mozgu to nebolo zlé. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se ve státech Severní Karolína, Virginia, Georgia, Connecticut a Pennsylvania. Přehrada objevující se ve filmu se jmenuje Fontana Dam a vyhlídka, vyobrazená i na plakátu k filmu, je McAfee Knob. (Cheeker)
  • Robert Redford v roce 2007 v rozhovoru řekl, že chtěl, aby si s ním naposledy zahrál Paul Newman. Jenže Newmanovi byla diagnostikována rakovina a už nebyl schopen se role ujmout. (Cheeker)
  • Kniha k předloze filmu autora Billa Brysona vyšla v Čechách pod názvem „Appalačská stezka“. (sator)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Reklama

Reklama