Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 039)

Frca 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu velikým fanouškem skupiny Queen, takže tenhle film pro mě byla zkrátka povinnost. Sice jsem to viděl teprve před pár dny, kdy jsem si to stáhnul z internetu, protože jsem kvůli nedostatku volného času nemohl do kina, ale co se dá dělat. To ani v nejmenším nesnižuje hodnotu tohoto filmu. Kvalita filmu, staženého z Uložto sice nebyla nijak zvláště oslnivá, ale tady se nebavíme o kvalitě obrazu nebo zvuku, ale o kvalitě filmu jako takového. Režíroval Bryan Singer, takže jsem samozřejmě očekával dobrý film. Ale tenhle film byl skvělý. Na hudbě skupiny Queen jsem vyrůstal a Freddie Mercury je pro mě něco jako Bůh. Jeden z nejlepších zpěváků (ne li nejlepší) je zde ztvárněn naprosto skvěle a všechny jeho bolesti, jeho vzestupy a pády prožíváte s ním. A ano, dovolím si říct, že tento film je vážným adeptem na Oscara. You're a legend, Fred We are all legends. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Občas se najdou filmy, ke kterým zkrátka nevím co napsat, a Bohemian Rhapsody je přesně ten případ, a proto svůj zážitek zformuluju do jedné věty. Film jsem si užil (i když nejsem nějakým extra fanoušek Queenu), ale na pět kousků to není. Nicméně nikdo si celý rok nezaslouží toho Oscara víc než Rami. Za tím si budu stát. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Bohemia Rhapsody je úžasný film.Ůžasně natočená a je dokonale zahraná, dbali na detaily, neskutečně věrná atmosféra, co Vás strhne, ale to co předvedl Malek je neuvěřitelné.Když napíší,že byl dokonalý, tak ho urážím.Ten měl Freddieho nastudovaného do posledního detailu, do posledního pohybu a prostě to co předvedl bylo famozní, právem je nominovaný za tu roli na oscara. Mimochodem je mnohem hezčí než Freddie :D, Malek Vás strhne a už Vás nepustí a to jeho dokonalé herectví mě dojalo až k slzám, stejně tak ta atmosféra na koncertech a celého filmu. Nikdy jsem neměl tak jasno o hodnocení jako u tohoto filmu.5*a i to je málo, i když mě mrzí, že si tvůrci trošku přikrášlili nebo vymysleli věci do filmu a nebo změnili lehce realitu. ()

rogger 

všechny recenze uživatele

Z filmovej stránky veľmi dobre zrežírované a nepochybne si herci zaslúžia pochvalu. No herci, herec, jeden...MALEK, ostatní moc hrať nemuseli, bo stvárnenie Freddieho Mercuryho bolo to, čo každého zaujímalo, tam sa hladali dokonalosti a chyby. A tu prichádzam k problému. Ja som sa s Rami Malekom nevedel prvú polovicu filmu vôbec stotožniť. Pôsobil choro, vychudnuto a zženštile. A tak na mňa v skutočnosti líder Kvínov nepôsobil. Ale viem pochopiť, že dokonalý klon takého exota je tažké nájsť. Ďaľšie veci (ktoré som sa teda dozvedel až po filme), mi tiež trochu vadili, a to sú filmárske zmeny oproti skutočnosti, chronológia niektorých udalostí a prekrútené fakty. V globále je snímok veľmi dobrý, ale má svoje muchy. Edit: Po týždni zvyšujeme zo 4 na 5*. Edit2: po 2 tyzdnoch si manzelka ulietava na Queen/Best Off, a ja dufam, ze Bohemian Raphsody zozne Oscarove cenu.Zaslúžene! Film 2018! ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl úvodní trailer na toto dílo, hned jsem věděl, že tohle musím prostě vidět. Celá marketingová kampaň a trailery byly naprosto dokonalé a film si tak získal obrovský hype. Bohužel (a možná právě proto) mé očekávání nebyla úplně naplněna. Ale začnu od toho pozitivního. Rami Malek i ostatní herci zvládli svoje role naprosto s přehledem. Závěrečné vystoupení na Live Aid bylo téměř dokonalou kopií a vůbec všechna hudební čísla měla koule. Naproti tomu jsem měl celý film pocit, jakoby tvůrci nevěděli, jak to celé pojmout. Snímek totiž není úplně o Freddiem Mercury, ale zároveň ani o historii skupiny Queen. Chápu že nacpat několik desítek let do dvouhodinové stopáže je nadlidský úkon, ale děj se pocitově skládal z útržků různých událostí a nebyl řádně provázán nějakým silnějším motivem. Všechna kontroverzní témata byla dosti upozaděna případně vypuštěna úplně (stále by mě zajímalo, jak by asi vypadala R-ková verze se Sachou Baron Cohenem) a výsledek je tedy "pouhopouhý" velmi přikrášlený životopisný film s nádhernou hudbou. Ale věřím že i to na Oscary stačí. ()

Valenta28 

všechny recenze uživatele

Naprostá dokonalost. Ve všem a se vším. Nemám chuť to zde rozepisovat. Ten, kdo viděl, chápe proč. Ten, kdo teprve uvidí, pochopí. ()

LdVk 

všechny recenze uživatele

Cca v půlce filmu si říkám, že tohle vidím tak na 3 silné *, možná s přivřenýma očima 4*. Momenty, kdy kapela vstoupí na pódium jsou docela silné a příběh ruku v ruce s hudbou nasadí solidní tempo. Ale ty vole, za posledních dvacet minut nemůžu jinak a jistí to 5*. Neskutečný zážitek, emoce. A já si ku*va dám repete. ()

TinyMartina 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem prvoplánový doják, co se mě bude snažit nejlépe už od začátku rozbrečet a vůbec celkově jsem byla skeptická, ale musím dát za pravdu téměř všem: bylo to skvělé. ()

sinom 

všechny recenze uživatele

5 hviezd dávajú asi tí, čo nevideli v živote vystúpenie na Live Aid, lebo zvyšok filmu stojí za hovno. ()

dud 

všechny recenze uživatele

To se vám takhle jednou sešli hlavouni z EMI, 20th century Fox a přeživší členové kapely Queen a řekli si, že složitej životní příběh jedný z nejslavnějších buzen na světě a její kapely by ještě pořád mohla bejt slušná dojná kráva, ze který půjdou vystříkat nějaký prachy. Protože prachy se vždycky hodí, ne? Takže vzali ten příběh, hodili ho do mixéru s kupou starejch songů (který se i přesto dají prodat přes iTunes, Play music, Deezer, atd., plus aby všichni ti slzející gender neurčití diváci nezapomněli, připomeneme jim to v závěrečným song recapu z live aid($), geniální!), přimíchali špetku klišé, k tomu trojnásobnou špetku šedi, trochu latexu, jednu trvalou a umělý zuby, pořádně to zamíchali a okleštili a vznikl kasovní trhák s naprosto nevyužitým potenciálem. Ale koho to zajímá, prvotní cíl byl splněn. ()

amundseen 

všechny recenze uživatele

Záverečný koncert z Live Aid super, ale ten zvyšok? Tie prihlúple dialógy, to bolo čo? Miestami som sa pýtal, či to nie je paródia na nejaký iný film o Queen. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí filmu som bol trochu sklamaný očakával som viac. Viac záberov z koncertov, hriešne flámy nevyužitý potenciál, žiadne drogy, orgie, sex o všetkom sa iba hovorí, ale scény chýbajú, jedine tak záber na bordel po fláme. Na druhej stránke psychológia postavy Freddyho veľmi dobre zvládnutá, ako aj jeho vzťah k priateľke, ktorá ho nakoniec zachránila. Výber postáv podľa autentickosti, plus bod, aj tak mi to prišlo celé spomalené a zbytočne natiahnuté. ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Ten film má jednu naprostou výhodu a tou je Rami Malek. Bez něj by film byl čistý průměr. Ale na druhou stranu si myslím, že je to nejpřeceňovanější film roku 2018, zase taková pecka to nebyla, proto 3-4, bez Rami Meleka 2-3* ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelně přeceňovaný hraný polodokument o cestě škaredého, psychicky narušeného homosexuálního Pákistánce se zlatem v hrdle za slávou a AIDS. Kdo zná převlekovou estrádu Tvoje tvář má známý hlas, tak tohle bylo něco podobného. Dvě hodiny těžké nudy, zdlouhavé rozhovory, sem tam zajímavý střípek o okolnostech vzniku nejznámějších skladeb. A pak přijde závěrečná čtvrthodinka, která je úplně někde jinde. Koncert Live aid ve Wembley byl naprosto skvělý – hudebně, vizuálně i emočně. Ale stačí to? Ne. Jedna pasáž, byť geniální, film skvělým neudělá. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

V podstatě celkem obyčejný "biopic", jen o něco bombastičtější a často nepřesný. V kině by to možná byl větší zážitek právě díky té bombastičnosti. Příliš nechápu, proč kolem sebe vyvolal takové pozdvižení. Jako fanoušek bych si raději pustil nějaký opravdový dokument a záznam koncertu a měl bych obě roviny podané kvalitněji. ()

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama