Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (536)

Valsadora 

všechny recenze uživatele

Serie pribehu, ktere se vzajemne propletaji a maji stejne, podobne jadro. Je to tak. Technologie miri kupredu velkou rychlosti a prinasi sebou krom pozitivnich veci hodne tech negativnich. Ukradena hlaska jednoho z komentaru: "Internet je dobry sluha, ale zly pan". 9/10* Doporucuji ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Jako by toto psychologické a sociálně kritické drama vypadlo z nějakého dílu Černého zrcadla. Jedná se o mozaikovitě propletený povídkový film, který také varuje před silnými neblahými důsledky virtuálních komunikačních kanálů a stejně jako potlačení vlastní zodpovědnosti. Je to citlivě natočený film, který zůstane vrtat v hlavě ještě dlouho po shlédnutí. Doporučuji. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hnedka po skončení filmu jsem chtěl dát 5*, ale nebudeme si sypat kornflejky do špatné misky - ten styl, jakým je to natočené, se podle mě snaží být až moc velkolepý, než ve skutečnosti je. Ono Disconnect nenabízí nic, co bychom už neviděli, hlavně v části s kyberšikanou se dá celý děj dost lehce odhadnout. Jako jo, atmosféru to má silnou jako prase, pohltilo mě to a nenudilo, ale sám si nejsem jistý, jestli už to nebylo příliš přehnané. Jinak ten film ale rozhodně má co říct a naštěstí to nesklouzlo do té klasické agitky typu "internet je fuj", ale spíš se to věnuje i vztahům mezi lidmi, sem tam to u nějakých postav vykresluje jejich psychiku a obecně celé to poselství filmu spíš říká, že bychom si měli víc důvěřovat mezi sebou a blízkými a když nás něco trápí, měli bychom se někomu důvěryhodnému svěřit, což je, překvapivě, nejvíc znát na povídce s kyberšikanou a její poslední scénou (a tím nemyslím tu slow motion, ale tu scénu, co tam je těsně před závěrečnými titulky). Jo, líbilo se mi to, rozhodně jsem se nenudil a fakt si to užil, perfektní to bylo i po stránce filmařské, dokonce i ta kamera mi sem sedla, akorát mi připadá, že se celý ten film snaží být větším, než ve skutečnosti je, proto nedám plný počet, ale silné 4*. Což je i tak dost. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelý film o tom aké nástrahy v tejto dobe so sebou prináša internetová komunikácia. To všetko prostredníctvom trojice príbehov - každý je síce svojim spôsobom úplne iný, ale jednu vec majú predsa len spoločnú = Internet. Spočiatku som sa obával, že keďže je to až trojica príbehov, tak bude tomu chýbať hĺbka, ale napokon to predsa len bola dobrá voľba. Nedá sa však povedať, že by všetky tri mali 5-hviezdičkovú kvalitu, ale z celkového pohľadu si toto spracovanie zaslúži plný počet. Nech to vidí čo najviacej mladých ľudí, ktorí bez rozmyslu predkladajú svoje súkromie ako vec verejnú, a potom sa divia, že sa o nich medzi ľuďmi šíria kadejaké informácie. Razom však nemusíte stratiť len súkromie, ale kľudne aj celý majetok, prácu, priateľov alebo rovno aj celý život. Internet je skvelá vec a ponúka veľmi veľa možností - no to neznamená, že ich treba všetky aj využiť, lebo to môže skončiť aj tak ako v ktoromkoľvek z troch príbehov. Ten koniec bol síce vo všetkých prípadoch dosť neurčitý, ale možno to tak bolo aj lepšie. Inak, ten príbeh o falošnom profile vytvorenom pre cieľ poníženia mi dosť pripomenulo film Cyberbully, ktorý bol tiež veľmi zaujímavý a poučný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám hodně rád tyhle zdánlivě nesouvisející,přesto nakonec propojené mozaikovité kousky a ačkoliv Disconnect nedosahuje kvalit takové Magnolie,nebo Crash,na režijní debut se jedná o více než povedené dílko.Jakkoliv by mohlo ve své pozici zklouznout k "lacinosti" a zbytečnému patosu,naštěstí se tak neděje.Příjemně strávené dvě hodinky...80% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Osudy několika lidí, které se postupně proplétají dohromady a všechny ke spojuje motiv internetu. Vlastně všechny "typy" internetových úskalí (nebo alespoň většina z nich) by se v tomhle snímku daly najít. Ať už jde o šikanu, hazard, krádež identity, nebo anonymní chatovací místnosti, kde nikdo pořádně netuší, s kým má tu čest. Je pravda, že je všechno vyhnané na maximum a je snaha z toho i maximum vytěžit, nicméně se to ale daří. To co už pro mě bylo trochu jako "pěst na oko" byl obrazně i fakticky závěr. Je pravda, že to k němu vše postupně směřuje a celkem vychytaně graduje, ale na mě to působilo už trochu uměle. Nicméně to bylo nepochybně působivé...S hodnocením jsem kdesi na hraně mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Film k zamyšlení, kam až tento životní trend může zajít. Brilantně natočená jedna z pravděpodobných možností. Vlastně je ve filmu takových možností více, jelikož to tvůrci chytře postavili na více příbězích. Tím je tento film ještě více atraktivní. Ačkoliv je děj celkem znepokující, rozhodně stojí za vidění. Celkem vás to pak donutí přemýšlet, a to někteří opravdu potřebují. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Příběh Bena a jeho rodiny je pro mě asi nejsilnější. Film se netráví příliš snadno, ale to je na něm skvělé. K zamyšlení. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Souhrn všech špatností, kterejch se dá dosáhnout pomocí internetu, ty 3 linky se dobře prolínaly, přestože spolu některý neměly nic společnýho a nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo. Skvělý drama s gradujícím scénářem, ale na můj vkus, tam zůstal až moc otevřenej konec. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Trefne to napsal Lima. Za me: slusne tempo, uctyhodne zahrano a vygradovano. Ale nejvic to stoji na pribehu. K cemu muze vest sikana, prehnana duveru na internetu a cela dnesni uspechana doba, v niz davame prednost soc. sitim pred zivou komunikaci. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Wow, to bylo dobrý! To, co Mew, Women and Children bere tak jemně, zlehka, je tady rána baseballovým míčkem. Všechno je to lehce přes hranu, stanou se tu přesně ty špatné věci, co nechcete aby se staly a ve filmech se dějí, ale tak nějak to stejně funguje dohromady a cítíte to v žaludku. Rozhodně velmi dobrý film, nebudete litovat. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Z úvodu sa mi moc film nepáčil, lebo mi to prišlo, že dávajú návody puberťákom na hovadiny, ktoré by sa asi nikomu nepáčili, keby sa stanu práve im. Koniec koncov je to dobrý a poučný film, ktorý mal čo ponúknuť. Nazval by som to filmom, ktorý je bližšie k realite ako sa zdá. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Síla a velký překvapení! Je nádherný sledovat to, jak do sebe jednotlivý příběhy krásně zapadaj a vlastně i to, co se nám snaží film říct. Doba je šíleně dobrá a my si žijeme jako králové! Máme solidní mzdy, většina lidí dělá práci, která je baví, nemusíme se zase tolik ohlížet po cenách, máme v podstatě přístup ke všemu díky světu internetu... Je to opravdu ráj na zemi?... Asi by byl, kdyby lidi - zaprvé nebyli tolik zlí a zadruhé tak skvěle vynalézaví! A to vše nám vlastně dokonale ukázal Disconnect! Opravdu to stojí za to! 80% ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Výborná mozaika o současných nástrahách internetu, ukazující, jak lidé naleznou sami sebe až "díky" opravdu závažným problémům. Plus také za to, že se film v závěru nesnaží nikterak šokovat vyhroceným koncem, ale opravdu se zaměřuje na vyrovnání se s vlastními pohnutkami. Zručně natočené drama. 90% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní film, s parádním obsazením a hereckými výkony. Skarsgard aka Eric z True Blood špičkový, Paula Patton kromě toho, že je to TOP kost zahrála špičkově, výborná taky Hope Davis a Andrea Riseborough, ale nej mi přišel Bateman, sakra dejte tomu chlapovi pořádnou roli a ne nějaký debilní béčkovo áčkový komedie... Ale celkově výbornej film. 8/10 ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film, který vystihuje, jak internet může člověku ublížit ve všech směrech, od zcizení identity až přes kyberšikanu, která vyústila v pokus o sebevraždu. Každý příběh měl něco do sebe. Bohužel dnešní doba je ovládána touto věcí zvanou internet. ()

apacka 

všechny recenze uživatele

Solidní, evropsky komorní drama o lidech, jejichž vztahy, nebo, lépe řečeno, schopnosti komunikace jsou v troskách. Taky mám dojem, že internet tady není zdrojem, ale spíš prostředkem zla. (Abych parafrázovala Antifu: facebook nemůže za vaše zkurvené životy.) Akorát pokus o propojení všech příběhů a finální el grande slow motion finale je trošku přes koleno. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film o jednom z nej problémů současnosti,natočený je to dobře,jen bych netvrdil,že internet je zlo,pouze nástroj pro úchyly,debily ,lidi na sociálních sítích neschopnejch normální komunikace atd.Sympatický herecký obsazení,vygradovanej a pravdivej příběh.80%. ()

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama